11 onvergetelijke slogans van Amerikaanse merken

Bijgewerkt op 23 mei 2024
6 min  leestijd
37.741
Auteur: Marieke Leijnen
11 slogans Amerikaanse merken

Als het om het bedenken van slogans gaat, zijn de Amerikanen heer en meester. Vooral voor grote multinationals is het een sport om zo scherp en origineel mogelijk uit de hoek te komen. Laat je inspireren door 11 onvergetelijke slogans van grote merken.

1. Nike

Image
slogan Nike

'Just Do It' is nog steeds een leus waar je als internationaal sportmerk mee kan thuiskomen, omdat het de missie van iedere sporter (professioneel of recreatief) zo goed weergeeft.

  • Meer weten over de herkomst van deze wereldberoemde slogan? Je leest het in het artikel De start van Nike.

2. Ajax

Image
slogan Ajax

Niet de bekende voetbalclub, maar het schoonmaakmiddel. Vooralsnog het voornaamste doel van ieder schoonmaakwerk: vuil verwijderen en het oppervlak weer schoon achterlaten. En die algemene missie weet Ajax hier mooi samen te vatten in slechts drie woorden. 

3. FedEx

Image
slogan Fedex

Bestellingen en andere pakketjes zo snel mogelijk bezorgen op de plaats van bestemming: deze bezorgdienst is er groot mee geworden.

4. Subway

Image
slogan subway

Subway is een bedrijf van weinig woorden. Liever stopt de franchiseketen zijn tijd in het beleggen van broodjes met verse producten. Na een langzame start in Nederland, schieten de ketens de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. 

5. Electronic Arts

Image
slogan EA

Als fanatieke gamer word je continu getriggerd om jouw highscore te verbeteren. Je wilt dat ene level immers graag nóg sneller en beter uitspelen. Iets wat bij de voornaamste doelgroep (jongeren) ook van toepassing kan zijn in het echte leven. Voor Electronic Arts (EA) hét teken om van dit levensmotto haar bedrijfsslogan te maken. Simpel, maar verbeeldend en doeltreffend.

6. Google

Image
slogan Google

'Don't be evil' is de inmiddels klassieke leus waarmee Google groot is geworden. De spreuk duidt onder meer op de oorspronkelijke missie van de zoekmachinegigant om transparant te zijn in het weergeven van organische (SEO) en gekochte (SEA) zoekresultaten.

7. L'Oréal

Image
slogan Loreal

De Nederlandse vertaling - die je regelmatig in televisiereclames voorbij kunt zien komen - is 'Omdat je het waard bent'. Voor een cosmeticabedrijf een uitgekiende reclameboodschap om zijn beautyproducten aan de vrouw (of man natuurlijk) te brengen.

8.  Nokia

Image
slogan nokia

Nokia is op de mobiele telefoniemarkt ten opzichte van concurrenten als HTC, Apple en Samsung misschien niet meer zo populair als vroeger. Maar de slogan van deze van oorsprong Finse onderneming staat nog altijd als een huis. 

9. Burger King

Image
slogan Burger King

De grote hamburgerketen (en eeuwige concurrent van McDonalds) windt er in zijn campagnes geen doekjes om: bij de vestigingen kun je als klant altijd wel iets lekkers vinden waar je op dat moment zin in hebt.

10. Levi's

Image
slogan levi's

De spijkerbroekenfabrikant lijkt met deze slogan te willen zeggen dat de kenmerkende broeken van spijkerstof nooit uit de mode gaan. Met een goede jeans zit je volgens de modefabrikant dus altijd goed. Achter het succes van Levi's schuilt een interessante geschiedenis.

11. Häagen-Dazs

Image
slogan Haagen Dazs

Ambachtelijk gemaakt ijs kan voor liefhebbers een echte traktatie zijn en juist dát gevoel wil deze ijsfabrikant bij de consument oproepen. Benieuwd naar hoe dit Amerikaanse bedrijf groot is geworden?

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening nodig?

Open je rekening online of in de app al in 5 minuten

1e halfjaar € 0,00

Meer over marketing en reclame

Meer over marketing en reclame
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten