heleen

Boekhoud-app ervaringen: Tellow

Is boekhoud-app Tellow handig? Lees de ervaringen van ondernemers: van supergeorganiseerde adviseur tot boekhoudkundig uitgedaagde kunstenaar.

Bye, bye Excel en verbleekte bonnen

Handige boekhoud-appHet is herkenbaar voor vrijwel alle startende ondernemers: voor je klanten regel je alles tot in de puntjes, maar je eigen administratie… pff. Dit gold ook voor organisatieadviseur Esther van der Velden. De boekhoud-app Tellow is voor haar een uitkomst. Ze heeft meer overzicht in minder tijd. Het helpt daarbij dat de app gekoppeld is aan haar zakelijke rekening: "Daardoor ontvang ik een bericht op mijn mobiele telefoon als ik iets heb aangeschaft. Nadat ik dan het bijbehorende bonnetje heb gescand met de app, staat het direct in mijn administratie."

Organisatieadviseur Esther van der Velden: “Ik ontvang een bericht als ik iets heb aangeschaft, scan de bijbehorende bon met de app en dan staat die direct in mijn administratie”

Snel en goed overzicht

Tellow app ervaringenHealth coach Klazina Jellema heeft tijd gewonnen door haar administratie online te doen. Het begon met een tip van haar partner: "Hij zag me elke avond tot laat bezig met mijn administratie en dacht: ‘Dat kan ook anders’.” Hij raadde haar aan om Tellow te proberen: “Ik heb nu beter overzicht. Zo zie ik precies wie er al heeft betaald en wie ik een betalingsherinnering moet sturen." 

"Ook het aanmaken en versturen van een factuur gaat eenvoudig. En wanneer ik een rekening binnenkrijg, kan ik dat bestand uploaden en direct in mijn administratie verwerken. Zo vergeet ik tenminste niks. Het fijnste vind ik dat de boekhouding me veel minder tijd kost. De tijd die ik bespaar, kan ik nu besteden aan het helpen van cliënten."

Health coach Klazina Jellema: “Het fijnste vind ik dat de boekhouding me veel minder tijd kost.”

Btw-aangifte: van voorbelasting berekenen tot btw verleggen

Boekhouding timmermanDe app zet elk kwartaal de btw-aangifte klaar en dat gaat verder dan puur de berekende btw in een overzicht zetten. Timmerman Roel van de Wouw: "Je kunt bijvoorbeeld ook de btw verleggen. Dat is iets dat in mijn branche nog weleens voorkomt. Als ik word ingehuurd via een ander bouwbedrijf stuur ik hen een factuur zonder btw – anders moeten zij dat tweemaal afdragen.

Een ander sterk punt is dat ik precies kan zien welke facturen eraan komen, zodat ik daarop kan inspringen. Ik raad andere zzp’ers zeker aan om de app te gebruiken. De wereld wordt steeds digitaler, terwijl ik nog zoveel ondernemers zie hannesen met bonnetjes in schoenendozen en handschoenenkastjes. Vooral in de bouw. Tellow maakt daar een einde aan."

Timmerman Roel van de Wouw: “Ik zie nog zoveel ondernemers hannesen met bonnetjes in het handschoenenkastje. Vooral in de bouw. Tellow maakt daar een einde aan.”

De test: werkt het ook voor een kunstenaar?

De ervaringen van Jellema, Van de Wouw en Van der Velden zijn indrukwekkend, maar hoe werkt zo’n app als iemand, eh, boekhoudkundig echt uitgedaagd is? Freelance fotograaf Fabian Calis vertelt dat hij op de academie maar mondjesmaat over de zakelijke kant van zijn vak leerde. Bij de eerste btw-aangifte ging er al iets mis met inloggen en ook de facturatie ging niet vlekkeloos.

De nieuwe boekhoud app

Dé boekhoud-tool voor zzp

Bonnen scannen, facturen beheren en snel overzicht voor de btw-aangifte. Probeer Tellow nu drie maanden zonder abonnementskosten.

Probeer Tellow

Calis: "Ik maakte ook mijn facturen zelf op, maar dat ging helaas weleens fout. Dan nam ik bijvoorbeeld een eerdere factuur als basis, maar liet ik oude informatie staan in de nieuwe. Zoals een verkeerde datum of foutief factuuradres. Het gevolg was dat ik vaak facturen nóg een keer moest maken. Tellow dwong me om op een gestructureerde manier mijn administratie te doen.”

Facturen verstuurt Calis nu ook via de app: "Ik kan opdrachtgevers kan importeren vanuit het adresboek in plaats van ze steeds handmatig in te voeren. Dit scheelt me al met al gewoon ontzettend veel tijd. Alle benodigde informatie staat op één plek. En is een factuur niet betaald, dan ontvang ik daarvan een bericht en kan ik met één klik een herinnering versturen." Inmiddels heeft Calis alleen nog hulp nodig bij de jaaropgave: "Niet gek hè, voor een kunstenaar?”

Freelance fotograaf Fabian Calis: “Ik heb alleen nog hulp nodig bij de jaaropgave. Niet gek hè, voor een kunstenaar?”

Lees de uitgebreide ervaringsverhalen hier of probeer Tellow zelf. 

Gepubliceerd op:
29-08-2017

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijf starten

Het starten van een eigen bedrijf is een leuk, maar ook intensief proces waarbij meer komt kijken dan je denkt. Wil je gaan beginnen in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening, horeca, zorg of een andere sector? Dan vind je op IkGaStarten nuttige informatie en tips om goed van start te gaan. Enkele belangrijke stappen zijn:

 1. De laatste ontwikkelingen checken in jouw branche
 2. Het schrijven van een ondernemingsplan
  Probeer het Business Model Canvas
 3. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK)
 4. Uitzoeken wat voor ondernemer je bent voor de belasting​
 5. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening

Lees alle stappen in het artikel: zo begin je een eigen zaak.

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

 • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
 • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
 • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
   

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.