marieke

Europese autoverkopen lopen verder terug

De Europese autoverkopen lopen in de rest van 2012 verder terug en zullen dit jaar met zes procent dalen. Dat is slecht nieuws voor de verkoopbranche, want meer dan twintig procent van de autodealers zal hierdoor in de financiële problemen komen. Dat blijkt uit een recente studie van Roland Berger Strategy Consultants.

De uitkomst is door de huidige economische crisis volgens de onderzoekers niet echt verrassend. Het adviesbureau stelt dat autofabrikanten vaak te weinig inzicht hebben in de financiële situatie van hun dealers. Vooral Zuid-Europa doet het op dit gebied slecht. In Italië en Spanje daalde de autoverkoop de laatste jaren met respectievelijk 7,3 en 13,4 procent. Nederland blijft redelijk stabiel en komt op hetzelfde niveau uit als in 2007.

Analyse

Uit de studie 'Automotive Retail Business' blijkt verder dat autodealers hun vooruitzichten slecht kunnen inschatten. Hierdoor is het voor de autofabrikanten onduidelijk welke bedreigingen er voor het dealernetwerk op de loer liggen. De oplossing volgens Roland Berger Strategy Consultants is het verplicht opstellen van een scenario-analyse. "Uiteindelijk moet voor iedere dealer een plan worden ontwikkeld om alle risico's te verlagen", aldus René Seyger, partner bij Roland Berger in Nederland.

Lees het oorspronkelijke artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
28-09-2012

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.