Zakelijke creditcard Rabobank

Zakelijke creditcard voor startende ondernemers: wanneer relevant?

Als je een zakelijke rekening opent, kun je hier een zakelijke creditcard aan koppelen. Wanneer en waarom doe je dat als startende ondernemer? 

Waarom een zakelijke creditcard aanvragen?

Je kunt een creditcard voor al jouw zakelijke aankopen gebruiken, van de aanschaf van bedrijfsmiddelen, online aankopen en zakenreizen, tot zakelijk tanken. Lees wanneer een creditcard relevant is voor jou als ondernemer.

1. Zakenreizen: creditcard nog onmisbaar

Ondernemers die voor hun bedrijf vaak naar het buitenland reizen, kunnen haast niet zonder zakelijke creditcard. Bij veel vliegmaatschappijen, hotels en autoverhuurbedrijven is reserveren en afrekenen met een creditcard nog steeds verplicht.

Voor veel andere betalingen kun je in veel landen gewoon met je betaalpas terecht, maar ook daarvoor vinden veel ondernemers het een veilig idee dat ze een extra betaalmogelijkheid op zak hebben.

Ook is het soms prettig om  extra ruimte hebben als je de limieten van de betaalpas in het buitenland hebben bereikt. 

2. Verzekerd bij koop met creditcard

De meeste (online) aankopen die je met een creditcard doet, zowel in binnen- als buitenland, zijn 180 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadigingen.

Verder geeft de creditcard dekking bij bagage- en vluchtvertraging, hulpverlening, ongeoorloofd gebruik en eigen risico autohuur in het buitenland.

Rabo SmartPin

Rabo SmartPin

Met SmartPin kunnen je klanten afrekenen via de kaartlezer, op je smartphone of tablet. Ideaal als je weinig transacties hebt of veel onderweg bent.

Probeer Rabo SmartPin

3. Zakelijke creditcard-aankopen snel ingeboekt

Betalingen die je niet met je betaalpas kunt doen, hoef je niet meer met je privé-creditcard te doen. Denk aan het boeken van een vlucht of de aanschaf van software op Amerikaanse sites.

Let op! Zakelijke tankkosten kun je niet terugvragen als je met een privécreditcard gebruikt. 

Je hoeft door het gebruik van een zakelijke creditcard de administratie niet te corrigeren door uitgaven van jouw privérekening als zakelijk te boeken.

4. Buitenlandse btw terugvorderen

Aan je zakelijke creditcard is de BTW Teruggaaf Service gekoppeld van Visa. Daarmee vorder je gemakkelijker de btw terug van aankopen die je in het buitenland hebt gedaan.

Als ondernemer kun je zo tot 100% van je betaalde buitenlandse btw terugvorderen. Denk hierbij aan btw voor hotelkosten, deelname aan seminars en de autohuur- en brandstofkosten.

5. Afschrijving: eind van de maand

De Rabo BusinessCard is gekoppeld aan je zakelijke rekening. Deze zakelijke rekening open je eenvoudig in 5 minuten online of via de Rabo App. Alle aankopen die je met de creditcard doet, worden in één keer aan het einde van de maand van je zakelijke rekening afgeschreven.

Uitgaven direct online te vinden

Bij de creditcard zie je de uitgaven wel direct online terug, maar de daadwerkelijke afschrijving volgt pas aan het einde van de maand. Dit kan gunstig zijn als je klanten bijvoorbeeld ook pas dan betalen.

Op een zakelijke rekening staan de zakelijke inkomsten en uitgaven netjes gerangschikt, zonder dat je eerst de kosten van privé-uitgaven moet wegstrepen.

De mogelijkheden van Apple Pay

Wist je dat je tegenwoordig als klant bij de Rabobank ook met je zakelijke creditcard gebruik kunt maken van Apple Pay? Je kunt hiermee contactloos betalen door middel van je iPhone of iPad.

Het werkt net als contactloos betalen met je zakelijke creditcard: houd je apparaat kort tegen de betaalautomaat. Goed om te weten, wanneer je betaalt met Apple Pay, gelden dezelfde limieten als bij contactloos betalen met je betaalpas.

Wat kost een zakelijke creditcard?

Met een zakelijke creditcard kun je dus al jouw zakelijke aankopen doen, van online aankopen tot zakenreizen en tankbeurten. Benieuwd wat een zakelijke creditcard kost? Check hier de mogelijkheden.

Goed om te weten: deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Startersvoordeel

Wanneer je gebruikmaakt van Rabo Startersvoordeel, krijg je in je eerste jaar korting op de zakelijke creditcard van Rabobank.

Zakelijke rekening koppelen aan creditcard

Zoals hierboven al gezegd koppel je de zakelijke creditcard aan je zakelijke rekening. Het voordeel hiervan is dat de zakelijke inkomsten en uitgaven netjes staan gerangschikt, zonder dat je eerst de kosten van privéuitgaven moet wegstrepen. 

Met een zakelijke spaarrekening bouw je een financiële buffer op, spaar je voor de aanschaf van bedrijfsmiddelen en reserveer je geld voor de aangifte inkomstenbelasting en de btw. Ook de spaarrekening koppel je aan de zakelijke rekening.

Bijgewerkt op: 07-01-2021

Wat vind je van dit artikel?

x15
x14

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zakelijke rekening

Heb je als startende ondernemer een zakelijke rekening nodig? Hoewel het niet verplicht is, biedt een zakelijke rekening wel een aantal voordelen. Vaak zijn de kosten voor starters ook niet zo hoog.

Als jij bij de start van je bedrijf begint met zakelijk bankieren, heb je alle zakelijke inkomsten en uitgaven vanaf het allereerste begin goed op orde. Het (laten) bijwerken van de administratie wordt zo een stuk minder tijdrovend. Zo betaalt deze investering zich in veel gevallen op den duur vanzelf terug. Bij Rabobank heb je je zakelijke rekening zo geopend. Je regelt het vaak al in 5 minuten.

Voordelen:

  1. houd zakelijke en privé geldstromen gescheiden
  2. een eigen zakelijke bankpas
  3. internetbankieren (o.a. inzicht in toekomstige afschrijvingen)
  4. professionele uitstraling naar je klanten
  5. (in veel gevallen) koppeling met boekhoudpakket

Zakelijke rekening openen

Wist je dat jij als starter bij de Rabobank de eerste 6 maanden gratis bankiert? Daarnaast kun je profiteren van startersvoordeel. Lees hier alles over Startersvoordeel

Lees meer over de zakelijke rekening in deze artikelen:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 7.610 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.