Prijsstrategie

Cash omzet storten: hoe doe je dat?

Als je een winkel of horecabedrijf runt, ontkom je er niet aan dat klanten contant betalen. Maar let op: als je veel contant geld in kas hebt, loop je meer risico op diefstal. Stimuleer klanten daarom om te pinnen of met creditcard of mobiele telefoon te betalen. In dit artikel lees je op welke manieren je contant geld kunt storten.

Contant geld over?

Houd je aan het einde van de dag een volle kassa met contant geld over? Bewaar dit geld dan liever niet op de zaak, maar stort de bedragen regelmatig op jouw zakelijke rekening. Dit is bij de meeste financiële instellingen - ook bij de Rabobank - mogelijk.

1. Afstortautomaat

Tijdens openingstijden van jouw bank kun je geldbedragen bijvoorbeeld storten door gebruik te maken van de afstortautomaat in de bankhal.

2. Sealbags

Contant geld storten kan ook met sealbags. Begin januari 2021 sloten Rabobank, andere banken en Geldmaat op advies van de politie alle ruim 500 sealbagautomaten. Dit besluit werd genomen na een nieuwe vorm van plofkraak op een sealbagautomaat, waardoor gevaar voor persoonlijke ongelukken ontstond bij gebruikers, medewerkers en voorbijgangers.

Inmiddels zijn per per 22 januari 2021 weer 40 sealbagautomaten in Nederland geopend. Deze automaten worden tijdens de openingstijden bewaakt en iedere dag geleegd. De sealbagautomaten zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. 

  • Je vindt op deze kaart de 40 locaties van de geopende sealbagautomaten

Vanwege de veiligheid ben je verplicht de volgende stappen te volgen: 

  • Meld je storting vooraf aan in je Rabo OmniKassa Dashboard, internetbankieren of de Rabo App
  • Neem een geldig legitimatiebewijs mee naar de sealbagautomaat
  • Legitimeer je bij de bewaker van de automaat
  • Deponeer je sealbag

3. Waardetransport

Je kunt contant geld ook met beveiligd waardetransport laten vervoeren. Vaak gaat dit om grote bedragen. Het is dan ook de veiligste optie voor jou en jouw eventuele medewerkers. In dat geval verpak je de af te storten sealbags in een speciale transportverpakking. Ook deze kun je via internet bestellen.

4. Filiaalstorting

Beheer jij meerdere filialen? Sluit dan een afstortovereenkomst af met het (lokale) bankfiliaal. Iedere vestiging kan dan met de stortingen terecht bij de dichtstbijzijnde bank.

Bijgewerkt op: 28-01-2021

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Boekhouding en administratie

Boekhouden en de administratie bijwerken: bij veel ondernemers en zzp'ers staat deze klus niet bovenaan het lijstje van leukste werkzaamheden. Toch is een overzichtelijke zakelijke administratie onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond bedrijf. Als je als starter jouw bedrijfsadministratie wilt gaan inrichten, waar moet je dan op letten?

Bedrijfsadministratie inrichten

Bij het opzetten en inrichten van je administratie moet je onder andere aan de volgende zaken denken:

  1. Ga ik de boekhouding zelf doen of besteed ik dit uit?
  2. Heb ik een zakelijke rekening nodig?
  3. Hoe richt ik mijn administratie in?

Facturen en offertes opstellen

Lees hier hoe je een goede factuur en offerte opstelt.

Btw berekenen? Gebruik de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.