marieke

KPN gaat achtergrondmuziek zakelijk aanbieden

Ondernemers die in het openbaar muziek willen afspelen in hun zaak moeten daarvoor muziekrechten afdragen aan BUMA/STEMRA. Met de komst van Tribe of Noise is hiervoor een alternatief gekomen. KPN gaat het muziekaanbod van dit online platform aanbieden aan zakelijke klanten. Dit kan voor ondernemers maandelijks aanzienlijk in de kosten schelen.

KPN Software Online gaat voor onbepaalde tijd een samenwerkingsverband aan met het Amsterdamse Tribe of Noise. Praktisch gezien gaat het muziekplatform via KPN een online muziekspeler aanbieden die wordt voorzien van rechten-inclusieve muziek. De circa achttienduizend artiesten uit honderdzeventig landen die verbonden zijn aan Tribe of Noise zijn niet aangesloten bij BUMA/STEMRA. Dat houdt in dat de muziekbestanden van Tribe of Noise in principe geen standaard Top 40 liedjes zijn.

Kosten

Ondernemers met bijvoorbeeld een eigen winkel of café die geïnteresseerd zijn in deze nieuwe muziekdienst met 'eigentijdse kwaliteitsmuziek', moeten daarvoor vijftien euro per maand betalen (per vestiging). "Onze artiesten zijn niet aangesloten bij BUMA/STEMRA", aldus CEO Hessel van Oorschot op Emerce.nl. "Hoewel kosten vaak wel een overweging zijn, zie je dat sommige retailers ook met de muzikanten zelf iets willen doen."

Muziek in de cloud

Zowel KPN als Tribe of Noise verwacht met de samenwerking volgend jaar al duizenden zakelijke locaties in Nederland via internet te voorzien van muziekbestanden. Van Oorschot: "Het grote voordeel van de oplossing is dat het cloudgebaseerd is." Dat betekent bijvoorbeeld dat ondernemers niet zelf hoeven te investeren in eigen muziekinstallaties.

Lees het hele artikel op Emerce.nl. Klik hier voor meer informatie het samenwerkingsverband tussen KPN en Tribe of Noise.

Gepubliceerd op:
17-04-2013

Wat vind je van dit artikel?

x0
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijfsmiddelen

Afhankelijk van de sector waarin je gaat starten, moet je als startende ondernemer vaak rekening houden met het investeren in een of meer bedrijfsmiddelen, zoals een bestelbusje of nieuwe computer.

Het goede nieuws is dat je dit soort investeringen kunt aftrekken van de belasting. Hieronder lees je bijvoorbeeld meer over:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.