Zakelijke rekening branding

Hoe een zakelijke rekening bijdraagt aan je branding

Heb ik een zakelijke rekening voor mijn eigen bedrijf nodig? Veel starters vragen zich dit af. Feit is dat een zakelijke rekening bijdraagt aan de professionaliteit van jou als ondernemer. Maak je zakelijke rekening onderdeel van je persoonlijke branding.

Personal branding: van zakelijke rekening tot auto van de zaak

Bij een eigen bedrijf hoort personal branding. Dit is een breed begrip, maar het heeft betrekking op jouw merk, bedrijfsnaam, logo, huisstijl en op jezelf als ondernemer. Jouw visie wil je in alle bedrijfsaspecten laten terugkomen. Denk aan:

 • Je bedrijfsnaam
 • Logo
 • Briefpapier
 • Visitekaartjes
 • Auto van de zaak
 • Website

Zakelijke rekening openen

Het openen van een zakelijke rekening is zo gebeurd. Bij Rabobank kun je in vijf minuten online of in de app een zakelijke rekening openen. Met een rekening voor je eigen bedrijf laat je zien dat je alle onderdelen goed voor elkaar hebt. Zo wordt de bedrijfsrekening ook gelijk onderdeel van je branding

Zakelijk e-mailadres

Vergelijk het eens met een zakelijk e-mailadres. Je opent voor een overzichtelijke financiële administratie een bedrijfsrekening en voor je correspondentie maak je een zakelijk e-mailadres aan. Zo maak je sneller een goede eerste indruk op klanten en opdrachtgevers.

Een huisstijl staat voor jouw identiteit, zowel als persoon als bedrijf. Als jouw identiteit niet overeenkomt met je uitstraling, dan geef je klanten een verkeerde boodschap

Bedrijfsuitingen

Een freelance uitvaartondernemer presenteert zich logischerwijs als een serieuze partner. Dat komt onder meer terug in de bedrijfsnaam, het logo en overige bedrijfsuitingen, die allemaal sober van aard zijn.

Hij kan zich geen frivoliteiten veroorloven. Die zouden ten koste gaan van de geloofwaardigheid.

Advertorial zakelijke rekening

Zakelijke rekening nodig?

Met een zakelijke rekening houd je jouw zakelijke en privégeldstromen gescheiden. Dat maakt jouw administratie overzichtelijk. Open je rekening online of in de app al in 5 minuten.

Meer weten?

Professionale uitstraling 

Een zakelijke rekening geeft jouw bedrijf direct een professionele uitstraling. Bij elektronische betalingen of overschrijvingen verschijnt niet je eigen naam bij de afzender, maar jouw bedrijfsnaam.

Zo'n professionelere uitstraling kan een voordeel zijn als je start met ondernemen. Ga maar na:

 •  Je hebt waarschijnlijk nog geen groot netwerk
 • Je naamsbekendheid is laag
 • Het is belangrijk dat je jezelf in de markt positioneert

Een rekening op naam van je bedrijf laat zien dat je serieus bezig bent. Ook dit is wat bedoeld wordt met personal branding.

Via een betaalverzoek kun je een handige betaallink in de mail meesturen. Je klant kan dan direct online betalen via iDEAL

Andere voordelen van een zakelijke rekening

Naast een professionele uitstraling biedt een zakelijke rekening voor je eigen bedrijf nog meer voordelen. Bij je start als zzp'er is het namelijk erg belangrijk om je financiën goed op orde te hebben en je administratie overzichtelijk te houden.

Zakelijke uitgaven gescheiden

Zo kan het openen van een zakelijke rekening startende ondernemers de nodige voordelen bieden. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat jouw privé- en zakelijke uitgaven gescheiden zijn. Op deze manier kun je direct zien hoe jouw bedrijf er financieel voor staat.

Dat geldt ook voor je spaargeld. Koppel daarom een zakelijke spaarrekening aan je zakelijke rekening en stort hier maandelijks een bedrag op.

Een zakelijke rekening zorgt ervoor dat je makkelijker geld opzij zet voor de belasting

Zo bouw je een goede financiële buffer op en reserveer je makkelijker geld voor de btw-aangifte en de aangifte inkomstenbelasting.

Bijgewerkt op: 22-01-2021

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zakelijke rekening

Heb je als startende ondernemer een zakelijke rekening nodig? Hoewel het niet verplicht is, biedt een zakelijke rekening wel een aantal voordelen. Vaak zijn de kosten voor starters ook niet zo hoog.

Als jij bij de start van je bedrijf begint met zakelijk bankieren, heb je alle zakelijke inkomsten en uitgaven vanaf het allereerste begin goed op orde. Het (laten) bijwerken van de administratie wordt zo een stuk minder tijdrovend. Zo betaalt deze investering zich in veel gevallen op den duur vanzelf terug. Bij Rabobank heb je je zakelijke rekening zo geopend. Je regelt het vaak al in 5 minuten.

Voordelen:

 1. houd zakelijke en privé geldstromen gescheiden
 2. een eigen zakelijke bankpas
 3. internetbankieren (o.a. inzicht in toekomstige afschrijvingen)
 4. professionele uitstraling naar je klanten
 5. (in veel gevallen) koppeling met boekhoudpakket

Zakelijke rekening openen

Wist je dat jij als starter bij de Rabobank de eerste 6 maanden gratis bankiert? Daarnaast kun je profiteren van startersvoordeel. Lees hier alles over Startersvoordeel

Lees meer over de zakelijke rekening in deze artikelen:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.