marieke

EU wil startups helpen met financiering

Als het aan de Europese Unie ligt, moet het voor startups in de toekomst makkelijker worden om aan financiering te komen. Het is de bedoeling dat het voor investeringsmaatschappijen makkelijker wordt om geld op te halen, waar startende ondernemers van kunnen profiteren.

Dat schreef NUzakelijk afgelopen woensdag op basis van een bericht van persbureau Reuters. Volgens de EU kunnen investeringsfondsen makkelijker geld ophalen in bijvoorbeeld het buitenland wanneer de juridische status van investeringsmaatschappijen in de hele unie eenmaal is gestandaardiseerd. Omdat startups wat investeringen betreft vaak afhankelijk zijn van dit soort instellingen, zou deze wet startende ondernemers net dat extra zetje kunnen geven.

Investeringen

Volgens eurocommissaris Michel Barnier valt er op dit gebied nog veel terrein te winnen: "Om de meest veelbelovende start-ups te ondersteunen moeten investeringsmaatschappijen groter worden en meer diversificatie aanbrengen in hun investeringen." De nieuwe wet moet nog wel eerst langs het Europese Parlement en de EU-lidstaten.

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
09-12-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.