Contactloos betalen

Contactloos betalen: hoe richt ik dit in?

Start je in de retail of horeca? Zorg dat je klanten vanaf dag 1 contactloos kunnen betalen. Dit is inmiddels dé betaalmethode bij fysieke verkoop. Kies voor gemakkelijke, snelle en hygienische transacties met pas of mobiel.

Contactloos betalen betekent dat je klant niets in jouw winkel hoeft aan te raken behalve dat felbegeerde truitje of die dampende cappuccino.

De klant houdt de pinpas of mobiele telefoon dichtbij de betaalautomaat en betaalt automatisch.

Contactloos betalen: limiet per dag

De limieten voor contactloos betalen zijn door de coronacrisis tijdelijk verhoogd. Nu is de limiet per transactie € 50,00 bij de meeste betaalautomaten. Normaal is dit € 25,00.

Per dag is het maximum € 100,00. Normaal is dat € 50,00. Hierbij gaat het dus om het cumulatieve (opgetelde) bedrag van de losse betalingen op een dag. 

De transactiekosten voor jou als ondernemer zijn gelijk aan die voor pinbetalingen.

Pinautomaat: klaar voor contactloos betalen

Advertorial zakelijke rekening

Zakelijke rekening nodig?

Met een zakelijke rekening houd je jouw zakelijke en privégeldstromen gescheiden. Dat maakt jouw administratie overzichtelijk. Open je rekening online of in de app al in 5 minuten.

Meer weten?

De pinoplossingen van de Rabobank hebben standaard de optie om contactloos te betalen.

De Rabobank heeft verschillende betaalautomaten die je kunt huren of kopen: Compact, Vast en Mobiel. Of je kiest voor Rabo Smartpin. Dat is een voordelige, mobiele oplossing die je koppelt aan je telefoon.

Heb je al een ouder apparaat in gebruik? Het apparaat moet de NFC-chip (Near Field Communication) in een bankpas of mobiele telefoon herkennen. Er staat dan vaak een klein wifilogo op het apparaat.

Contactloos betalen met iPhone of Apple Watch: Apple Pay

Als je betaalautomaat klaar is voor contactloos betalen, dan kunnen klanten ook betalen met Apple Pay of met Apple Watch. Het is een veilige methode, want je klant bevestigt alle betalingen op de telefoon.

Dit kan met een vingerafdruk, gezichtsherkenning, persoonlijke toegangscode of met de draagdetectie van de Apple Watch. Je kunt je klantenkaart ook koppelen aan ApplePay. Meer informatie over betalen met Apple Pay.

Contactloos betalen met Android: RaboWallet

De Rabo Wallet is een app waarmee klanten van de Rabobank eenvoudig en snel contactloos kunnen betalen met hun mobiele telefoon. De app biedt je klant betaalgemak, maar er zijn ook veel voordelen voor jou als ondernemer.

Zo kun je Rabo Wallet gebruiken voor je marketing. Je kunt acties, aanbiedingen en klantenkaarten laten opnemen. Lees hier meer over Rabo Wallet.

Contactloos betalen met wearables

Naast Apple Pay zijn er ook andere apps om te betalen met wearables zoals een smart watch. Voorbeelden zijn Garmin Pay en Fitbit Pay. 

Contactloos ‘retourpinnen’

Je kunt de contactloze optie van je betaalautomaat ook gebruiken voor contactloze retouren. Je kiest daarvoor dezelfde optie op je automaat als voor retourpinnen.

De klant kan de pas even bij de automaat houden. Dit hoeft niet dezelfde pas te zijn als die waarmee de aankoop is gedaan. Het aankoopbedrag wordt automatisch teruggestort.

Rabo Omnikassa: altijd overzicht

Je hebt als startende ondernemer misschien een webshop en een fysiek verkooppunt. Met Rabo Omnikassa hou je overzicht over alle betaalmethoden.

Van pinnen en contactloos betalen tot iDeal. En je kunt heel gemakkelijk extra betaalmogelijkheden toevoegen, zoals een extra pinautomaat of online kassa.

Hoe je klant ook betaalt; het geld staat binnen een werkdag op je rekening en je hebt altijd totaaloverzicht. Lees hier alles over betaalmethodes voor starters.

Bijgewerkt op: 02-06-2020

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Betaalmethoden

Betalen met briefjes en muntgeld is allang niet meer de enige manier om producten en diensten te (ver)kopen. Tegenwoordig kun je als ondernemer diverse middelen inzetten om jouw betalingsverkeer te regelen. 

Hoe ontvang jij straks geld?

Pinnen in winkels (ook kleine bedragen) is al jaren flink ingeburgerd, maar tegenwoordig kunnen klanten ook op steeds meer plekken contactloos betalen met hun smartphone. Hieronder vind je allerlei informatie en tips over betaalmiddelen op zowel online als fysiek gebied:

 1. Fysiek: alle betaalmethoden voor ondernemers op een rij
 2. Hoe ontvang jij straks geld van klanten en/of opdrachtgevers? 
 3. Zakelijk bankieren: 4 voordelen van een zakelijke rekening
 4. Ken jij deze betaalopties van Rabobank al?
  - Omnikassa voor webwinkeliers
  - Retourpinnen
  - Rabo Wallet/contactloos betalen
  - Smartpinnen
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.