marieke
marieke

De start van Gamma

Deze keten is al jaren een begrip onder klussend Nederland en België. Maar de aanhoudende economische crisis ontziet helaas ook de doe-het-zelfbranche niet Hoe gaat Gamma daarmee om?

marieke
marieke

De start van Van Bommel

Langdurig met andere schoenenfabrikanten in de regio moeten concurreren en dan uiteindelijk als allerlaatste aanbieder overblijven: dan doe je iets goed als onderneming.

Gadero
Henk Jan Bijmolt

Succes dankzij extreme keuzes

Een e-commercebedrijf dat hout verkoopt; de eigenzinnige Groninger Henk Jan Bijmolt is met zijn webshop Gadero de vreemde eend in de bijt in de conservatieve houtmarkt.

marieke
marieke

De start van Fisher-Price

De jaren '30, de periode waarin de Amerikaan Herman Fisher en Irving Price hun speelgoedfabriek oprichtte, was het crisis en liepen de werkgelegenheid en omzet sterk terug.

marieke
marieke

De start van Tiffany & Co

In Breakfast At Tiffany's staart Audrey Hepburn vanaf Fifth Avenue bij een juwelier verlangend in een etalageruit. Haar personage droomt ervan hier ooit zelf een sieraad te kunnen kopen.

De start van Moleskine
De start van Moleskine thumb

De start van Moleskine

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

Benetton
Benetton

De start van Benetton

Advertenties met een nadrukkelijke politieke boodschap: in de jaren '90 maakte Benetton er furore mee. In 2015 bestaat dit Italiaanse kledingmerk 50 jaar. Hoe veroverde Benetton de (mode)wereld?

De start van Bacardi
De start van Bacardi thumbnail2

De start van Bacardi

In de anderhalve eeuw dat Bacardi bestaat, heeft de van oorsprong Cubaanse rum diverse obstakels moeten overwinnen om haar voortbestaan veilig te stellen. Lees het bijzondere succesverhaal van Bacardi.

De start van Ferrari
Ferrari

De start van Ferrari

Het prestigieuze Ferrari spreekt al decennialang tot de verbeeling. Autocoureur en oprichter Enzo Ferrari, naar wie het merk is vernoemd, stond aan de basis van het succes van deze charismatische sportwagens van Italiaanse makelij.

De start van Michelin
De start van Michelin thumbnail

De start van Michelin

Michelin staat al decennialang aangeschreven als een van de beste autobandenfabrikanten ter wereld. Hoe groeide dit van oorsprong Franse familiebedrijf uit tot een wereldspeler van formaat? Lees dit inspirerende succesverhaal.

de start van ray-ban
ray-ban zonnebril thumbnail

De start van Ray-Ban

Zeggen wij Ray-Ban, dan denk jij waarschijnlijk meteen aan dat ene iconische model zonnebril. Kwestie van een sterk staaltje marketing (het inzetten van Amerikaanse soldaten en later film - en popsterren) of gewoon de kracht van een mooi product?

De start van levi's
Levi's logo

De start van Levi's

Broeken van spijkerstof zijn er in alle soorten en maten, maar er is maar één Levi's. Dit bedrijf zorgde voor een ware revolutie in de manier waarop mensen zich kleedden en is ook nu nog een merk om rekening mee te houden.

De start van Evian
evian thumbnail

De start van Evian

De Evian-bron zelf bestaat al dertigduizend jaar, het bedrijf dat het lucratieve water bottelt 'pas' sinds 1829. De mythe dat dit product een helende werking zou hebben, is door het Franse bedrijf slim in de markt gezet.

de start van tupperware
Tupperware thumb

De start van Tupperware

Die typische plastic bakjes met dito deksel waarmee je de inhoud luchtdicht afsluit: wie kent Tupperware niet? Dit merk zorgde in de jaren '50 van de twintigste eeuw voor een ware revolutie onder huisvrouwen in de VS en ver daarbuiten.

start van vogue
vogue thumb nieuw

De start van Vogue

Het is niet het enige tijdschrift over haute couture en accessoires, maar Vogue is met edities in 24 landen wel al jaren het grootste mode-imperium in de media.

carlsberg
carlsberg nieuwe thumbnail

De start van Carlsberg

Een lekker biertje brouwen? Laat dat maar aan de Denen over. J.C. Jacobsen zette de toon met een gistzuiveringsmethode, waarna talloze bierbrouwers zijn voorbeeld volgden. Een succesverhaal was geboren.

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.