marieke

Een zakelijke rekening: waarom verstandig?

Een zakelijke rekening openen is in de meeste gevallen een aanrader. Zo houd je als startende ondernemer beter overzicht over inkomsten en uitgaven, zowel zakelijk als privé. Bovendien bieden banken vaak interessante pakketten aan. Zo maak je als starter met een zakelijke rekening bij de Rabobank gebruik van diverse kortingen en betaal je geen kosten voor efficiënt betalingsverkeer.

Overigens is het voor jouw boekhouder (of voor jezelf, wanneer je ervoor kiest om zelf de administratie bij te houden) sowieso erg lastig wanneer je zowel zakelijk als privé gebruikmaakt van dezelfde rekening.

Het overzicht raakt dan al snel zoek en het bijwerken van de boekhouding kan zo vervolgens een onnodig ingewikkelde aangelegenheid worden.

Advertorial adviesgesprek

Hoe start je een eigen bedrijf?

Je eigen bedrijf. Daar wil je natuurlijk een succes van maken. Je wil ervan kunnen leven, zelfs groeien en mensen aannemen. Waar begin je met het starten van een eigen bedrijf?

Sterk starten

 

Extra kosten

Een nadeel van een zakelijke rekening kan zijn dat het openen hiervan enige extra kosten met zich meebrengt.

Rood staan is in veel gevallen niet zomaar toegestaan en ook de transacties die je doet, kosten je veelal een klein bedrag (per transactie). Daar staat tegenover dat een zakelijke rekening veel handiger is wanneer je een zakelijk krediet of andere financiële producten voor ondernemers nodig hebt.

Bovendien kun je de zakelijke rekening op naam van jouw bedrijf zetten. Dat ziet er voor jouw klanten of opdrachtgevers meteen een stuk professioneler uit.

Gepubliceerd op:
23-04-2014

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Boekhouding en administratie

Boekhouden en de administratie bijwerken: bij veel ondernemers en zzp'ers staat deze klus niet bovenaan het lijstje van leukste werkzaamheden. Toch is een overzichtelijke zakelijke administratie onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond bedrijf. Als je als starter jouw bedrijfsadministratie wilt gaan inrichten, waar moet je dan op letten?

Bedrijfsadministratie inrichten

Bij het opzetten en inrichten van je administratie moet je onder andere aan de volgende zaken denken:

  1. Ga ik de boekhouding zelf doen of besteed ik dit uit?
  2. Heb ik een zakelijke rekening nodig?
  3. Hoe richt ik mijn administratie in?

Facturen en offertes opstellen

Lees hier hoe je een goede factuur en offerte opstelt.

Btw berekenen? Gebruik de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.