De Visbroertjes

De Visbroertjes: traditioneel product, hip concept

Wiebe en Luuk de Haan, ofwel de Visbroertjes, runnen viswinkel en -bar De Zilte Zeemeermin. Daar staat de de verse vis uit de winkelvitrine ’s avonds gewoon op de menukaart. Laat je inspireren door hun mateloze ondernemerszin en maak je eigen concept nóg unieker.

De broertjes De Haan zeggen het zelf: ze zijn ook ondernemer vanwege 'een gebrek aan kunnen luisteren naar een baas'. Beide mannen zitten vol ideeën. Bij een gewone viswinkel, cateringbedrijf of visrestaurant zouden ze zich als een vis op het droge voelen.  Lees onder het filmpje meer over de Visbroertjes en gebruik 3 drie tips om jouw eigen concept te verbeteren. 

De Visbroertjes combineren dus verschillende concepten en verdienmodellen. Hun viswinkel de Zilte Zeemeermin in Arnhem is ook een hippe visbar. Vis die 's middags nog in de vitrine ligt, vormt de inspiratie voor het menu van die avond. En als de Visbroertjes cateren, dan is dat geen kwestie van schalen haring afleveren, maar ‘vistheater’.

“Het moet vooral leuk zijn. Als je plezier hebt, komen die klanten en die omzet vanzelf. Daar geloven wij in."

Starten met uniek concept

Wat kun je leren van de manier De Visbroertjes hun bedrijf hebben ingericht? We hebben de drie belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

 1. Doe de StouteSchoenenCheck
  De Visbroertjes gaan uit van plezier. Dat helpt ze om nieuwe dingen te proberen en een bestaand concept op zijn kop te zetten. Onderneem jij ook met lef? Doe de check en ontdek of je de stoute schoenen wel echt aan hebt. 
   
 2. Business Model Canvas: plan op een A4
  Ga aan de slag met jouw unieke propositie met het gratis Business Model Canvas. Lees hier hoe het werkt en download een invulmodel
   
 3. Innovatie vanaf dag 1
  Kijk elke dag met een frisse blik naar je bedrijf en de producten en diensten. Wat kan slimmer of beter? Je ontdekt het dan bijvoorbeeld ook sneller of een ander of extra verdienmodel goed bij je bedrijf past. Lees meer over innoveren vanaf dag 1 of over verdienmodellen

Bijgewerkt op: 15-03-2019

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijf starten

Het starten van een eigen bedrijf is een leuk, maar ook intensief proces waarbij meer komt kijken dan je denkt. Wil je gaan beginnen in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening, horeca, zorg of een andere sector? Dan vind je op IkGaStarten nuttige informatie en tips om goed van start te gaan. Enkele belangrijke stappen zijn:

 1. De laatste ontwikkelingen checken in jouw branche
 2. Het schrijven van een ondernemingsplan, of probeer het Business Model Canvas
 3. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK)
 4. Uitzoeken wat voor ondernemer je bent voor de belasting​
 5. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening

Lees alle stappen in het artikel: zo begin je een eigen zaak.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.