Rechtsbijstand

Bijgewerkt op 07 november 2022
2 min  leestijd
0
Image
Juridisch conflict? Een rechtsbijstandsverzekering biedt uitkomst

Een eenvoudig geschil met een klant of leverancier kun je vaak zelf onderling oplossen, maar bij ingewikkelde problemen kan juridische bijstand noodzakelijk zijn. Die hulp loopt al snel in de papieren voor een startende ondernemer. Tenzij... je een zakelijke rechtsbijstandverzekering hebt.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp van juristen of deskundigen van de verzekeraar bij het oplossen en soms zelfs voorkomen van conflicten.

Zo voorkom je dat de relatie met een klant of opdrachtgever verstoord raakt. En dat jij in het geval van een zakelijk geschil grotendeels alleen voor de kosten moet opdraaien. 

Wanneer komt zo'n verzekering van pas?

Met wie je ook een zakelijk conflict krijgt en waarover: een rechtsbijstandverzekering kan regelmatig van pas komen.

Denk maar aan een potentieel meningsverschil met een opdrachtgever, leverancier, medewerker of de gemeente. Of over garantiekwesties, arbeidsrecht, sociale wetgeving, je bedrijfspand, vergunningen, een foutieve levering of een niet-betaalde factuur.

Wat is niet verzekerd?

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering verzeker je niet alle risico's. Zo zijn geschillen over belastingen en subsidies, tussen (ex-)firmanten of (ex-)vennoten, over industrieel of intellectueel eigendom en over surseance van betaling of faillissement in veel gevallen niet standaard meeverzekerd. Daarvoor zul je een maatwerkverzekering moeten afsluiten.

Welke premie is geschikt voor startende ondernemers?

De Rabobank biedt met Interpolis ZekerVanJeZaak® een handig pakket aan voor (startende) ondernemers. Hiermee kun je de belangrijke bedrijfsrisico's, waaronder zakelijke rechtsbijstand, in één keer afdekken.

Tip: overweeg jij om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, maar weet je niet goed waarop je moet letten? Lees dan eerst de algemene tips in het artikel Rechtsbijstandsverzekering afsluiten: wanneer verstandig? 

Calculator verzekeringen berekenen

Zakelijke rechtsbijstand

Verzeker je van juridische hulp bij zakelijke conflicten.

Bereken je premie

Meer over verzekeren

Meer over verzekeren
AOV en arbeidsongeschiktheid

Wat doe jij bij arbeidsongeschiktheid?

Je hoopt natuurlijk dat het je niet overkomt: arbeidsongeschikt raken. Maar wat doe je als je er toch mee te maken krijgt? En wat kun je doen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen?

Sluiten