Betaling met creditcard: wat zijn de mogelijkheden?

Bijgewerkt op 21 april 2022
5 min  leestijd
1.170
Auteur: Redactie
pinnen met creditcard aanbieden

Wil je als ondernemer betaling met creditcard aanbieden aan je klanten? Dat kan! Maar wat zijn de voordelen hiervan en wat komt hierbij kijken? In dit artikel lees je wat je precies moet weten als je ook pinnen met creditcard mogelijk wilt maken.

Om het je klanten zo makkelijk mogelijk te maken, is het handig om verschillende betaalmethoden aan te bieden. Niet iedereen is hetzelfde. Sommige mensen vinden het fijn om met contant geld te betalen. Andere klanten betalen liever met hun pinpas en hebben vrijwel nooit geld op zak.

Daarnaast kun je betaling met creditcard aanbieden. Zo hoef je klanten geen nee te verkopen en loop je geen omzet mis. In dit artikel lees je hoe dat werkt en wat de voordelen zijn. 

Starten met pinbetalingen

Wil je als ondernemer starten met pinbetalingen? Klanten laten betalen via een pinautomaat heeft zeker voordelen. Zo heb je zelf minder kosten op het gebied van administratie. En je ontvangt het geld van de klant binnen één dag op je betaalrekening.

Heb je nog geen pinautomaat aangeschaft? Je kunt pinautomaten kopen of huren. Handig als je bijvoorbeeld maar tijdelijk een pinautomaat nodig hebt. Of als je eerst verschillende mogelijkheden wilt onderzoeken.

Heb je nog niet zoveel transacties? Dan is er een andere mogelijkheid: maak van je mobiele telefoon een pinapparaat met Rabo SmartPin.

Er zijn natuurlijk kosten verbonden aan de mogelijkheid om klanten te laten betalen met een pinapparaat. De hoogte van de kosten van pinnen is afhankelijk van de aanschaf (of huren) van een betaalautomaat, de bank en je internetverbinding. Relatief zijn pinbetalingen voor jou goedkoper dan betalingen met contant geld. 

Cijfers trends detailhandel

Starter in de detailhandel?

Wil je weten hoe de detailhandel ervoor staat en jezelf vergelijken met andere ondernemers? Lees de laatste ontwikkelingen op Rabobank.nl.

Check de laatste trends

Betaling met creditcard

In Nederland betalen de meeste mensen met een pinpas of contant geld. Toch zijn steeds meer personen in het bezit van een creditcard. En dat is niet zo gek. Online is het bijvoorbeeld al langer ingeburgerd om meerdere betaalmogelijkheden aan te bieden. Betalen met creditcard wordt vaak door buitenlandse webshops aangeboden.

Daarnaast is het ook interessant voor bedrijven die veel met toeristen te maken hebben. 

En betalen met creditcard heeft natuurlijk ook bepaalde voordelen. Wat zijn de voordelen voor de klant en dus voor jou reden om aan te bieden?

Voordelen betalen met creditcard

  • Producten die je koopt met je creditcard zijn automatisch verzekerd.
  • Je hebt recht op aflevergarantie. Je kunt aanspraak maken op terugbetaling wanneer producten of diensten niet geleverd worden.
  • Handig wanneer je in het buitenland verblijft: in veel landen kun je eenvoudig betalen met creditcard.
  • Je kunt achteraf betalen, je ontvangt aan het einde van de maand een overzicht van al je transacties.

Ook al is betalen met creditcard steeds normaler geworden, consumenten kunnen nog niet overal pinnen met creditcard. Wil je als ondernemer klanten ook offline de keuzevrijheid geven hoe ze willen betalen? Dan is het zeker aan te raden om na te denken over de mogelijkheid om betaling met creditcard aan te bieden. Zo loop je in ieder geval geen omzet mis en je scoort punten bij je klanten.

Betaling met creditcard aanbieden: zo werkt het

Geef je jouw klanten al de mogelijkheid om te pinnen bij het afrekenen van producten of diensten, maar accepteert jouw pinapparaat nog geen creditcard? Geen nood! Betalen met creditcard is eenvoudig te regelen. Je kunt de creditcard makkelijk toevoegen aan je pinapparaat. Hoe? Door gebruik te maken van Rabo Smart Pay.

Creditcard aanbieden in Rabo Smart Pay

Rabo Smart Pay is een totaaloplossing voor betalingen. Je kunt dus voor verschillende betaalmethoden kiezen. Dat is wel zo klantvriendelijk! Zo kun je klanten laten betalen met pinpas via Rabo SmartPin of een Rabo PinBox. En je kunt hier ook betaling via creditcard toevoegen aan je mogelijke betaalopties.

Als je je eigen pinautomaat wil gebruiken, is dat ook mogelijk. Die kun je gemakkelijk koppelen aan Rabo Smart Pay, dan is het meteen in één klik geregeld. 

Kosten betaling met creditcard

Het voordeel van pinnen met creditcard aanbieden via Rabo Smart Pay is dat je geen kosten hebt als er geen creditcardtransacties plaatsvinden. Je betaalt dus alleen voor de transacties die er ook daadwerkelijk zijn. Als er weinig klanten met creditcard betalen, heb jij hier dus ook geen kosten aan. 

Vinden er wel transacties plaats en pinnen klanten met creditcard? Dan betaal je 1,7% per transactie. De betaling ontvang je de volgende dag op je bankrekening.

Betaling met creditcard aanbieden

Kortom, met de creditcard bied je een extra betaalmogelijkheid aan je klanten aan, vooral voor internationale klanten is dit waardevol. De kosten zijn wat hoger dan een pintransactie, maar het is makkelijk in te regelen en je maakt alleen kosten wanneer er ook daadwerkelijk transacties zijn. Voor de klant biedt de creditcard bepaalde voordelen dus dit is een waardevolle betaalmethode. Lees meer over alle betaalmethoden die je aan je klanten kunt aanbieden. 

Rabo SmartPin

Rabo SmartPin

Met Rabo SmartPin kunnen je klanten afrekenen via de kaartlezer, op je smartphone of tablet. Ideaal als je weinig transacties hebt of veel onderweg bent.

Probeer Rabo SmartPin

 

Meer over betaalmethoden

Meer over betaalmethoden
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten