marieke

Bleker ondersteunt MKB-ondernemers in buitenland

Nederlandse ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB), die kansen zien in landen als China, India of Zuid-Afrika, komen binnenkort in aanmerking voor financiële steun van de overheid. Staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken heeft hiervoor een nieuwe subsidieregeling opgesteld.

De overheid stelt dat het voor kleinere ondernemers vaak lastig blijkt te zijn om financiering te vinden wanneer zij aangeven te willen investeren in risicovolle markten. Bleker wil hier iets aan doen en stelt daarom voor de periode van 2012 tot en met 2015 in totaal 23 miljoen euro beschikbaar, zo werd afgelopen maandag bekend.

Businessplan

Ieder MKB-bedrijf met internationale ambities en een goed businessplan in handen maakt in principe aanspraak op een overheidslening van 875.000 euro. Er zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste is dat de betreffende ondernemer binnen een half jaar na de aanvraag en externe investeerder heeft gevonden die bereid is het subsidiebedrag aan te vullen. Met deze overheidssubsidie wint de ondernemer dus vooral extra tijd.

Lees het oorspronkelijke artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
18-07-2012

Wat vind je van dit artikel?

x4
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.