Een zakelijke rekening: waarom verstandig?

1 min  leestijd
111
Image

Een zakelijke rekening openen is in de meeste gevallen een aanrader. Zo houd je als startende ondernemer beter overzicht over inkomsten en uitgaven, zowel zakelijk als privé. Bovendien bieden banken vaak interessante pakketten aan. Zo maak je als starter met een zakelijke rekening bij de Rabobank gebruik van diverse kortingen en betaal je geen kosten voor efficiënt betalingsverkeer.

Overigens is het voor jouw boekhouder (of voor jezelf, wanneer je ervoor kiest om zelf de administratie bij te houden) sowieso erg lastig wanneer je zowel zakelijk als privé gebruikmaakt van dezelfde rekening.

Het overzicht raakt dan al snel zoek en het bijwerken van de boekhouding kan zo vervolgens een onnodig ingewikkelde aangelegenheid worden.

Checklist

Hoe start je een eigen bedrijf?

Je eigen bedrijf. Daar wil je natuurlijk een succes van maken. Je wil ervan kunnen leven, zelfs groeien en mensen aannemen. Waar begin je met het starten van een eigen bedrijf?

Sterk starten

Extra kosten

Een nadeel van een zakelijke rekening kan zijn dat het openen hiervan enige extra kosten met zich meebrengt.

Rood staan is in veel gevallen niet zomaar toegestaan en ook de transacties die je doet, kosten je veelal een klein bedrag (per transactie). Daar staat tegenover dat een zakelijke rekening veel handiger is wanneer je een zakelijk krediet of andere financiële producten voor ondernemers nodig hebt.

Bovendien kun je de zakelijke rekening op naam van jouw bedrijf zetten. Dat ziet er voor jouw klanten of opdrachtgevers meteen een stuk professioneler uit.

Meer over boekhouding en administratie

Meer over boekhouding en administratie
Samen voor jezelf beginnen

Ga jij starten als zzp’er?

De Rabo ZZP Rekening is er voor zzp’ers die klein beginnen en groot dromen. Zonder vaste kosten, dus je betaalt alleen voor je transacties.

En worden je dromen groter? Dan breid je de Rabo ZZP Rekening makkelijk uit met extra producten.

Sluiten