marieke

Voorraadbeheer

Veel logistiek dienstverleners bieden niet alleen opslagruimte aan aan webwinkeliers zoals u, maar ze regelen ook graag alle andere logistieke zaken die komen kijken bij e-commerce.

Ze hebben in de afgelopen jaren geavanceerde ERP-systemen en warehouse management systemen (WMS'en) ontwikkeld die ze kunnen koppelen aan de software van uw webwinkel.

Expertise
Op die manier kunt u gebruik maken van de expertise die deze logistieke specialisten in de afgelopen tijd hebben opgedaan met de vele duizenden webwinkels die inmiddels in ons land actief zijn. Gaat u een grotere organisatie opbouwen, dan loont het wellicht de moeite om uw eigen WMS te laten ontwikkelen; diverse softwarehuizen kunnen dergelijke systemen, al dan niet modulair, op maat voor u bouwen.

Transport Management Systeem
Als u gebruik maakt van een logistieke dienstverlener, dan zullen uw producten opgeslagen liggen samen met heel veel andere artikelen van andere (web)winkels. De logistiek dienstverlener kan er zo voor zorgen dat hij verschillende routes combineert (middels een Transport Management Systeem, ofwel TMS), zodat u én de u vaak onbekende collega-webshophouders samen kunnen profiteren van lagere kosten per vrachtwagen.

Eigen warehouses
Wellicht verdient het vanaf bepaalde (hoge) volumes aanbeveling om zelf warehouses neer te laten zetten en een logistiek manager in dienst te nemen die de hele logistieke organisatie in goede banen leidt.
 

Gepubliceerd op:
20-01-2011

Wat vind je van dit artikel?

x3
x5

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Webshops zijn razend populair. Van elektronica tot meubilair en van vakanties tot streekproducten: bijna alles is tegenwoordig online verkrijgbaar. Dat biedt kansen voor ondernemers. Volg dit stappenplan bij het starten van een webwinkel.

Een webshop beginnen: wat heb je nodig?
Een webshop beginnen: wat heb je nodig?

Webshop

Webshops zijn er - net als ondernemers - in alle soorten en maten. Ga jij een eigen webwinkel starten? Of je nou zeldzame Star Wars-figuurtjes of Zuid-Limburgse streekproducten wilt gaan verkopen: online kan het allemaal.

Tips voor webwinkels

Hoewel het starten van een webshop relatief laagdrempelig is, moet je je wel goed voorbereiden voor je start. Ook als internetondernemer krijg je namelijk te maken met (overheids)regels en andere uitdagingen. Zo moet je onder meer denken aan:

  1. Hoe gaan jouw klanten straks betalen? Een overzicht van relevante betaalmethoden voor webwinkeliers
  2. Het (laten) bouwen van een goede website
  3. Indien relevant: personeel inhuren voor jouw webshop

Zeker weten dat je niets vergeet? Lees alle stappen in de checklist: een eigen webshop starten.

Meer succes met je webshop

Wil het nog niet echt vlotten met het aantal aankopen op je webshop? Je kunt aan veel knoppen draaien. Denk bijvoorbeeld aan Search Engine Optimization (SEO). Je optimaliseert dan je website voor zoekmachines als Google, waardoor je sneller bovenaan in de zoekresultaten komt.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.653 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.