Starten in de retail of mode

Modemerk lanceren: zo doe je dat

Maarten Rijnders van Butcher of Blue vertelt wat er komt kijken bij de start van een modebedrijf. Kijk naar zijn verhaal en ga direct aan de slag met jouw eigen idee. 

Mannenkledingmerk Butcher of Blue maakt ‘mooie kleren voor gewone kerels’. Mede-eigenaar Maarten Rijnders adviseert om goed na te denken over je propositie. “Je moet een product in handen hebben wat marktwaarde heeft en waar vraag naar is. Zorg dat je dit met uitstekende service in de markt kunt zetten.”

Kijk de video voor het verhaal van Maarten. Of lees onder het filmpje drie tips om te scoren in mode of retail

Ik wil ook een bedrijf starten in de mode of retail

Bedrijven in de mode hebben het de afgelopen tien jaar over het algemeen best zwaar gehad. Maar dat betekent niet dat succes in deze branche onmogelijk is. Bereid je goed voor en maak duidelijk keuzes. Deze tips helpen je een handje.

1. Ga aan de slag met je propositie

Maarten Rijnders: "Het belangrijkste advies dat ik kan geven is ervoor zorgen dat je propositie klopt." Een goed begin is het business model canvas. Daarmee breng je je propositie op een heel simpele manier duidelijk in beeld. Leer hoe dit werkt en download een gratis business model canvas

2. Echt klantinzicht

Praat jij genoeg (en goed) met klanten? "De grootste zonde bij marktonderzoek is ‘reality distortion view’. Je ziet en hoort wat je wilt horen", aldus marketingeexpert Tom de Bruyne van bureau Sue Amsterdam. "Je praat vooral met klanten om jouw aanname bevestigd te krijgen. En je zoekt niet echt naar wat je klant drijft en waarom hij (nog) niet voor jouw product kiest." Lees hoe je écht klantinzicht krijgt

3. Een strak ondernemingsplan

Hoe ziet een goed plan er in de praktijk uit? Welke cijfers en prognoses moet ik opnemen voor mijn branche? En hoe ga je zorgen voor conversie in je webshop? Gebruik de voorbeeldondernemingsplannen van de Rabobank. Je kunt daar ook specifiek een voorbeeld bekijken voor retail (detailhandel)

Gratis tool voor startende ondernemers

Tip: met de gratis tool Startversterker start je nóg sterker. Ga aan de slag met test, doe-artikelen en afvinklijstjes. Als je je aanmeld, kun je alles bewaren wat je doet. Maar, gewoon even rondkijken kan ook:

Ja, ik ga voor een nóg sterkere start

Ook interessant voor jou

Personeel aannemen doe je zo 
Checklist voor het inhuren van tijdelijk personeel
Stappenplan: een eigen bedrijf starten

Bijgewerkt op: 29-03-2019

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijf starten

Het starten van een eigen bedrijf is een leuk, maar ook intensief proces waarbij meer komt kijken dan je denkt. Wil je gaan beginnen in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening, horeca, zorg of een andere sector? Dan vind je op IkGaStarten nuttige informatie en tips om goed van start te gaan. Enkele belangrijke stappen zijn:

  1. De laatste ontwikkelingen checken in jouw branche
  2. Het schrijven van een ondernemingsplan, of probeer het Business Model Canvas
  3. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  4. Uitzoeken wat voor ondernemer je bent voor de belasting​
  5. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening

Lees alle stappen in het artikel: zo begin je een eigen zaak.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.