De ochtendrituelen van 6 bekende entrepreneurs

Bijgewerkt op 18 maart 2022
6 min  leestijd
4.639
Auteur: Marieke Leijnen
Hoe beginnen beroemde ondernemers aan hun dag?

De morgenstond heeft goud in de mond, zo luidt een bekend gezegde. Avondmensen zullen het met deze stelling oneens zijn, maar de kans is zeker aanwezig dat vroege vogels meer uit hun (werk)dag halen dan mensen die pas een paar uur later aan hun dag beginnen. Dat geldt in ieder geval voor deze 6 bekende ondernemers: wat zijn hun ochtendrituelen? 

1. Jack Dorsey (Twitter)

Image
Jack Dorsey Twitter

Wie: Jack Dorsey
Staat op om: half zes in de ochtend.
Ochtendritueel: Volgens Jack is uitslapen simpelweg zonde van je tijd. Hij geeft er dan ook de voorkeur aan om bij het eerste krieken van de dag op te staan. Hij begint zijn dag standaard met mediteren, gevolgd door een hardlooprondje van zo'n tien kilometer.
Meer over Jack: lees alles over de start van Twitter.

2. Arianna Huffington (The Huffington Post)

Image
Ari­an­na Huf­fing­ton ochtendritueel

Wie: Arianna Huffington
Schoonheidsslaapje: de Huffington Post-oprichter is er heilig van overtuigd dat slaap belangrijk is voor de gezondheid én je prestaties op het werk. Zie ook haar Ted Talk over het belang van voldoende slaap.
Ochtendritueel: naast haar schoonheidsslaapjes laat Arianna haar lichaam en geest ook tot rust komen door iedere ochtend een half uur lang te mediteren. Daarnaast organiseert ze wekelijks meditatielessen voor haar werknemers (die ze zelf geeft).
Meer over Arianna: lees dit recente (engelstalige) interview van Business Insider, waarin Arianna onder meer vertelt dat ze haar telefoon, tablet en andere elektronische apparaten heeft verbannen uit de slaapkamer. En dat ze hierdoor meer uitgerust opstaat dan voorheen. 

3. Mark Zuckerberg (Facebook)

Image
Mark  Zuckerberg ochtendritueel

Wie: Mark Zuckerberg
Staat op om: heeft er een gewoonte van gemaakt om altijd rond acht uur 's ochtends uit bed te komen. Uitzondering op de regel is wanneer hij de nacht ervoor lang (te) heeft doorgewerkt.
Opvallend: hij mag dan miljardair zijn, in bepaalde opzichten is Mark nog altijd de introverte 'computernerd' van vroeger die weinig geeft om zijn uiterlijk. Zo trekt hij bij voorkeur altijd hetzelfde model T-shirt aan, zodat hij niet (onnodig) tijd verliest bij het uitkiezen van een outfit voor die dag.
Meer over Mark: lees zijn verhaal in het artikel De start van Facebook.

4. Simon Cowell (X-Factor)

Image
Simon Cowell

Wie: Simon Cowell
Snoozing-verslaafde: de bedenker van de beroemde talentenjacht X-Factor is een onvervalst 'snoozer': hij wordt graag in fases door zijn wekker gewekt. Hij mag van zichzelf elke ochtend twee keer op de 'sluimer'-knop drukken voordat hij daadwerkelijk uit bed moet komen. 
Ontbijtritueel: terwijl Simon nog lekker aan het snoozen is, kan hij zich stiekem al verheugen op een gezond ontbijt van een kop thee én eentje met heet water met citroen, een glas papajasap, een bord havermout en maar liefst drie smoothies.
Meer over Simon: Simon Cowell op Forbes.com.

5. Indra Nooyi (CEO PepsiCo)

Image
Indra Nooyi Pepsico

Wie: Indra Nooyi
Staat op om: er zijn mensen die zelden chagrijnig worden van het geluid van hun wekker en dan heb je de écht vroege vogels, zoals Indra Nooyi. Bij deze CEO van PepsiCo thuis de wekker gewoonlijk om vier uur 's ochtends.
Op kantoor om (en nooit later dan): zeven uur in de ochtend.
Opvallend: Indra gaat ook later naar bed dan de meeste mensen. In een interview met het Amerikaanse Fortune laat ze weten regelmatig niet voor middernacht te slapen. Ze kijkt 's avonds laat liever naar programma's als The Daily Show en The Colbert Report voor ze eindelijk haar bed opzoekt: "They say sleep is a gift that God gives you. That's one gift I was never given."
Meer over Indra: lees hier het (engelstalige) interview van Fortune.

6. Richard Branson (Virgin)

Image
Richard Branson Virgin

Wie: Richard Branson
Staat op om: bij het opkomen van de zon.
Ochtendritueel: wat zou jij doen als je op een tropisch eiland zou wonen? De Britse Richard is naar eigen zeggen echter altijd al een echt ochtendmens geweest. Zelf zei hij hierover ooit: "I leave the curtains undrawn and the sun comes up at 5.45AM and straight in my eyes. I love bouncing up early."
Meer over Richard: lees alles over de start van zijn miljardenimperium Virgin.

[Bron: Infographic Entrepreneur.com]

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening nodig?

Open je rekening online of in de app al in 5 minuten

1e halfjaar € 0,00

Meer over overige onderwerpen

Meer over overige onderwerpen
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten