Creditcard voor je bedrijf

Creditcard voor mijn bedrijf: 5 voordelen

Een zakelijke creditcard: je denkt er bij het starten misschien niet meteen aan, toch biedt zo'n creditcard voor je bedrijf wel een paar interessante mogelijkheden. We zetten de 5 belangrijkste voordelen voor je op een rij.

1. Zakelijke creditcard = later betalen

Als starter krijg je te maken met betalingsverplichtingen. Dan kan het zomaar gebeuren dat je even krap bij kas zit. 

Want stel, je moet je kantoor inrichten, een nieuwe computer betalen of een voorraad voorfinancieren.  Maar de uitstaande facturen zijn nog niet allemaal overgemaakt. 

Dan is een zakelijke creditcard heel handig. Je kunt direct je aankopen betalen met jouw creditcard, maar lost het bedrag pas aan het eind van de maand af.

Als je net begint, lijkt dat misschien nog niet zo'n issue. Maar dat kan zomaar snel veranderen naarmate je sneller groeit.

Bij parkeergarages of tolwegen kun je steeds vaker betalen zonder pincode. Dit heet Dip & Go en is standaard bij elke Rabo BusinessCard.

2. Privé en zakelijk gescheiden

Er zijn heel wat starters die de eerste periode van hun bedrijf nog hun privé-creditcard gebruiken. Dat hoeft niet direct een probleem te zijn, maar besef wel dat dit extra werk betekent voor het bijhouden van je administratie.

Hét grote voordeel van een zakelijke creditcard is namelijk dat je je privé- en zakelijke aankopen gescheiden houdt.

Een voorbeeld
Je koopt bij dezelfde winkel een bureaustoel voor de zaak én een bank voor thuis. Wanneer je je administratie gaat bijwerken, dan zul je deze kosten moeten scheiden. Dat betekent extra gedoe.

En dan zijn dit soort uitgaven nog redelijk overzichtelijk. Anders wordt het wanneer je je creditcard tien keer in de maand gebruikt.  

Btw terugvragen

De btw die je betaalt over zakelijke aankopen kun je bij je omzetbelastingaangifte terugvragen.

Met een zakelijke creditcard heb je snel het juiste overzicht, omdat de btw daar apart wordt vermeld. Dat maakt het terugvragen van de omzetbelasting eenvoudiger. 

Zakelijke creditcard aanvragen

De zakelijke creditcard is een verlengstuk van je zakelijke rekening. Je kunt hiermee al jouw zakelijke aankopen doen, van online aankopen tot zakenreizen en tankbeurten. Benieuwd wat een zakelijke creditcard kost? Check hier de mogelijkheden.

Vertel me meer

3. Personeel gebruikt de creditcard

Misschien heb je al personeel. Zeker dan is een zakelijke creditcard erg handig. Je geeft jouw collega de creditcard van het bedrijf zodat hij of zij daarmee kan afrekenen.

Denk aan benodigdheden voor kantoor of een bestelling voor een bedrijfsfeestje. Je hoeft die collega dan niet op pad te laten gaan met je privé-creditcard.

4. Aankoopverzekering

De meeste creditcards bieden een aankoopverzekering. Dat kost niks extra's en zo zijn je aankopen gedurende een hele poos verzekerd.

Met Rabo BusinessCard zijn bijna al je (online) aankopen 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dat geldt ook voor je aankopen die je in het buitenland hebt gedaan.

Daarnaast profiteer je van:

 • Dekking bij bagage- en vluchtvertraging.
 • Hulpverlening.
 • Eigen risico autohuur in het buitenland.
 • Kostenvergoeding van reparatie- of vervanging. 

Zo loop je als starter geen risico wanneer je grote aankopen doet, bijvoorbeeld voor diefstal of flinke beschadigingen.

5. Handig bij aankopen in buitenland

Doe je aankopen in het buitenland? Dan is een zakelijke creditcard bijna onmisbaar. Niet alleen geldt de creditcard over de grens vaak als enige betaalmiddel, het is ook de manier om de btw over die aankopen terug te vorderen. Dat kan met de BTW Teruggaaf Service. Denk aan de btw voor hotelkosten, deelname aan seminars of autohuur.

De zakelijke Rabo BusinessCard wordt op meer dan 36 miljoen locaties wereldwijd geaccepteerd.

Bijgewerkt op: 03-03-2020

Wat vind je van dit artikel?

x4
x5

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Betaalmethoden

Betalen met briefjes en muntgeld is allang niet meer de enige manier om producten en diensten te (ver)kopen. Tegenwoordig kun je als ondernemer diverse middelen inzetten om jouw betalingsverkeer te regelen. 

Hoe ontvang jij straks geld?

Pinnen in winkels (ook kleine bedragen) is al jaren flink ingeburgerd, maar tegenwoordig kunnen klanten ook op steeds meer plekken contactloos betalen met hun smartphone. Hieronder vind je allerlei informatie en tips over betaalmiddelen op zowel online als fysiek gebied:

 1. Fysiek: alle betaalmethoden voor ondernemers op een rij
 2. Hoe ontvang jij straks geld van klanten en/of opdrachtgevers? 
 3. Zakelijk bankieren: 4 voordelen van een zakelijke rekening
 4. Ken jij deze betaalopties van Rabobank al?
  - Omnikassa voor webwinkeliers
  - Retourpinnen
  - Rabo Wallet/contactloos betalen
  - Smartpinnen
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.