marieke

Global Entrepreneurship Week inspireert ondernemende jongeren

Van 15 tot 21 november 2010 neemt Nederland samen met meer dan 90 andere landen deel aan de Global Entrepreneurship Week. De week is bedoeld om ondernemerschap en ondernemendheid onder jonge mensen te stimuleren. Via verschillende activiteiten leren scholieren en studenten de ondernemer in zichzelf ontdekken.

De organisatoren van de week zijn er van overtuigd dat de vele lokale, nationale en wereldwijde activiteiten, jongeren zullen helpen om de potentiële starter of innovator in zichzelf te ontdekken. Studenten, onderwijzers, ondernemers, het bedrijfsleven, de non-profitsector, overheid en vele anderen zullen aan een waaier van activiteiten deelnemen. Voor Nederland biedt de Global Entrepreneurship Week de kans om ondernemerschap en ondernemendheid onder jonge mensen te stimuleren. Door krachten te bundelen en activiteiten af te stemmen kan het nationale beleid op het gebied van onderwijs en ondernemerschap verder worden versterkt.

De Global Entrepreneurship Week werd opgericht door de Kauffman Foundation in de Verenigde Staten en Make Your Mark in Groot-Brittannië, vanuit de missie om ‘jongeren te stimuleren economisch zelfstandig te zijn door te investeren in educatieve projecten en ondernemerschap’.

Meer informatie over de Global Entrepreneurship Week vindt u hier.
 

Gepubliceerd op:
12-11-2010

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.