Contactloos betalen en de Rabo Wallet: hoe zit dat?

Bijgewerkt op 12 februari 2021
3 min  leestijd
7.894
Auteur: Marieke Leijnen
Contactloos betalen

De Rabo Wallet is een app waarmee klanten contactloos kunnen betalen met hun Android telefoon. Accepteert jouw pinautomaat al contactloze betalingen? Lees meer over contactloos betalen en hoe jij hierop met je onderneming kunt inspelen.

Contactloos betalen, wat is dat ook alweer?

Deze relatief nieuwe betaalmethode moet je in feite zien als een versimpelde vorm van 'normaal' pinnen. In plaats van de betaalpas in de betaalautomaat te steken, houdt je klant zijn betaalpas slechts tegen de betaalautomaat aan.

Bij bedragen onder de € 25* komt er geen pincode meer aan te pas, zodat de betaling des te sneller kan worden afgerond. Contactloos betalen kun je tegenwoordig niet alleen met een bankpas doen, maar ook met een smartphone.

*Let op: vanwege het coronavirus heeft Rabobank besloten het limiet van € 25 tijdelijk te verhogen naar € 50.

Waarom is deze ontwikkeling van belang voor ondernemers?

De manieren waarop klanten een product kunnen afrekenen bij de kassa worden steeds verder uitgebreid. Zo is contactloos betalen steeds meer in opkomst.

Het kan dus gebeuren dat straks een klant bij jou in de zaak komt die op deze manier wil betalen. Om deze betaalmethode mogelijk te maken, moet jij als ondernemer in bepaalde gevallen eerst zelf nog een aantal stappen zetten.

Hoe activeer ik contactloos betalen?

Allereerst moet je controleren of je huidige betaalautomaat geschikt is voor het verwerken van contactloze betalingen. Dit kun je controleren door te checken of jouw betaalautomaat een lezer heeft om de NFC-chip (Near Field Communication) in een bankpas of mobiele telefoon te herkennen.

Tip: Meestal is dit type direct herkenbaar aan het contactloos betalen logo.

whitepaper administratie cover

Administratie opzetten?

Speciaal voor starters: de basis in 5 minuten. Een overzicht van wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met je boekhouding, inclusief tips.

Download gratis PDF

Is dat niet het geval? Dan kun je overwegen speciaal hiervoor een nieuw apparaat aan te vragen. Goed om te weten: alle nieuwe betaalautomaten die je via de Rabobank kunt krijgen zijn geschikt voor contactloze betalingen. 

Contactloos betalen, wat zijn de voordelen?

Een voor de hand liggend voordeel is dat contactloos betalen in principe een snellere vorm van afrekenen is dan 'gewoon' pinnen. Kleine bedragen kunnen klanten namelijk snel en gemakkelijk afrekenen zonder daarbij eerst nog hun pincode te hoeven intoetsen.

Zo verklein je als winkelier het risico op lange rijen aan de kassa. Contactloos betalen is dan ook al goed ingeburgerd als betaalvorm. Deze methode is mogelijk met veel bankpassen en ook met mobiele telefoons, zoals via de Rabo Wallet-app.

Rabo Wallet en contactloos betalen

De Rabo Wallet is een app van de Rabobank waarmee klanten eenvoudig en snel contactloos kunnen betalen met hun mobiele telefoon. Daarnaast is het mogelijk om te betalen met iDEAL QR, te betalen voor parkeren en tanken en geld te ontvangen via een betaalverzoek.

Hebben je klanten een iPhone? Zij kunnen contactloos betalen met Apple Pay.

Hoe werkt Rabo Wallet?

Bekijk hieronder de introductievideo om een idee te krijgen van hoe deze app werkt:

 

Kan ik de Rabo Wallet zakelijk gebruiken?

Jazeker, je kunt ook als ondernemer zelf gebruik maken van de Rabo Wallet. Download hiervoor de app in de Playstore of koppel je zakelijke rekening in je privé Rabo Wallet. Goed om te weten: kunt de app op maar liefst drie telefoons installeren.

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening nodig?

Open je rekening online of in de app al in 5 minuten

1e halfjaar € 0,00

Ook interessant voor jou

Checklist: een winkel beginnen in 11 stappen
5 tips om een fysieke en online winkel te combineren

Meer over detailhandel

Meer over detailhandel
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten