Creditcard voor je bedrijf

Creditcard voor mijn bedrijf: 6 voordelen

Een zakelijke creditcard heeft veel interessante mogelijkheden, ook als je pas net met je bedrijf gestart bent. We zetten de 6 belangrijkste voordelen voor je op een rij.

1. Zakelijke creditcard voordeel: later betalen

Als starter krijg je te maken met betalingsverplichtingen. Dan kan het zomaar gebeuren dat je even krap bij kas zit. De kosten gaan namelijk vrijwel altijd voor de baat uit. Dan is een zakelijke creditcard heel handig. Je kunt direct je aankopen betalen, maar lost het bedrag pas aan het eind van de maand af.

Als je net begint, lijkt dat misschien nog niet zo'n issue. Maar dat kan zomaar snel veranderen naarmate je sneller groeit.

Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je het kantoor wilt inrichten, een nieuwe computer moet betalen of een voorraad gaat voorfinancieren, terwijl de uitstaande facturen nog niet allemaal zijn overgemaakt. 

2. Privé en zakelijk gescheiden

Er zijn heel wat starters die de eerste periode van hun bedrijf nog geen aparte zakelijke creditcard, maar hun privé kaart gebruiken. Dat hoeft niet direct een probleem te zijn, maar besef wel dat dit extra werk betekent voor het bijhouden van je administratie.

Hét grote voordeel van een zakelijke creditcard is namelijk dat je je privé- en zakelijke aankopen gescheiden houdt.

Voorbeeld vervlochten administratie

Stel: je koopt bij dezelfde winkel een bureaustoel voor de zaak én een bank voor thuis. Wanneer je je administratie gaat bijwerken, dan zul je deze kosten moeten scheiden. Dat zorgt voor extra gedoe, zeker wanneer dit soort situaties vaker voorkomen.

Btw terugvragen

De btw die je betaalt over zakelijke aankopen kun je bij je omzetbelastingaangifte terugvragen. Met een zakelijke creditcard heb je snel het juiste overzicht, omdat de btw daar apart wordt vermeld. Dat maakt het terugvragen van de omzetbelasting eenvoudiger. 

3. Personeel gebruikt de zakelijke creditcard

Misschien heb je al personeel in dienst. Zeker dan is een zakelijke creditcard erg handig. Je geeft jouw collega de kaart van het bedrijf zodat hij of zij daarmee kan afrekenen.

Denk aan abonnementen voor softwarepakketten, benodigdheden voor kantoor of een bestelling voor een bedrijfsfeestje. Je hoeft die collega dan niet op pad te laten gaan met je privé-creditcard.

4. Aankoopverzekering creditcard

De meeste creditcards bieden een aankoopverzekering. Dat kost niks extra's en zo zijn je aankopen lang verzekerd. Met Rabo BusinessCard zijn bijna al je (online) aankopen 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dat geldt ook voor je aankopen die je in het buitenland hebt gedaan.

Daarnaast profiteer je van:

 • Dekking bij bagage- en vluchtvertraging
 • Hulpverlening
 • Eigen risico autohuur in het buitenland
 • Kostenvergoeding van reparatie- of vervanging

Zo loop je als starter geen risico wanneer je grote aankopen doet, bijvoorbeeld voor diefstal of flinke beschadigingen.

5. Creditcard zakelijk: handig bij aankopen in buitenland

Doe je wel eens aankopen in het buitenland? Dan is een zakelijke creditcard bijna onmisbaar. In veel landen geldt de creditcard als enige betaalmiddel. De zakelijke Rabo BusinessCard wordt op meer dan 36 miljoen locaties wereldwijd geaccepteerd.

Bij parkeergarages of tolwegen kun je steeds vaker betalen zonder pincode. Dit heet Dip & Go en is standaard mogelijk met elke Rabo BusinessCard.

Ook bij softwarepakketten (vooral van internationale aanbieders) zoals een ERP- of CRM-systeem is het gebruikelijk om dit abonnement met een zakelijke creditcard te betalen. 

6. Zakelijke creditcard is veilig

Online betalingen met deze kaart zijn bijzonder veilig. Door middel van Visa Secure of Mastercard ID Check zet je met de Rabo Scanner en pincode jouw digitale handtekening onder online aankopen.

Wist je dat Rabobank in januari 2021 een nieuwe manier heeft geïntroduceerd om veilig online te betalen met je zakelijke creditcard? Dat gaat via 3D Secure 2.0. Hiermee kun je een betaling voortaan bevestigen via zakelijk internetbankieren of in de Rabo App. 

Zakelijke creditcard aanvragen

De zakelijke creditcard is een verlengstuk van je zakelijke rekening. Je kunt hiermee al jouw zakelijke aankopen doen, van online aankopen tot zakenreizen en tankbeurten. Bij kleine bedragen hoef je zelfs geen pincode in te vullen.

Veelgestelde vragen over de zakelijke creditcard

 • Hoe vraag ik een zakelijke creditcard aan? Een zakelijke creditcard is een aanvulling op je zakelijke rekening. Bij Rabobank kun je dit online aanvragen, je ontvangt je Rabo BusinessCard dan binnen vijf werkdagen. Na het activeren kun je deze direct gebruiken.
 • Kan ik ook een zakelijke creditcard voor medewerkers aanvragen? Jazeker, als wettelijke vertegenwoordiger van je bedrijf kun je meerdere zakelijke creditcards voor je medewerkers aanvragen. Handig als een medewerker bijvoorbeeld vaak inkopen doet of abonnementen afsluit.
Bijgewerkt op: 07-07-2021

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Betaalmethoden

Betalen met briefjes en muntgeld is allang niet meer de enige manier om producten en diensten te (ver)kopen. Tegenwoordig kun je als ondernemer diverse middelen inzetten om jouw betalingsverkeer te regelen. 

Hoe ontvang jij straks geld?

Pinnen in winkels (ook kleine bedragen) is al jaren flink ingeburgerd, maar tegenwoordig kunnen klanten ook op steeds meer plekken contactloos betalen met hun smartphone. Hieronder vind je allerlei informatie en tips over betaalmiddelen op zowel online als fysiek gebied:

 1. Fysiek: alle betaalmethoden voor ondernemers op een rij
 2. Hoe ontvang jij straks geld van klanten en/of opdrachtgevers? 
 3. Zakelijk bankieren: 4 voordelen van een zakelijke rekening
 4. Ken jij deze betaalopties van Rabobank al?
  - Rabo OnlineKassa voor webwinkeliers
  - Rabo SmartPin, een mobiel pinapparaat op je smartphone
  - Rabo Betaalverzoek
  - Retourpinnen
  - Rabo Wallet/contactloos betalen
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.