Wat verandert er voor ondernemers in 2017?

De beste ingrediënten voor een fantastisch 2017

In 2017 direct een vliegende start maken? Laat je inspireren door de vele ondernemers die hun lessons learned deelden tijdens Startup Cinema. Dan wordt 2017 helemaal jouw jaar! 

Het was een grote schare aan bekende ondernemers die de afgelopen maanden het podium betrad voor Startup Cinema. Stuk voor stuk met open en eerlijke verhalen over hun eigen bumpy ride.  Delen daarvan zie en lees je terug in de artikelen en films die we speciaal voor jou maakten.  En je hebt nog twee kansen om Startup Cinema live mee te maken.

Jochanan Bax (Bax Music): 'Dit jaar gaan we naar 115 miljoen euro omzet'.

Jochanan Bax startte met zijn broer Bax Music en groeide in rap tempo uit tot de grootste online muziekleverancier van Nederland. "Ik heb veel moeite met delegeren, iets uit handen geven vind ik verschrikkelijk moeilijk. Maar ik besef inmiddels dat ik met deze houding het bedrijf hinder."

Cruciale momenten 

Elke ondernemer kent ze:  momenten die bepalend zijn geweest voor de start of de groei van je bedrijf. Ikgastarten.nl vroeg verschillende ondernemers naar hun cruciale moment. 

Janneke van den Heuvel (TryLikes): 'Ondernemen vraagt om een snelle reactie.'

TryLikes: 5 businesslessen van oprichter Janneke van den Heuvel

Ondernemen wordt nog wel eens vergeleken met de evolutietheorie van Charles Darwin. De bioloog stelde dat op de lange termijn niet zozeer de sterkste dierensoort overleeft, maar juist de soort die zich het beste weet aan te passen aan nieuwe omstandigheden. 

Volgens Janneke van den Heuvel, mede-oprichter van TryLikes, geldt in dit geval ook: hoe sneller jij jouw business aanpast, hoe beter. "Je moet echt in staat zijn om continu te willen veranderen. Er gebeuren als ondernemer allemaal dingen die moeilijk zijn te voorspellen, maar wel om een snelle reactie vragen."

Klik hier om het hele interview met Janneke te lezen.

Startup Cinema: laatste kans!

Je hebt nog twee mogelijkheden om dit wervelende startersevent live mee te maken: 19 januari Arnhem/Nijmegen en 26 januari Zwolle/Meppel. Ga naar de overzichtspagina of bekijk alle actuele data en beschikbaarheid

Bijgewerkt op: 12-12-2016

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Overige onderwerpen

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.