De Visbroertjes: traditioneel product, hip concept

Bijgewerkt op 15 maart 2019
2 min  leestijd
1.024
Auteur: Heleen Ronner
De Visbroertjes

Wiebe en Luuk de Haan, ofwel de Visbroertjes, runnen viswinkel en -bar De Zilte Zeemeermin. Daar staat de verse vis uit de winkelvitrine ’s avonds gewoon op de menukaart. Laat je inspireren door hun mateloze ondernemerszin en maak je eigen concept nóg unieker.

De broertjes De Haan zeggen het zelf: ze zijn ook ondernemer vanwege 'een gebrek aan kunnen luisteren naar een baas'. Beide mannen zitten vol ideeën. Bij een gewone viswinkel, cateringbedrijf of visrestaurant zouden ze zich als een vis op het droge voelen.  Lees onder het filmpje meer over de Visbroertjes en gebruik 3 drie tips om jouw eigen concept te verbeteren. 

 

De Visbroertjes combineren dus verschillende concepten en verdienmodellen. Hun viswinkel de Zilte Zeemeermin in Arnhem is ook een hippe visbar. Vis die 's middags nog in de vitrine ligt, vormt de inspiratie voor het menu van die avond. En als de Visbroertjes cateren, dan is dat geen kwestie van schalen haring afleveren, maar ‘vistheater’.

“Het moet vooral leuk zijn. Als je plezier hebt, komen die klanten en die omzet vanzelf. Daar geloven wij in."

Starten met uniek concept

Wat kun je leren van de manier De Visbroertjes hun bedrijf hebben ingericht? We hebben de drie belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

 1. Doe de StouteSchoenenCheck
  De Visbroertjes gaan uit van plezier. Dat helpt ze om nieuwe dingen te proberen en een bestaand concept op zijn kop te zetten. Onderneem jij ook met lef? Doe de check en ontdek of je de stoute schoenen wel echt aan hebt. 
   
 2. Business Model Canvas: plan op een A4
  Ga aan de slag met jouw unieke propositie met het gratis Business Model Canvas. Lees hier hoe het werkt en download een invulmodel
   
 3. Innovatie vanaf dag 1
  Kijk elke dag met een frisse blik naar je bedrijf en de producten en diensten. Wat kan slimmer of beter? Je ontdekt het dan bijvoorbeeld ook sneller of een ander of extra verdienmodel goed bij je bedrijf past. Lees meer over innoveren vanaf dag 1 of over verdienmodellen

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening nodig?

Open je rekening online of in de app al in 5 minuten

1e halfjaar € 0,00

Meer over bedrijf starten

Meer over bedrijf starten
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten