Cash omzet storten: hoe doe je dat?

Bijgewerkt op 28 januari 2021
4 min  leestijd
6.164
Image
Prijsstrategie

Als je een winkel of horecabedrijf runt, ontkom je er niet aan dat klanten contant betalen. Maar let op: als je veel contant geld in kas hebt, loop je meer risico op diefstal. Stimuleer klanten daarom om te pinnen of met creditcard of mobiele telefoon te betalen. In dit artikel lees je op welke manieren je contant geld kunt storten.

Contant geld over?

Houd je aan het einde van de dag een volle kassa met contant geld over? Bewaar dit geld dan liever niet op de zaak, maar stort de bedragen regelmatig op jouw zakelijke rekening. Dit is bij de meeste financiële instellingen - ook bij de Rabobank - mogelijk.

1. Afstortautomaat

Tijdens openingstijden van jouw bank kun je geldbedragen bijvoorbeeld storten door gebruik te maken van de afstortautomaat in de bankhal.

Welke feature is voor jou belangrijk bij het kiezen van een zakelijke rekening?

Choices

2. Sealbags

Contant geld storten kan ook met sealbags. Begin januari 2021 sloten Rabobank, andere banken en Geldmaat op advies van de politie alle ruim 500 sealbagautomaten. Dit besluit werd genomen na een nieuwe vorm van plofkraak op een sealbagautomaat, waardoor gevaar voor persoonlijke ongelukken ontstond bij gebruikers, medewerkers en voorbijgangers.

Inmiddels zijn per per 22 januari 2021 weer 40 sealbagautomaten in Nederland geopend. Deze automaten worden tijdens de openingstijden bewaakt en iedere dag geleegd. De sealbagautomaten zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. 

  • Je vindt op deze kaart de 40 locaties van de geopende sealbagautomaten

Vanwege de veiligheid ben je verplicht de volgende stappen te volgen: 

  • Meld je storting vooraf aan in je Rabo Smart Pay Dashboard, internetbankieren of de Rabo App
  • Neem een geldig legitimatiebewijs mee naar de sealbagautomaat
  • Legitimeer je bij de bewaker van de automaat
  • Deponeer je sealbag

3. Waardetransport

Je kunt contant geld ook met beveiligd waardetransport laten vervoeren. Vaak gaat dit om grote bedragen. Het is dan ook de veiligste optie voor jou en jouw eventuele medewerkers. In dat geval verpak je de af te storten sealbags in een speciale transportverpakking. Ook deze kun je via internet bestellen.

4. Filiaalstorting

Beheer jij meerdere filialen? Sluit dan een afstortovereenkomst af met het (lokale) bankfiliaal. Iedere vestiging kan dan met de stortingen terecht bij de dichtstbijzijnde bank.

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening nodig?

Open je rekening online of in de app al in 5 minuten

1e halfjaar € 0,00

Meer over boekhouding en administratie

Meer over boekhouding en administratie