Hoe een zakelijke rekening bijdraagt aan je branding

Bijgewerkt op 22 oktober 2021
3 min  leestijd
3.282
Auteur: Roy Timmerman
zakelijke rekening personal branding

Heb ik een zakelijke rekening voor mijn eigen bedrijf nodig? Veel starters vragen zich dit af. Feit is dat een zakelijke rekening bijdraagt aan de professionaliteit van jou als ondernemer. Maak je zakelijke rekening onderdeel van je persoonlijke branding.

Personal branding: van zakelijke rekening tot auto van de zaak

Bij een eigen bedrijf hoort personal branding. Dit is een breed begrip, maar het heeft betrekking op jouw merk, bedrijfsnaam, logo, huisstijl en op jezelf als ondernemer. Jouw visie wil je in alle bedrijfsaspecten laten terugkomen. Denk aan:

  • Je bedrijfsnaam
  • Logo
  • Briefpapier
  • Visitekaartjes
  • Auto van de zaak
  • Website

Zakelijke rekening openen

Het openen van een zakelijke rekening is zo gebeurd. Bij Rabobank kun je in vijf minuten online of in de app een zakelijke rekening openen. Met een rekening voor je eigen bedrijf laat je zien dat je alle onderdelen goed voor elkaar hebt. Zo wordt de bedrijfsrekening ook gelijk onderdeel van je branding.

Ben je zzp'er? Dan kun je de extra voordelige Rabo ZZP Rekening openen. Je betaalt bij deze zakelijke rekening geen abonnementskosten, maar alleen een vast bedrag per transactie (€ 0,39).

Zakelijk e-mailadres

Vergelijk het eens met een zakelijk e-mailadres. Je opent voor een overzichtelijke financiële administratie een bedrijfsrekening en voor je correspondentie maak je een zakelijk e-mailadres aan. Zo maak je sneller een goede eerste indruk op klanten en opdrachtgevers.

Een huisstijl staat voor jouw identiteit, zowel als persoon als bedrijf. Als jouw identiteit niet overeenkomt met je uitstraling, dan geef je klanten een verkeerde boodschap

Bedrijfsuitingen

Een freelance uitvaartondernemer presenteert zich logischerwijs als een serieuze partner. Dat komt onder meer terug in de bedrijfsnaam, het logo en overige bedrijfsuitingen, die allemaal sober van aard zijn.

Hij kan zich geen frivoliteiten veroorloven. Die zouden ten koste gaan van de geloofwaardigheid.

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening nodig?

Als startende ondernemer krijg je van Rabobank een steuntje in de rug. Open nu een zakelijke rekening: de eerste 6 maanden gratis.

 

Bekijk jouw voordelen

Professionale uitstraling 

Een zakelijke rekening geeft jouw bedrijf direct een professionele uitstraling. Bij elektronische betalingen of overschrijvingen verschijnt niet je eigen naam bij de afzender, maar jouw bedrijfsnaam.

Zo'n professionelere uitstraling kan een voordeel zijn als je start met ondernemen. Ga maar na:

  •  Je hebt waarschijnlijk nog geen groot netwerk
  • Je naamsbekendheid is laag
  • Het is belangrijk dat je jezelf in de markt positioneert

Een rekening op naam van je bedrijf laat zien dat je serieus bezig bent. Ook dit is wat bedoeld wordt met personal branding.

Via een betaalverzoek kun je een handige betaallink in de mail meesturen. Je klant kan dan direct online betalen via iDEAL

Andere voordelen van een zakelijke rekening

Naast een professionele uitstraling biedt een zakelijke rekening voor je eigen bedrijf nog meer voordelen. Bij je start als zzp'er is het namelijk erg belangrijk om je financiën goed op orde te hebben en je administratie overzichtelijk te houden.

Zakelijke uitgaven gescheiden

Zo kan het openen van een zakelijke rekening startende ondernemers de nodige voordelen bieden. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat jouw privé- en zakelijke uitgaven gescheiden zijn. Op deze manier kun je direct zien hoe jouw bedrijf er financieel voor staat.

Dat geldt ook voor je spaargeld. Koppel daarom een zakelijke spaarrekening aan je zakelijke rekening en stort hier maandelijks een bedrag op.

Een zakelijke rekening zorgt ervoor dat je makkelijker geld opzij zet voor de belasting

Zo bouw je een goede financiële buffer op en reserveer je makkelijker geld voor de btw-aangifte en de aangifte inkomstenbelasting.

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening: 6 voordelen!

Zakelijke rekening nodig of twijfel je nog?

Bekijk de 6 voordelen

Meer over boekhouding en administratie

Meer over boekhouding en administratie
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten