Contactloos betalen en de Rabo Wallet - Home

Contactloos betalen en de Rabo Wallet: hoe zit dat?

De Rabo Wallet is een app waarmee Rabobank-klanten contactloos kunnen betalen. Accepteert jouw pinautomaat al contactloze betalingen? En weet jij hoe je producten of diensten kunt aanbieden in de Rabo Wallet? Lees meer over contactloos betalen en hoe jij hierop met je onderneming kunt inspelen.

Contactloos betalen, wat is dat ook alweer?

Deze relatief nieuwe betaalmethode moet je in feite zien als een ietwat versimpelde vorm van 'normaal' pinnen. In plaats van de betaalpas in de betaalautomaat te steken, houdt je klant zijn betaalpas slechts tegen de betaalautomaat aan.

Bij bedragen onder de 25 euro komt er geen pincode meer aan te pas, zodat de betaling des te sneller kan worden afgerond. Contactloos betalen kun je doen via de bankpas of mobiele telefoon.

Waarom is deze ontwikkeling van belang voor ondernemers?

De manieren waarop klanten een product kunnen afrekenen bij de kassa worden steeds verder uitgebreid. Zo is contactloos betalen steeds meer in opkomst.

Het kan dus gebeuren dat straks een klant bij jou in de zaak komt die op deze manier wil betalen. Om deze betaalmethode mogelijk te maken, moet jij als ondernemer in bepaalde gevallen eerst zelf nog een aantal stappen zetten.

Hoe activeer ik contactloos betalen?

Allereerst moet je controleren of je huidige betaalautomaat geschikt is voor het verwerken van contactloze betalingen. Dit kun je controleren door te checken of jouw betaalautomaat een lezer heeft om de NFC-chip (Near Field Communication) in een bankpas of mobiele telefoon te herkennen.

Tip: Meestal is dit type direct herkenbaar aan het contactloos betalen logo.

Is dat niet het geval? Dan kun je overwegen speciaal hiervoor een nieuw apparaat aan te vragen. Goed om te weten: alle nieuwe betaalautomaten die je via de Rabobank kunt verkrijgen zijn geschikt voor contactloze betalingen. 

Wat zijn de voordelen van contactloos betalen?

Een voor de hand liggend voordeel is dat contactloos betalen in principe een snellere vorm van afrekenen is dan 'gewoon' pinnen.

Kleine bedragen kunnen klanten namelijk snel en gemakkelijk afrekenen zonder daarbij eerst nog hun pincode te hoeven intoetsen (deze code is pas vereist bij bedragen vanaf 25 euro).

Zo verklein je als winkelier het risico op lange rijen aan de kassa. Contactloos betalen begint dan ook al aardig in te burgeren als betaalvorm, want deze methode is mogelijk met veel bankpassen en ook met mobiele telefoons, zoals via de Rabo Wallet-app.

Rabo Wallet en contactloos betalen

De Rabo Wallet is een app van de Rabobank waarmee klanten eenvoudig en snel contactloos kunnen betalen met hun mobiele telefoon.

Daarnaast biedt deze app onder meer de mogelijkheid om klantenkaarten en folderaanbiedingen op te slaan. Als ondernemer kun je ervoor kiezen om jouw acties en aanbiedingen te laten opnemen in de Rabo Wallet.

Hoe werkt Rabo Wallet?

Bekijk hieronder de introductievideo om een idee te krijgen van hoe deze app werkt:

Overigens moet je er mogelijk rekening mee houden dat de Rabo Wallet (nog) niet geschikt is voor alle telefoons en aanbieders. Momenteel is de app te gebruiken op toestellen van het type Samsung Galaxy S4 (OS versie 4.4.2 of hoger) of de Samsung Note 3 (vanaf OS versie 4.4).

En wellicht ten overvloede, maar momenteel kunnen alleen particuliere Rabobankklanten betalen met de Rabo Wallet. De app is dus nog niet beschikbaar gemaakt voor zakelijke klanten, maar als ondernemer kun je deze app wel gebruiken om aanbiedingen te promoten onder jouw doelgroep.

Hoe zit het met klantenkaarten en aanbiedingen?

Zoals eerder aangegeven biedt de Rabo Wallet ook mogelijkheden voor jou als ondernemer. Zo kunnen gebruikers van de app een foto van hun klantenkaarten opslaan, maar is een aantal veel voorkomende klantenkaarten al standaard opgenomen in de Rabo Wallet.

Zichtbaarheid vergroten

Als het gaat om aanbiedingen, is er voor ondernemers meer mogelijk dan het laten afrekenen alleen. Jij kunt jouw klanten namelijk via de Rabo Wallet speciale aanbiedingen sturen.

Dit kunnen landelijke, maar ook juist lokale aanbiedingen zijn, die de gebruiker ontvangt indien hij deze functie en locatievoorziening op zijn mobiel heeft ingesteld.

Op deze manier kun je dus jouw zichtbaarheid onder relevante klanten in de regio vergroten. Neem voor meer informatie contact op met rabowallet@rabobank.nl.

Ook interessant voor jou

Bijgewerkt op: 23-10-2018

Wat vind je van dit artikel?

x25
x21

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Betaalmethoden

Betalen met briefjes en muntgeld is allang niet meer de enige manier om producten en diensten te (ver)kopen. Tegenwoordig kun je als ondernemer diverse middelen inzetten om jouw betalingsverkeer te regelen. 

Hoe ontvang jij straks geld?

Pinnen in winkels (ook kleine bedragen) is al jaren flink ingeburgerd, maar tegenwoordig kunnen klanten ook op steeds meer plekken contactloos betalen met hun smartphone. Hieronder vind je allerlei informatie en tips over betaalmiddelen op zowel online als fysiek gebied:

 1. Fysiek: alle betaalmethoden voor ondernemers op een rij
 2. Hoe ontvang jij straks geld van klanten en/of opdrachtgevers? 
 3. Zakelijk bankieren: 4 voordelen van een zakelijke rekening
 4. Ken jij deze betaalopties van Rabobank al?
  - Omnikassa voor webwinkeliers
  - Retourpinnen
  - Rabo Wallet/contactloos betalen
  - Smartpinnen
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.653 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.