Kansen in jouw markt?

4. De markt

In dit hoofdstuk ga je uitgebreid in op de afzetmarkt van je toekomstige onderneming. Ook de resultaten van jouw onderzoek naar de doelgroep en je belangrijkste concurrenten komen hier aan bod.

Relevante ontwikkelingen in je branche

Op deze pagina's beschrijf je waar kansen liggen en maak je melding van de risico's (die zijn er namelijk ook altijd). Vertel iets over de marktomvang, trends en eventuele plannen van de overheid.

SWOT-analyse

Het doen van marktonderzoek en het maken van een SWOT-analyse draagt bij aan het bepalen van een kansrijke marketingstrategie. Breng deze informatie zo concreet mogelijk in kaart.

whitepaper onderningsplan

Indruk maken met je bedrijfsplan?

Dat kan. Wij hebben alle ins & outs van een businessplan op een rijtje gezet. Maak in 10 stappen een ijzersterk ondernemingsplan.

Download gratis stappenplan

Leer je markt beter kennen

Hoe beter jij jouw markt leert kennen, des te sneller je op ontwikkelingen kunt inspelen met jouw product of dienst. De tips in deze artikelen helpen je hiermee op weg:

Op zoek naar een gratis ondernemingsplan voorbeeld?

Kom je er toch niet helemaal uit bij het schrijven van je ondernemersplan? Dan bieden de voorbeeldteksten uit onze gratis voorbeeldplannen uitkomst.

Tip: in de kantlijn van het voorbeeldplan vind je nog veel meer handige ondernemersinformatie. 

Preview voorbeeldplan schoonheidssalon

Gratis voorbeelden ondernemingsplan 

« Ga terug naar hoofdstuk 3 - Ga verder naar hoofdstuk 5 »
« Ga terug naar de overzichtspagina

Bijgewerkt op: 12-05-2020

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Wat staat er in een ondernemingsplan?

Of je het nu een businessplan, bedrijfsplan, ondernemingsplan of ondernemersplan noemt: dit document is een belangrijke houvast bij de start van je bedrijf. Hiermee breng je alle kansen, concurrentie en potentiële klanten in kaart. Lees in deze snelcursus wat er in welke hoofdstukken van jouw ondernemingsplan aan bod komt.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.