Contactloos betalen: hoe richt ik dit in?

Bijgewerkt op 02 juni 2020
3 min  leestijd
399
Auteur: Heleen Ronner
Contactloos betalen

Start je in de retail of horeca? Zorg dat je klanten vanaf dag 1 contactloos kunnen betalen. Dit is inmiddels dé betaalmethode bij fysieke verkoop. Kies voor gemakkelijke, snelle en hygienische transacties met pas of mobiel.

Contactloos betalen betekent dat je klant niets in jouw winkel hoeft aan te raken behalve dat felbegeerde truitje of die dampende cappuccino.

De klant houdt de pinpas of mobiele telefoon dichtbij de betaalautomaat en betaalt automatisch.

Contactloos betalen: limiet per dag

De limieten voor contactloos betalen zijn door de coronacrisis tijdelijk verhoogd. Nu is de limiet per transactie € 50,00 bij de meeste betaalautomaten. Normaal is dit € 25,00.

Per dag is het maximum € 100,00. Normaal is dat € 50,00. Hierbij gaat het dus om het cumulatieve (opgetelde) bedrag van de losse betalingen op een dag. 

De transactiekosten voor jou als ondernemer zijn gelijk aan die voor pinbetalingen.

Pinautomaat: klaar voor contactloos betalen

De pinoplossingen van de Rabobank hebben standaard de optie om contactloos te betalen.

De Rabobank heeft verschillende betaalautomaten die je kunt huren of kopen: Compact, Vast en Mobiel. Of je kiest voor Rabo SmartPin. Dat is een voordelige, mobiele oplossing die je koppelt aan je telefoon.

Heb je al een ouder apparaat in gebruik? Het apparaat moet de NFC-chip (Near Field Communication) in een bankpas of mobiele telefoon herkennen. Er staat dan vaak een klein wifilogo op het apparaat.

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening nodig?

Als startende ondernemer krijg je van Rabobank een steuntje in de rug. Open nu een zakelijke rekening: de eerste 6 maanden gratis.

 

Bekijk jouw voordelen

Contactloos betalen met iPhone of Apple Watch: Apple Pay

Als je betaalautomaat klaar is voor contactloos betalen, dan kunnen klanten ook betalen met Apple Pay of met Apple Watch. Het is een veilige methode, want je klant bevestigt alle betalingen op de telefoon.

Dit kan met een vingerafdruk, gezichtsherkenning, persoonlijke toegangscode of met de draagdetectie van de Apple Watch. Je kunt je klantenkaart ook koppelen aan ApplePay. Meer informatie over betalen met Apple Pay.

Contactloos betalen met Android: RaboWallet

De Rabo Wallet is een app waarmee klanten van de Rabobank eenvoudig en snel contactloos kunnen betalen met hun mobiele telefoon. De app biedt je klant betaalgemak, maar er zijn ook veel voordelen voor jou als ondernemer.

Zo kun je Rabo Wallet gebruiken voor je marketing. Je kunt acties, aanbiedingen en klantenkaarten laten opnemen. Lees hier meer over Rabo Wallet.

Contactloos betalen met wearables

Naast Apple Pay zijn er ook andere apps om te betalen met wearables zoals een smart watch. Voorbeelden zijn Garmin Pay en Fitbit Pay. 

Contactloos ‘retourpinnen’

Je kunt de contactloze optie van je betaalautomaat ook gebruiken voor contactloze retouren. Je kiest daarvoor dezelfde optie op je automaat als voor retourpinnen.

De klant kan de pas even bij de automaat houden. Dit hoeft niet dezelfde pas te zijn als die waarmee de aankoop is gedaan. Het aankoopbedrag wordt automatisch teruggestort.

Rabo Smart Pay: altijd overzicht

Je hebt als startende ondernemer misschien een webshop en een fysiek verkooppunt. Met Rabo Smart Pay hou je overzicht over alle betaalmethoden.

Van pinnen en contactloos betalen tot iDeal. En je kunt heel gemakkelijk extra betaalmogelijkheden toevoegen, zoals een extra pinautomaat of online kassa.

Hoe je klant ook betaalt; het geld staat binnen een werkdag op je rekening en je hebt altijd totaaloverzicht. Lees hier alles over betaalmethodes voor starters.

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening: 6 voordelen!

Zakelijke rekening nodig of twijfel je nog?

Bekijk de 6 voordelen

Meer over betaalmethoden

Meer over betaalmethoden
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten