Ochtendrituelen van beroemde entrepreneurs - home

De ochtendrituelen van 6 bekende entrepreneurs

De morgenstond heeft goud in de mond, zo luidt een bekend gezegde. Avondmensen zullen het met deze stelling oneens zijn, maar de kans is zeker aanwezig dat vroege vogels meer uit hun (werk)dag halen dan mensen die pas een paar uur later aan hun dag beginnen. Dat geldt in ieder geval voor deze 6 bekende ondernemers: wat zijn hun ochtendrituelen? 

1. Jack Dorsey (Twitter)

Wie: Jack Dorsey
Staat op om: half zes in de ochtend.
Ochtendritueel: Volgens Jack is uitslapen simpelweg zonde van je tijd. Hij geeft er dan ook de voorkeur aan om bij het eerste krieken van de dag op te staan. Hij begint zijn dag standaard met mediteren, gevolgd door een hardlooprondje van zo'n tien kilometer.
Meer over Jack: lees alles over de start van Twitter.

2. Arianna Huffington (The Huffington Post)

Arianna Huffington - Huffington Post

Wie: Arianna Huffington
Schoonheidsslaapje: de Huffington Post-oprichter is er heilig van overtuigd dat slaap belangrijk is voor de gezondheid én je prestaties op het werk. Zie ook haar Ted Talk over het belang van voldoende slaap.
Ochtendritueel: naast haar schoonheidsslaapjes laat Arianna haar lichaam en geest ook tot rust komen door iedere ochtend een half uur lang te mediteren. Daarnaast organiseert ze wekelijks meditatielessen voor haar werknemers (die ze zelf geeft).
Meer over Arianna: lees dit recente (engelstalige) interview van Business Insider, waarin Arianna onder meer vertelt dat ze haar telefoon, tablet en andere elektronische apparaten heeft verbannen uit de slaapkamer. En dat ze hierdoor meer uitgerust opstaat dan voorheen. 

3. Mark Zuckerberg (Facebook)

Wie: Mark Zuckerberg
Staat op om: heeft er een gewoonte van gemaakt om altijd rond acht uur 's ochtends uit bed te komen. Uitzondering op de regel is wanneer hij de nacht ervoor lang (te) heeft doorgewerkt.
Opvallend: hij mag dan miljardair zijn, in bepaalde opzichten is Mark nog altijd de introverte 'computernerd' van vroeger die weinig geeft om zijn uiterlijk. Zo trekt hij bij voorkeur altijd hetzelfde model T-shirt aan, zodat hij niet (onnodig) tijd verliest bij het uitkiezen van een outfit voor die dag.
Meer over Mark: lees zijn verhaal in het artikel De start van Facebook.

4. Simon Cowell (X-Factor)

Simon Cowell - X-Factor

Wie: Simon Cowell
Snoozing-verslaafde: de bedenker van de beroemde talentenjacht X-Factor is een onvervalst 'snoozer': hij wordt graag in fases door zijn wekker gewekt. Hij mag van zichzelf elke ochtend twee keer op de 'sluimer'-knop drukken voordat hij daadwerkelijk uit bed moet komen. 
Ontbijtritueel: terwijl Simon nog lekker aan het snoozen is, kan hij zich stiekem al verheugen op een gezond ontbijt van een kop thee én eentje met heet water met citroen, een glas papajasap, een bord havermout en maar liefst drie smoothies.
Meer over Simon: Simon Cowell op Forbes.com.

5. Indra Nooyi (CEO PepsiCo)

Indra Nooyi - PepsiCo

Wie: Indra Nooyi
Staat op om: er zijn mensen die zelden chagrijnig worden van het geluid van hun wekker en dan heb je de écht vroege vogels, zoals Indra Nooyi. Bij deze CEO van PepsiCo thuis de wekker gewoonlijk om vier uur 's ochtends.
Op kantoor om (en nooit later dan): zeven uur in de ochtend.
Opvallend: Indra gaat ook later naar bed dan de meeste mensen. In een interview met het Amerikaanse Fortune laat ze weten regelmatig niet voor middernacht te slapen. Ze kijkt 's avonds laat liever naar programma's als The Daily Show en The Colbert Report voor ze eindelijk haar bed opzoekt: "They say sleep is a gift that God gives you. That's one gift I was never given."
Meer over Indra: lees hier het (engelstalige) interview van Fortune.

6. Richard Branson (Virgin)

Richard Branson - Virgin

Wie: Richard Branson
Staat op om: bij het opkomen van de zon.
Ochtendritueel: wat zou jij doen als je op een tropisch eiland zou wonen? De Britse Richard is naar eigen zeggen echter altijd al een echt ochtendmens geweest. Zelf zei hij hierover ooit: "I leave the curtains undrawn and the sun comes up at 5.45AM and straight in my eyes. I love bouncing up early."
Meer over Richard: lees alles over de start van zijn miljardenimperium Virgin.

[Bron: Infographic Entrepreneur.com]

Tips van de redactie

11 visitekaartjes waarmee je echt opvalt
5 businesslessen van Richard Branson 
Zo maak je een goede eerste indruk
De 7 schoonheden van succesvolle ondernemers
43 inspirerende quotes van beroemde ondernemers
11 onvergetelijke slogans van Amerikaanse merken
7 gezonde gewoontes voor starters
4 TED Talks die je gezien moet hebben
6 tips tegen werkstress
3 manieren om meer te halen uit je werkdag

Bijgewerkt op: 12-04-2016

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Overige onderwerpen

Ontdek meer artikelen voor startende ondernemers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.