Prijsstrategie

Cash omzet storten: hoe doe je dat?

Als je een winkel of horecabedrijf runt, ontkom je er in veel gevallen niet aan dat klanten met contant geld willen betalen. Dit brengt de nodige risico's met zich mee. Wanneer je veel contant geld in kas hebt, loop je immers meer risico op diefstal of zelfs een overval. Stimuleer jouw klanten daarom om te betalen via PIN, creditcard of hun mobiele telefoon.

Houd je straks vrijwel dagelijks aan het einde van de dag een volle kassa met contant geld over? Bewaar dit geld dan liever niet op de zaak, maar stort aanzienlijke bedragen regelmatig op jouw zakelijke bankrekening. Dit is bij de meeste financiële instellingen - ook bij de Rabobank - 24 uur per dag mogelijk.

1. Afstortautomaat

Tijdens openingstijden van jouw bank kun je geldbedragen bijvoorbeeld storten door gebruik te maken van de afstortautomaat in de bankhal.

2. Waardetransport

De storting wordt vervolgens één of twee werkdagen later geteld en bijgeschreven op jouw rekening. Bestel je de sealbags online? Dan krijg je ze binnen acht werkdagen thuisbezorgd. je kunt overigens contant geld ook met beveiligd waardetransport laten vervoeren.

Vaak gaat dit om grote bedragen. Het is dan ook de veiligste optie voor jou en jouw eventuele medewerkers. In dat geval verpak je de af te storten sealbags in een speciale transportverpakking. Ook deze kun je via internet bestellen.

3. Filiaalstorting

Beheer jij meerdere filialen? Sluit dan een afstortovereenkomst af met het (lokale) bankfiliaal. Iedere vestiging kan dan met de stortingen terecht bij de dichtstbijzijnde bank.

Bijgewerkt op: 26-02-2019

Wat vind je van dit artikel?

x5
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Boekhouding en administratie

Boekhouden en de administratie bijwerken: bij veel ondernemers en zzp'ers staat deze klus niet bovenaan het lijstje van leukste werkzaamheden. Toch is een overzichtelijke administratie onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond bedrijf. Als je als starter jouw bedrijfsadministratie wilt gaan inrichten, moet je onder andere aan de volgende zaken denken:

  1. Ga ik de boekhouding zelf doen of besteed ik dit uit?
  2. Heb ik een zakelijke rekening nodig?
  3. Hoe richt ik mijn administratie in?

Lees hier hoe je een goede factuur en offerte opstelt.

Btw berekenen? Gebruik de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.