marieke

Congres 'Italiaanse Zaken'

Op vrijdag 27 november vindt in het Amsterdamse Hilton Hotel het congres 'Italiaanse Zaken' plaats. Op deze dag draait alles om de kansen en mogelijkheden voor succesvol zakendoen in en met Italië. Zowel gevestigde ondernemers als starters met plannen richting Italië zijn van harte welkom van 9.00 tot 16.00. Het congres wordt georganiseerd door de Rabobank en de Italiaanse Kamer van Koophandel.

Tijdens het congres 'Italiaanse Zaken' krijgt u inzicht in de kansen en trends op de Italiaanse markt. U krijgt een antwoord op een aantal belangrijke vragen, waaronder 'Waar liggen de komende jaren de kansen voor de handel met Italië?', 'Wat zijn de actuele trends en marktontwikkelingen?', en 'Welke sectoren en regio's bieden de beste kansen voor een Nederlands-Italiaanse samenwerking?'

Naast een sprekersprogramma biedt het congres ook zeven interessante workshops. Deze spelen onder andere in op de volgende onderwerpen:

  • Nederland en Italië als investeringspartners
  • De rol van de media in Nederland en Italië
  • Juridische, fiscale, financiële en economische aspecten in de praktijk van het zakendoen met Italië
  • Vrouwelijk ondernemerschap in Italië
  • Het samenwerken met lokale partijen
  • Inzicht in kansen en trends


Hier leest u alles over zaken doen met het buitenland.

Gepubliceerd op:
21-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.