Business ideas

11 onvergetelijke slogans van Amerikaanse merken

Als het om het bedenken van slogans gaat, zijn de Amerikanen heer en meester. Vooral voor grote multinationals is het een sport om zo scherp en origineel mogelijk uit de hoek te komen. Laat je inspireren door 11 onvergetelijke slogans van grote merken.

1. Nike

Nike

'Just Do It' is nog steeds een leus waar je als internationaal sportmerk mee kan thuiskomen, omdat het de missie van iedere sporter (professioneel of recreatief) zo goed weergeeft.

  • Meer weten over de herkomst van deze wereldberoemde slogan? Je leest het in het artikel De start van Nike.

2. Ajax

Ajax

Niet de bekende voetbalclub, maar het schoonmaakmiddel. Vooralsnog het voornaamste doel van ieder schoonmaakwerk: vuil verwijderen en het oppervlak weer schoon achterlaten. En die algemene missie weet Ajax hier mooi samen te vatten in slechts drie woorden. 

3. FedEx

FedEx

Bestellingen en andere pakketjes zo snel mogelijk bezorgen op de plaats van bestemming: deze bezorgdienst is er groot mee geworden.

  • Lees hier het hele verhaal over Fedex.

4. Subway

Subway

Subway is een bedrijf van weinig woorden. Liever stopt de franchiseketen zijn tijd in het beleggen van broodjes met verse producten. Na een langzame start in Nederland, schieten de ketens de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. 

5. Electronic Arts

EA

Als fanatieke gamer word je continu getriggerd om jouw highscore te verbeteren. Je wilt dat ene level immers graag nóg sneller en beter uitspelen. Iets wat bij de voornaamste doelgroep (jongeren) ook van toepassing kan zijn in het echte leven. Voor Electronic Arts (EA) hét teken om van dit levensmotto haar bedrijfsslogan te maken. Simpel, maar verbeeldend en doeltreffend.

6. Google

Google

'Don't be evil' is de inmiddels klassieke leus waarmee Google groot is geworden. De spreuk duidt onder meer op de oorspronkelijke missie van de zoekmachinegigant om transparant te zijn in het weergeven van organische (SEO) en gekochte (SEA) zoekresultaten.

7. L'Oréal

Loreal

De Nederlandse vertaling - die je regelmatig in televisiereclames voorbij kunt zien komen - is 'Omdat je het waard bent'. Voor een cosmeticabedrijf een uitgekiende reclameboodschap om zijn beautyproducten aan de vrouw (of man natuurlijk) te brengen.

8.  Nokia

Nokia

Nokia is op de mobiele telefoniemarkt ten opzichte van concurrenten als HTC, Apple en Samsung misschien niet meer zo populair als vroeger. Maar de slogan van deze van oorsprong Finse onderneming staat nog altijd als een huis. 

9. Burger King

Burger king

De grote hamburgerketen (en eeuwige concurrent van McDonalds) windt er in zijn campagnes geen doekjes om: bij de vestigingen kun je als klant altijd wel iets lekkers vinden waar je op dat moment zin in hebt.

10. Levi's

levi's

De spijkerbroekenfabrikant lijkt met deze slogan te willen zeggen dat de kenmerkende broeken van spijkerstof nooit uit de mode gaan. Met een goede jeans zit je volgens de modefabrikant dus altijd goed. Achter het succes van Levi's schuilt een interessante geschiedenis.

11. Häagen-Dazs

Haagen Dazs

Ambachtelijk gemaakt ijs kan voor liefhebbers een echte traktatie zijn en juist dát gevoel wil deze ijsfabrikant bij de consument oproepen. Benieuwd naar hoe dit Amerikaanse bedrijf groot is geworden?

Bijgewerkt op: 14-11-2019

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Marketing en reclame

Het inzetten van marketingtools en reclamemethoden is een prima manier om jouw bedrijf bij de doelgroep te promoten en een product of dienst goed in de markt te zetten. Maar welke mogelijkheden heb je hiervoor als starter tot je beschikking en hoe zet je de eerste stap? Hieronder vind je meer informatie over het fijne samenspel tussen marketing en reclame. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over:

Populair op Ikgastarten: lees de 4 tips voor het maken van reclame voor jouw startup.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.