Zakelijke rekening

Zakelijk bankieren: wat kost een zakelijke rekening?

Startende ondernemers kiezen een zakelijke rekening op basis van de kosten, maar ook vanwege de diensten die een bank biedt, zoals verschillende betaaloplossingen voor klanten. In dit artikel bespreken we de kosten van zakelijk bankieren én wat het je oplevert.

Aandachtspunten bij het openen van een zakelijke rekening

Bij het openen van een zakelijke rekening kijken startende ondernemers naar de kosten van zakelijk bankieren én naar de opties waarvan je gebruik kunt maken. Je kunt online op veel plekken zakelijke rekeningen vergelijken. Check daarbij goed de voorwaarden en de opties die een bank biedt. 

Wat kost een zakelijke rekening?

In de meeste gevallen betaal je voor een zakelijke rekening een vast bedrag per maand plus kosten per transactie. De goedkoopste rekening sluit misschien niet altijd aan bij wat jij nodig hebt.

Kijk daarom goed naar de behoeften van je bedrijf en naar de betaalmethoden die je wilt aanbieden aan je klanten. Kun je direct een pinautomaat huren of kopen? En hoe zit het met je webshop en andere betaalmethoden?

Zo werkt Rabo Startersvoordeel

Bij de Rabobank betaal je € 9,95 per maand plus transactiekosten. Als startende ondernemer krijg je Rabo Startersvoordeel, je zakelijke rekening is dan de eerste 6 maanden gratis. Je betaalt dan geen kosten voor je zakelijke rekening, betaalpas, internetbankieren en Rabo App.

Bij Rabobank open je in vijf minuten een zakelijke rekening, online of in de app.

Verder heb je geen kosten aan je eurobetalingen - dat zijn je bij- en afschrijvingen in euro’s binnen Nederland en alle SEPA-landen – én een halfjaar een gratis pinbundel als je Rabo Omnikassa afsluit. 

Pinbundel afsluiten

Aan transacties via een pinapparaat zijn kosten verbonden. Ondernemers met een betaalautomaat betalen altijd een tarief voor een pinbetaling. Deze kosten variëren van een vast tarief voor een standaard pintransactie (Maestro) of een variabel tarief met een creditcard

In plaats van kosten per pintransactie kun je ook kiezen voor een pinbundel. Hierbij koop je vooraf een bundel pintransacties.

Als je het gebruik van je bundel slim inschat, profiteer je op deze manier van een korting op de pinkosten. Daar komt bij dat je dan ook al vooraf weet wat je maandelijks betaalt aan pinkosten. 

Met een pinbundel weet je vooraf wat je maandelijks betaalt aan pinkosten

De pinbundel kan meegroeien met je onderneming. Wellicht denk je eerst aan 100 maandelijkse pintransacties genoeg te hebben, later kun je de hoeveelheid opschalen naar bijvoorbeeld 250 pintransacties, of zelfs 5000 transacties per maand. 

Als je Rabo OmniKassa afsluit als startende ondernemer krijg je je pinbundel de eerste zes maanden gratis.

Startersvoordeel ZZP

Start je als zzp’er?

Dan komt er veel op je af. Bij Rabobank is de zakelijke rekening voor startende ondernemer de eerste 6 maanden gratis en je opent 'm in 5 minuten.

Meer weten

  Zakelijk bankieren is meer dan alleen betalen

  Zakelijk bankieren gaat over meer dan alleen geld overmaken, betalen en het gebruik van je pinpas. Denk aan de hierboven beschreven pinbundels, maar ook handige betaaloplossingen als contactloos betalen, een betaalverzoek gebruiken en een koppeling met je boekhouding. 

  Zakelijke rekening koppelen aan je boekhouding

  Als je de zakelijke rekening koppelt met je boekhouding wordt je administratie nog overzichtelijker. Iedere bon scan je direct in, zodat je zakelijke kosten keurig gerangschikt worden én de btw wordt verwerkt. 

  Zakelijke betaalverzoeken sturen

  De snelste manier om een openstaande factuur uitbetaald te krijgen, is door zakelijke betaalverzoeken te sturen via de Rabo App.

  Het is een handige optie als je een openstaand bedrag wilt innen bij klanten of als je een herinnering wilt sturen met een betaallink.

  Alle verzoeken staan overzichtelijk onder elkaar in de Rabo App, dus je ziet direct de status van alle betaalverzoeken. 

  Pinautomaat voor je bedrijf

  Als startende ondernemer in de retail of in een andere branche (kapper, nagelsalon, horeca) wil je direct pinbetalingen ontvangen. Via Rabo PinBox kun je bijvoorbeeld kiezen voor huur of koop van een automaat die bij jouw bedrijf past.

  Veel startende ondernemers kiezen voor Rabo Smartpin. Je maakt dan van je smartphone een pinautomaat.

  Je krijgt ook direct toegang tot Rabo OmniKassa, een dashboard waardoor je overzicht houdt over alle betalingen. 

  • Hier vind je de verschillende mogelijkheden en tarieven met betrekking tot Rabo Omnikassa en pinnen op je eigen pinautomaat. 

  Betaalmethoden voor klanten

  Met Rabo Omnikassa hou je overzicht over alle betaalmethoden. Van pinnen en contactloos betalen tot iDeal. En je kunt heel eenvoudig betaalmogelijkheden toevoegen, zoals een extra pinautomaat of online kassa.

  Contactloos betalen is nu bijna overal de norm. Ook betalingen via Apple Pay, Google Wallet en wearables, zoals Apple Watch, zijn mogelijk. Bij Rabobank is je nieuwe pinautomaat direct geschikt voor contactloos betalen. 

  Bijgewerkt op: 05-01-2021

  Wat vind je van dit artikel?

  Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

  Lees meer

  Zakelijke rekening

  Heb je als startende ondernemer een zakelijke rekening nodig? Hoewel het niet verplicht is, biedt een zakelijke rekening wel een aantal voordelen. Vaak zijn de kosten voor starters ook niet zo hoog.

  Als jij bij de start van je bedrijf begint met zakelijk bankieren, heb je alle zakelijke inkomsten en uitgaven vanaf het allereerste begin goed op orde. Het (laten) bijwerken van de administratie wordt zo een stuk minder tijdrovend. Zo betaalt deze investering zich in veel gevallen op den duur vanzelf terug. Bij Rabobank heb je je zakelijke rekening zo geopend. Je regelt het vaak al in 5 minuten.

  Voordelen:

  1. houd zakelijke en privé geldstromen gescheiden
  2. een eigen zakelijke bankpas
  3. internetbankieren (o.a. inzicht in toekomstige afschrijvingen)
  4. professionele uitstraling naar je klanten
  5. (in veel gevallen) koppeling met boekhoudpakket

  Zakelijke rekening openen

  Wist je dat jij als starter bij de Rabobank de eerste 6 maanden gratis bankiert? Daarnaast kun je profiteren van startersvoordeel. Lees hier alles over Startersvoordeel

  Lees meer over de zakelijke rekening in deze artikelen:

  Created with Sketch.

  Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

  Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
   

  Ja ik wil die tips >

  Created with Sketch.

  Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

  Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

   

  Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

   

  Bekijk je voordeel

   

  Meld je aan

  Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.