marieke

Is franchising iets voor mij?

Als startende ondernemer moet je jezelf afvragen: wil ik alleen opereren en mijn onderneming vanaf de grond opbouwen of kan ik meer voordeel halen uit een bestaande franchiseformule? Goed om te weren: als franchisenemer kun je in de bedrijfsvoering vaak minder onafhankelijk opereren, maar franchising heeft ook veel voordelen.

Zo loop je financieel gezien vaak minder risico en kun je profiteren van een grotere naamsbekendheid. Benieuwd naar alle voor- en nadelen van franchising in Nederland? In dit artikel hebben we alle 'pro's en cons' voor je op een rijtje gezet. En als je eenmaal besloten hebt dat deze ondernemingsvorm wel eens iets voor jou zou kunnen zijn, kun je in deze checklist lezen hoe je franchisenemer kunt worden

Gepubliceerd op:
27-03-2014

Wat vind je van dit artikel?

x5
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Een stagiaire is meer dan alleen een goedkope kracht. Studenten hebben een fris perspectief en zijn makkelijk in te zetten. Zorg er wel voor dat je weet hoe een stageovereenkomst werkt en regel op tijd een aansprakelijkheidsverzekering.

Stagiair aannemen, de regels
Stagiair aannemen, de regels

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.