Modemerk lanceren: zo doe je dat

Bijgewerkt op 29 maart 2019
3 min  leestijd
2.343
Auteur: Heleen Ronner
Starten in de retail of mode

Maarten Rijnders van Butcher of Blue vertelt wat er komt kijken bij de start van een modebedrijf. Kijk naar zijn verhaal en ga direct aan de slag met jouw eigen idee. 

Mannenkledingmerk Butcher of Blue maakt ‘mooie kleren voor gewone kerels’. Mede-eigenaar Maarten Rijnders adviseert om goed na te denken over je propositie. “Je moet een product in handen hebben wat marktwaarde heeft en waar vraag naar is. Zorg dat je dit met uitstekende service in de markt kunt zetten.”

Kijk de video voor het verhaal van Maarten. Of lees onder het filmpje drie tips om te scoren in mode of retail.

Ik wil ook een bedrijf starten in de mode of retail

Bedrijven in de mode hebben het de afgelopen tien jaar over het algemeen best zwaar gehad. Maar dat betekent niet dat succes in deze branche onmogelijk is. Bereid je goed voor en maak duidelijk keuzes.

Deze tips helpen je een handje.

Tip 1. Ga aan de slag met je propositie

Maarten Rijnders: "Het belangrijkste advies dat ik kan geven is ervoor zorgen dat je propositie klopt." Een goed begin is het business model canvas. Daarmee breng je je propositie op een heel simpele manier duidelijk in beeld. Leer hoe dit werkt en download een gratis business model canvas

Tip 2. Echt klantinzicht

Praat jij genoeg (en goed) met klanten? "De grootste zonde bij marktonderzoek is ‘reality distortion view’. Je ziet en hoort wat je wilt horen", aldus marketingeexpert Tom de Bruyne van bureau Sue Amsterdam. "Je praat vooral met klanten om jouw aanname bevestigd te krijgen. En je zoekt niet echt naar wat je klant drijft en waarom hij (nog) niet voor jouw product kiest." Lees hoe je écht klantinzicht krijgt

Tip 3. Een strak ondernemingsplan

Hoe ziet een goed plan er in de praktijk uit? Welke cijfers en prognoses moet ik opnemen voor mijn branche? En hoe ga je zorgen voor conversie in je webshop? Gebruik de voorbeeld ondernemingsplannen van Rabobank. Je kunt daar ook specifiek een voorbeeld bekijken voor retail (detailhandel)

Gratis Stappenplan voor startende ondernemers

Tip: met ons Stappenplan start je nóg sterker. Ga aan de slag met test, doe-artikelen en afvinklijstjes.

Ja, ik ga voor een nóg sterkere start

Ook interessant voor jou:

Personeel aannemen doe je zo 
Checklist voor het inhuren van tijdelijk personeel
Stappenplan: een eigen bedrijf starten

Meer over bedrijf starten

Meer over bedrijf starten
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten