IkGaStarten 10 jaar

IkGaStarten bestaat 10 jaar!

Het is feest op de redactie! Op woensdag 6 november staan we alweer 10 jaar klaar voor startende ondernemers van Nederland. Tijd om even terug te blikken op wat er de afgelopen jaren allemaal is gebeurd.

10 jaar IkGaStarten.nl

De afgelopen tien jaar stond jij als startende ondernemer centraal. Om je te voorzien van kennis, maar ook om je een hart onder de riem te steken. We hielden je op de hoogte van allerlei nieuwe wetten en regels.

Denk bijvoorbeeld aan de VAR en de opvolger wet DBA, de AVG/GDPR en de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR).

Top 10 best gelezen artikelen voor startende ondernemers

Benieuwd wat in de afgelopen tien jaar de meest gelezen artikelen zijn van Ikgastarten? Deze top 10 heeft ongetwijfeld ook interessante informatie voor jou:

 1. De 9 bouwstenen van het Business Model Canvas

 2. Ondernemingsplan voorbeelden

 3. Onze homepage!

 4. Een bedrijfsplan in 10 stappen

 5. Stappenplan: een eigen zaak beginnen

 6. 9 subsidies en regelingen voor startende ondernemers

 7. Welk tarief mag jij als zzp'er rekenen?

 8. Een eigen horecabedrijf in 12 stappen

 9. Kostprijs berekenen: zo doe je dat

 10. Zelfstandigenaftrek en startersaftrek: zo zit dat

Startersverhalen

Ook vinden we het leuk om starters in de spotlight te zetten met onze startersverhalen. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Freek de Boer. Zijn bedrijf Sportstudio De Boer groeide in vier jaar naar 900 leden. Dit zijn verhalen waar we trots op zijn.

Een aantal quotes uit onze startersverhalen:

Startversterker: special voor ambitieuze starters

In 2018 gingen we van start met een nieuwe tool op IkGaStarten: de Startversterker. Deze gratis tool staat barstensvol prikkelende vragen, slimme tips en handige checklists.

Hier lichten we vier thema's uit die voor startende ondernemers belangrijk zijn: focus op je grote doel, topklanten, een dreamteam en groei.

6.288 mensen hebben zich al aangemeld voor de Startversterker!

Elk thema bevat een aantal inspirerende artikelen en tests vol links naar tips. Bijzonder aan de artikelen is dat ze vol staan met kleine schrijfopdrachten of afvinklijstjes. Meld je aan om alles te bewaren en meer uit de tool te halen.  

Zo werkt de startversterker

Social media

Wist je dat je ons ook kunt volgen op social media? We waren er vroeg bij, in maart 2010 werden we actief op Twitter en in 2013 kwam er ook een pagina op Facebook bij. Ook zijn we al jaren actief op LinkedIn.

Op deze pagina's posten we de belangrijkste artikelen van die week. Zo ben je altijd bij.

Nieuwsbrief en specials

Ontvang jij onze nieuwsbrief al? Elke week selecteert de redactie van Ikgastarten de meest relevante artikelen voor jou. Vijf keer per jaar versturen we een special, bijvoorbeeld over het vinden van klanten of de btw-aangifte.

De toekomst

Jou nóg sterker laten starten, daar worden we bij Ikgastarten blij van. De komende jaren gaan we ons nog meer inzetten om je te helpen bij de start van jouw bedrijf. We hebben nog veel leuke artikelen, filmpjes en tests voor je in petto!

Rabobank, dé bank voor starters

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank. Deze website is speciaal voor startende ondernemers, maar ook voor mensen die nu nog in loondienst zijn en overwegen om ook de sprong te wagen.

We plaatsen iedere dag nuttige informatie en tips om jouw leven als startende ondernemer leuker en makkelijker te maken. Benieuwd waar Rabobank je nog meer bij kan helpen? Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke rekening en relevante verzekeringen.

Bijgewerkt op: 06-11-2019

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijf starten

Het starten van een eigen bedrijf is een leuk, maar ook intensief proces waarbij meer komt kijken dan je denkt. Wil je gaan beginnen in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening, horeca, zorg of een andere sector? Dan vind je op IkGaStarten nuttige informatie en tips om goed van start te gaan. Enkele belangrijke stappen zijn:

 1. De laatste ontwikkelingen checken in jouw branche
 2. Het schrijven van een ondernemingsplan, of probeer het Business Model Canvas
 3. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK)
 4. Uitzoeken wat voor ondernemer je bent voor de belasting​
 5. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening

Lees alle stappen in het artikel: zo begin je een eigen zaak.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.