Voorkom inbraak en diefstal in je bedrijf of in je bus

Bijgewerkt op 31 januari 2024
5 min  leestijd
1.057

Het zal je maar gebeuren: diefstal van waardevolle spullen uit je kantoor, bedrijfshal of bestelbus. Verzekeren is vaak geen overbodige luxe, de buit kan namelijk flink oplopen. Deze tips uit dit artikel helpen je de kans te verkleinen slachtoffer te worden van inbraak of diefstal.

In dit artikel gaan we in op de gevolgen van diefstal: onderweg, op je werkplek thuis of uit je bestelbus. Verzekeren is een slimme oplossing, maar met de volgende tips kun je de kans op diefstal vaak ook verkleinen:

 1. Apparatuur onderweg gestolen
 2. Diefstal uit je bestelbus
 3. Diefstal van de bestelbus zelf
 4. Inbraak bij je werkplek thuis
 5. Spullen en bestelbus verzekeren

1. Apparatuur onderweg gestolen

Zijn jij en je laptop, mobiele telefoon of tablet onafscheidelijk en neem je ze overal mee naartoe? Of heb jij voor je werk altijd een fotocamera of videoapparatuur bij je? Juist dit soort dure apparatuur trekt gelegenheidsdieven aan.

Met deze tips beperk je diefstal onderweg:

 • Draag je apparatuur op straat in een stevige, afgesloten tas. Kijk op drukke locaties goed om je heen, zodat je niet verrast kunt worden door een snelle dief.
 • Op je flexwerkplek of in het openbaar vervoer houd je alle apparatuur het liefst binnen handbereik. Verlies ze niet uit het oog.
 • Haal apparatuur altijd uit je auto of schakel ze in ieder geval uit, want dieven kunnen je apparaat vinden door het WiFi- of GPS-signaal op te pikken. Een laptopkluis in je auto helpt ook.

2. Diefstal uit je bestelbus

Niet alleen je bus, maar ook de inhoud heeft vaak een grote aantrekkingskracht op dieven. Gereedschappen en materialen zijn makkelijk te verhandelen en dus een aantrekkelijke buit.

En zonder je spullen krijg jij geen klus geklaard. Daarom is het belangrijk om de inhoud van je bestelbus te verzekeren. En voorkom diefstal van de inhoud van je bus met deze tips:

 • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Haal waardevolle spullen na het werk uit je bestelbus en berg ze veilig op.
 • Parkeer je bestelbus dicht bij een hek of muur, zodat inbrekers de deuren niet kunnen openen. Een trekhaak- of bijzetslot op de schuifdeur zorgt ervoor dat inbrekers de deuren van je bus niet kunnen openbreken.
 • Berg apparatuur veilig op in een laptopkluis. Hiermee scherm je het signaal van deze apparatuur af. Zo kunnen inbrekers je telefoon, laptop of tablet niet opsporen.

3. Inbraak bestelbus voorkomen

Natuurlijk kun je diefstal en inbraak nooit helemaal voorkomen. Met deze tips kun je inbraak of diefstal van de bestelbus zelf beperken:

 • Haal altijd de sleutels uit het contact als je uitstapt en sluit je bestelbus af. Oók als je in de buurt blijft.
 • Parkeer je bestelbus ’s avonds in een afgesloten garage of achter een hek. Of duidelijk in het zicht op een goed verlichte parkeerplaats.
 • Installeer een diefstalalarm en extra sloten op je bestelbus. 

4. Inbraak bij je werkplek thuis

Werk je vanuit huis? Of sla je je gereedschappen of voorraad thuis op? Neem dan voldoende maatregelen om je spullen te beschermen tegen inbraak en diefstal.

 • Berg waardevolle spullen veilig en uit het zicht van inbrekers op.
 • Plaats op alle ramen en deuren sloten die voldoen aan het politiekeurmerk. Sluit de tussendeur naar je werkruimte af. En installeer een alarminstallatie.
 • Bescherm de voorraad in je garage: beveilig de kantel- of openslaande deur met speciale sloten.

Verzekeringen, kapotte deur

Voorkomen is beter

Komt je bedrijf (gedeeltelijk) stil te liggen door brand, storm, inbraak, diefstal, een aanrijding of waterschade? Met de stagnatie-verzekering is deze schade en eventuele misgelopen winst gedekt.

Bereken je premie

5. Spullen en bestelbus verzekeren? Dit zijn de mogelijkheden

Met de juiste verzekering krijg je een vergoeding als je spullen kwijtraakt door diefstal. Hieronder vertellen we je welke verzekeringen je kunt afsluiten voor je waardevolle spullen.

 • Draagbare elektronische hulpmiddelen onderweg verzekeren
  In je auto, in de trein of op een flexibele werkplek: buitenshuis zijn je laptop, smartphone, tablet of camera niet verzekerd voor schade of diefstal. Maar wel met een draagbare elektronische hulpmiddelverzekering. Dit is een aanvulling op de inventarisverzekering.
 • Je bestelbus verzekeren
  Met een WA Beperkt Cascoverzekering krijg je (schade door) diefstal en inbraak van je bestelbus vergoed.
 • De spullen in je bestelbus verzekeren
  Met een transportverzekering verzeker je alle spullen die je beroepsmatig in je bedrijfsauto vervoert. En alle spullen die je door een beroepsvervoerder laat vervoeren. Denk aan je materialen, gereedschappen of de producten die je ophaalt of bezorgt bij je klanten.
 • Je inventaris verzekeren
  Informeer of je particuliere inboedelverzekering ook je zakelijke inventaris aan huis verzekert en tot welk bedrag. Als het nodig is, kun je ook een zakelijke inventarisverzekering afsluiten.
 • Je voorraad verzekeren
  Heb je voorraad in huis of in je garage opgeslagen? Meestal heb je een voorraadverzekering nodig om je voorraad te verzekeren tegen diefstal. Vraag na hoe dit zit bij jouw verzekeraar.

Calculator verzekeringen berekenen

Zakelijke autoverzekering

Verzeker schade die je aan anderen toebrengt met je bedrijfsauto.

Bereken je premie

Veelgestelde vragen over de bestelbus verzekeren

 • Bestelbus verzekeren: is dat nodig? In de basis moet je alle voertuigen waarmee je de weg op gaat verzekeren, dus ook je bestelbus. Als je wagen op naam van je bedrijf staat moet je de bus zakelijk verzekeren, niet particulier. Lees hier meer over voertuigen op naam van de zaak.
 • Hoe kan ik inbraak en diefstal voorkomen? Diefstal is enorm vervelend, je bent je spullen tijdelijk kwijt of moet ze vervangen. Met de tips uit het artikel voorkom je diefstal onderweg, op je werkplek, in je bestelbus of van je bestelbus zelf. 
 • Wat als er wordt ingebroken in mijn bestelbus? Zeker wanneer je waardevolle apparatuur in je bestelbus hebt liggen, is inbraak een risico. Daarom kun je de inhoud van je bestelbus verzekeren met een transportverzekering. Lees meer over inbraak en diefstal bij je bedrijf.

Meer over verzekeringen voor jouw bedrijf

Meer over verzekeringen voor jouw bedrijf
Voorblad WP aansprakelijkheid

Hé starter, ben jij goed voorbereid?

Een schadeclaim kan duur uitpakken. In onze whitepaper over aansprakelijkheid lees je welke risico's je loopt en hoe je deze risico's beperkt. 

Sluiten