Voorraadbeheer

2 min  leestijd
951
Image

Veel logistiek dienstverleners bieden niet alleen opslagruimte aan aan webwinkeliers zoals u, maar ze regelen ook graag alle andere logistieke zaken die komen kijken bij e-commerce.

Ze hebben in de afgelopen jaren geavanceerde ERP-systemen en warehouse management systemen (WMS'en) ontwikkeld die ze kunnen koppelen aan de software van uw webwinkel.

Expertise
Op die manier kunt u gebruik maken van de expertise die deze logistieke specialisten in de afgelopen tijd hebben opgedaan met de vele duizenden webwinkels die inmiddels in ons land actief zijn. Gaat u een grotere organisatie opbouwen, dan loont het wellicht de moeite om uw eigen WMS te laten ontwikkelen; diverse softwarehuizen kunnen dergelijke systemen, al dan niet modulair, op maat voor u bouwen.

Transport Management Systeem
Als u gebruik maakt van een logistieke dienstverlener, dan zullen uw producten opgeslagen liggen samen met heel veel andere artikelen van andere (web)winkels. De logistiek dienstverlener kan er zo voor zorgen dat hij verschillende routes combineert (middels een Transport Management Systeem, ofwel TMS), zodat u én de u vaak onbekende collega-webshophouders samen kunnen profiteren van lagere kosten per vrachtwagen.

Eigen warehouses
Wellicht verdient het vanaf bepaalde (hoge) volumes aanbeveling om zelf warehouses neer te laten zetten en een logistiek manager in dienst te nemen die de hele logistieke organisatie in goede banen leidt.
 

Calculator verzekeringen berekenen

Transportverzekering

Verzeker je voor diefstal of beschadiging van spullen tijdens transport.

Bereken je premie

Meer over webshop

Meer over webshop