Een zakelijke rekening: waarom verstandig?

Bijgewerkt op 10 juli 2015
1 min  leestijd
128
Auteur: Marieke Leijnen

Een zakelijke rekening openen is in de meeste gevallen een aanrader. Zo houd je als startende ondernemer beter overzicht over inkomsten en uitgaven, zowel zakelijk als privé. Bovendien bieden banken vaak interessante pakketten aan. Zo maak je als starter met een zakelijke rekening bij de Rabobank gebruik van diverse kortingen en betaal je geen kosten voor efficiënt betalingsverkeer.

Overigens is het voor jouw boekhouder (of voor jezelf, wanneer je ervoor kiest om zelf de administratie bij te houden) sowieso erg lastig wanneer je zowel zakelijk als privé gebruikmaakt van dezelfde rekening.

Het overzicht raakt dan al snel zoek en het bijwerken van de boekhouding kan zo vervolgens een onnodig ingewikkelde aangelegenheid worden.

Checklist

Hoe start je een eigen bedrijf?

Je eigen bedrijf. Daar wil je natuurlijk een succes van maken. Je wil ervan kunnen leven, zelfs groeien en mensen aannemen. Waar begin je met het starten van een eigen bedrijf?

Sterk starten

Extra kosten

Een nadeel van een zakelijke rekening kan zijn dat het openen hiervan enige extra kosten met zich meebrengt.

Rood staan is in veel gevallen niet zomaar toegestaan en ook de transacties die je doet, kosten je veelal een klein bedrag (per transactie). Daar staat tegenover dat een zakelijke rekening veel handiger is wanneer je een zakelijk krediet of andere financiële producten voor ondernemers nodig hebt.

Bovendien kun je de zakelijke rekening op naam van jouw bedrijf zetten. Dat ziet er voor jouw klanten of opdrachtgevers meteen een stuk professioneler uit.

Meer over boekhouding en administratie

Meer over boekhouding en administratie
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten