ted talks

4 TED Talks die je gezien moet hebben

TED Talks: veel mensen hebben wel eens van deze videopresentaties gehoord. Deze (Engelstalige) presentaties die tijdens de jaarlijkse bijeenkomsten (TED staat voor Technology-Entertainment-Design) worden gegeven zijn niet alleen leuk om naar te kijken, je steekt er ook nog wat van op! Hieronder lichten we hier enkele voorbeelden uit die relevant zijn voor (startende) ondernemers: 4 TED Talks die je gezien moet hebben.

1. 'De kracht van lichaamstaal' van Amy Cuddy

Communiceren doe je met meer dan alleen jouw stem. Sterker nog: uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 55 procent van jouw communicatie uit lichaamstaal bestaat. Het is dus belangrijk dat je je tijdens zakelijke afspraken bewust bent van het effect van jouw lichaamshouding en uitstraling. Sociaal psycholoog Amy Cuddy laat hieronder op verbeeldende wijze zien hoe je deze wetenschap naar jouw hand kun zetten.

2. 'Hoe je je jouw doelen bereikt' van Seth Godin

Echt nieuw is deze TED Talk niet, maar de inhoud is ook anno 2014 nog relevant. Seth Godin gaat in op hoe je op een markt vol gevestigde concurrenten jouw doelgroep alsnog goed kunt bereiken. Originaliteit blijkt hierbij vaak troef. Al moet je bij marketingcampagnes ook niet te veel doorslaan, aldus de marketinggoeroe. Maar opvallen tussen de andere aanbieders is en blijft essentieel. In deze presentatie laat Godin op amuserende wijze zien hoe het wel (en vooral: hoe niet) moet.

3. 'De balans vinden tussen werk en privé' van Nigel Marsh

Nigel Marsh snijdt in zijn presentatie een gevoelig onderwerp aan: hoe behoud je in jouw carrière een goede balans tussen werk en privé zonder dat jouw werk eronder lijdt? Marsh zelf is door schade en schande wijs geworden. Op zijn veertigste dronk, at en werkte hij naar eigen zeggen te veel en verwaarloosde hij zijn familie en vrienden. Het keerpunt kwam toen hij opnieuw de balans terugvond tussen werk en privé. Marsh schreef er een boek over en vertelt in deze TED Talk hoe je jouw dag het meest effectief kunt indelen. 

4. 'Hoe doordacht zijn onze beslissingen?' van Dan Ariely

Dan Ariely is een expert op het gebied van consumentengedrag. In zijn presentatie laat hij via onthullende slides zien hoe onder andere optische illusie en de vraagstelling jouw gedrag als consument kan beïnvloeden. De beslissingen die je dagelijks maakt lijken bewuste keuzes, maar zijn dat lang niet altijd. Voor ondernemers is deze presentatie niet alleen interessant, maar ook erg leerzaam. De tips van Ariely kun je namelijk ook meenemen in jouw eigen bedrijfsvoering.

Meer weten over TED?

Dit waren slechts 4 voorbeelden van TED Talks uit voorgaande jaren (de eerste editie vond plaats in 1984). Smaakt dit naar meer? Houd dan het YouTube-kanaal van TED in de gaten. De eerstvolgende TED Talk-bijeenkomst staat overigens gepland voor 16 tot en met 20 maart 2015. Kijk voor meer informatie op de TED-website.

Lees ook

Zo maak je een goede eerste indruk
6 manieren om effectief te netwerken
De 7 vragen die een investeerder jou zeker gaat stellen 
5 businesslessen van Richard Branson
11 onvergetelijke slogans van Amerikaanse merken
De 7 schoonheden van succesvolle ondernemers
5 waardevolle ondernemerskwaliteiten 

Gepubliceerd op:
01-09-2014

Wat vind je van dit artikel?

x4
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Marketing en reclame

Het inzetten van marketingtools en reclamemethoden is een prima manier om jouw bedrijf bij de doelgroep te promoten en een product of dienst goed in de markt te zetten. Maar welke mogelijkheden heb je hiervoor als starter tot je beschikking en hoe zet je de eerste stap? Hieronder vind je meer informatie over het fijne samenspel tussen marketing en reclame. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over:


Nu populair op Ikgastarten: lees de 4 tips voor het maken van reclame voor jouw startup.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.