4. De markt

Bijgewerkt op 12 mei 2020
2 min  leestijd
5.435
Auteur: Marieke Leijnen
Kansen in jouw markt?

In dit hoofdstuk ga je uitgebreid in op de afzetmarkt van je toekomstige onderneming. Ook de resultaten van jouw onderzoek naar de doelgroep en je belangrijkste concurrenten komen hier aan bod.

Relevante ontwikkelingen in je branche

Op deze pagina's beschrijf je waar kansen liggen en maak je melding van de risico's (die zijn er namelijk ook altijd). Vertel iets over de marktomvang, trends en eventuele plannen van de overheid.

SWOT-analyse

Het doen van marktonderzoek en het maken van een SWOT-analyse draagt bij aan het bepalen van een kansrijke marketingstrategie. Breng deze informatie zo concreet mogelijk in kaart.

Whitepaper Ondernemingsplan cover

Indruk maken met je bedrijfsplan?

Dat kan. Wij hebben alle ins & outs van een businessplan op een rijtje gezet. Maak in 10 stappen een ijzersterk ondernemingsplan.

Download gratis stappenplan

Leer je markt beter kennen

Hoe beter jij jouw markt leert kennen, des te sneller je op ontwikkelingen kunt inspelen met jouw product of dienst. De tips in deze artikelen helpen je hiermee op weg:

Op zoek naar een gratis ondernemingsplan voorbeeld?

Kom je er toch niet helemaal uit bij het schrijven van je ondernemersplan? Dan bieden de voorbeeldteksten uit onze gratis voorbeeldplannen uitkomst.

Tip: in de kantlijn van het voorbeeldplan vind je nog veel meer handige ondernemersinformatie. 

Gratis voorbeelden ondernemingsplan 

« Ga terug naar hoofdstuk 3 - Ga verder naar hoofdstuk 5 »
« Ga terug naar de overzichtspagina

Meer over wat staat er in een ondernemingsplan?

Meer over wat staat er in een ondernemingsplan?
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten