marieke

Minister Kamp hoopvol over economie

Minister Henk Kamp van Economische Zaken is van mening dat het met de Nederlandse economie in 2013 weer langzaam de goede kant opgaat. Dat beweerde de bewindsman afgelopen woensdag in een interview met het AD.

"Al met al ben ik optimistisch. Niet omdat 2013 al een goed jaar wordt, wel omdat vertrouwen in de toekomst gerechtvaardigd is. Het is waar dat we kampen met economische krimp, maar het is ook waar dat we de power hebben om dat weer in groei om te zetten", aldus de minister in het interview.

Competitief

Kamp: "ICT en internet zijn cruciaal voor de toekomstige groeikansen." Nederland beschikt volgens de bewindsman in principe over de faciliteiten om op het gebied van mobiele netwerken tot de wereldtop te behoren. "Maar", benadrukte hij in het interview, "het belangrijkste is dat onze ondernemers doorgaan met innoveren." Volgens de minister is de Nederlandse economie enorm competitief en is ons land bijzonder aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders.

Lees het oorspronkelijke artikel op AD.nl.

Gepubliceerd op:
03-01-2013

Wat vind je van dit artikel?

x1
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Bedrijfsmiddelen

Afhankelijk van de sector waarin je gaat starten, moet je als startende ondernemer vaak rekening houden met het investeren in een of meer bedrijfsmiddelen, zoals een bestelbusje of nieuwe computer.

Het goede nieuws is dat je dit soort investeringen kunt aftrekken van de belasting. Hieronder lees je bijvoorbeeld meer over:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.