marieke

Nieuwe startup wedstrijd van The Next Web

Innovatieve starters kunnen zich dit jaar opgeven voor een internationale startup wedstrijd van informatie technologiewebsite The Next Web. De zogenaamde Startup World-zoektocht naar de meest innovatieve startende ondernemer ter wereld zal plaatsvinden in 36 steden, waaronder Amsterdam.

Uit twintig plaatselijke pitchdeelnemers wordt één regiowinnaar gekozen die mag afreizen naar Sillicon Valley om zijn businessplan in de finale te presenteren. De winnaar mag zichzelf daarna wat betreft The Next Web niet alleen de beste startup ter wereld noemen, maar wint ook een opleiding ter waarde van 30.000 dollar bij incubator i/o Ventures.

Broedplaats

Na intensief beraad heeft The Next Web over de hele wereld 36 zogenaamde 'broedplaatsen' geselecteerd; plekken waar zij mogelijk de nieuwe Steve Jobs zullen vinden. Naast Amsterdam vindt de website onder andere steden als Tokyo, Sydney en Kaapstad echte broedplaatsen voor jong ondernemerstalent.

Aanmelden

In principe kan iedereen zich op de (Engelstalige) site aanmelden door het beantwoorden van tien vragen over zijn of haar startup. Exacte data en tijden worden bekend gemaakt via de website en Facebook. Overigens zijn er wat betreft inschrijvingen wel enkele voorwaarden gesteld: zo moet de startup in de afgelopen twee jaar zijn gelanceerd, mag de starter met dit bedrijf niet meer dan twee miljoen dollar aan externe investeringen hebben opgehaald en moet het om een te demonstreren dienst of product gaan.

Lees hier het oorspronkelijke artikel in het Fhttp://fd.nl/D.

Gepubliceerd op:
02-02-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.