Betaalmogelijkheden onderweg: zo laat je klanten makkelijk betalen

Bijgewerkt op 20 oktober 2021
6 min  leestijd
158
Image
betaalmogelijkheden bezorgen onderweg

Ga je bezorgen bij mensen thuis en wil je direct betaald worden? Verander dan je smartphone in een mobiele pinautomaat. Of laat je klanten vooraf betalen met een betaalverzoek. Zo laat je klanten snel en veilig betalen, ook onderweg.

Bezorgen is in opkomst

Door de coronacrisis en de sluiting van horeca en winkels, is het bezorgen van spullen of voedsel ineens heel populair geworden. Overweeg je zelf ook om te beginnen met bezorgen? Dan wil je natuurlijk dat je klanten jou snel en makkelijk kunnen betalen.

Betaalmethoden onderweg

In dit artikel lees je een aantal tips en aandachtspunten voor betaling onderweg. Je kunt scrollen of direct op een van de mogelijkheden klikken. Dit zijn je opties: 

Klanten vooraf of ter plekke laten betalen met een betaalverzoek

Ondernemers die veel onderweg zijn en klanten vooraf of ter plekke willen laten betalen met hun telefoon, kunnen gebruikmaken van een betaalverzoek. Dit is een veilige en snelle manier van online betalen.

Je maakt een betaalverzoek aan en stuurt die direct via Whatsapp of e-mail naar je klant. Die betaalt de rekening makkelijk via iDeal. Hierdoor krijg jij snel betaald en bied je jouw klant veel gemak. 

Extra tip: ook achteraf kun je een betaalverzoek gebruiken om je factuur sneller betaald te krijgen. 

Direct betaald zonder pinautomaat

Er komt bij een betaalverzoek geen pinautomaat meer aan te pas. Als je veel onderweg bent, is het erg efficiënt om de betalingen via je een betaalverzoek te laten verlopen. Bijkomend voordeel: je hoeft dan ook geen contant (wissel)geld meer op zak te hebben. 

Betaalverzoek: twee opties

Rabobank biedt twee mogelijkheden om een betaalverzoek naar je klant te sturen:

  • Rabo Betaalverzoek Zakelijk. Hiermee verstuur je verzoeken direct uit de Rabo App. Je betaalt alleen de standaard transactiekosten.
  • Rabo Betaalverzoek Plus. Hiermee maak je gratis gebruik van Rabo OmniKassa, waar je meerdere betaalmethoden in één overzicht beheert. Ook kunnen klanten dit betaalverzoek betalen met iDeal, creditcard en Paypal, ideaal als je buitenlandse klanten hebt.   

Ter plekke laten betalen met een QR-code

Het betalen met een QR-code neemt steeds meer toe. Je ziet het bijvoorbeeld al regelmatig op een terras. Klanten kunnen een QR-code scannen met hun mobiel, waarna de bestelsite van de horecazaak wordt geopend. Zo kan iemand direct bestellen en afrekenen met zijn telefoon, via de vertrouwde omgeving van iDEAL. Hierbij is de bestelling en betaling in één keer geregeld.

Betalen met mobiel

Maar ook zonder bestelling via QR is de QR-code een handige manier om snel betaald te krijgen. Via Rabo Betaalverzoek QR kun je namelijk zelf een code aanmaken waardoor je van je betaalverzoek een scanbare code maakt. 

Je klant checkt het bedrag, scant vervolgens de QR-code met de camera van zijn mobiele telefoon en kan direct betalen. De betaling verloopt via de vertrouwde omgeving van zijn eigen bank. Zo maak je het gemakkelijk voor je klant en heb jij direct je geld binnen.

Veilig en makkelijk voor bezorgers

Je hoeft hierbij niet eerst een linkje te sturen via Whatsapp of e-mail. Je laat gewoon de code zien en de klant kan direct betalen. Superhandig als je eten of producten bezorgt en klanten aan de deur wil laten betalen. 

Door klanten te laten betalen via een QR-code is er ook nooit meer twijfel of het juiste rekeningnummer is genoteerd en of je daadwerkelijk betaald bent. In de Rabo App kun je direct zien of het geld is overgemaakt.

Image
Rabo SmartPin

Rabo SmartPin

Met Rabo SmartPin kunnen je klanten afrekenen via de kaartlezer, op je smartphone of tablet. Ideaal als je weinig transacties hebt of veel onderweg bent.

Probeer Rabo SmartPin

Rabo SmartPin: klanten laten pinnen via je smartphone

Als je klanten de mogelijkheid wilt geven om overal met pinpas te betalen, is Rabo SmartPin een goede optie. Je verandert je smartphone dan ter plekke in een pinapparaat. Compact, professioneel en veilig. Ideaal voor ondernemers die veel onderweg zijn. 

Het enige wat je voor Rabo SmartPin nodig hebt, is een mobiele telefoon of tablet, de kaartlezer en de gratis Rabo SmartPin App.

De Rabo SmartPin App maakt via Bluetooth draadloos verbinding met de kaartlezer en je kunt vervolgens je mobiele telefoon of tablet als pinautomaat gebruiken. De klant doet zijn bankpas in de kaartlezer en kan op die manier pinnen. Het geld staat de volgende dag al op je zakelijke rekening.

De kaartlezer is geschikt voor pinpassen die zijn voorzien van Maestro, MasterCard, VISA of V PAY. De meeste pinpassen vallen hieronder, evenals de meeste creditcards in Nederland.

Dat betekent dat je geen contant (én wissel)geld meer bij je hoeft te hebben. Al kun je via de app – als je toch de optie van cash geld wilt aanbieden - ook contante betalingen registreren. Zo houd je overizcht over al je betaalstromen. 

Zakelijke rekening koppelen met boekhouding 

Daarnaast kun je je voorraad beheren en  kunnen de gegevens uit de app worden overgenomen in je boekhoudprogramma. Je koppelt dan een online boekhoudpakket aan je zakelijke rekening. Dat maakt bijvoorbeeld de btw-aangifte een stuk makkelijker.

  • Lees hier alles over het koppelen van je zakelijke rekening met een boekhoudprogramma

Draadloos pinapparaat: Rabo PinBox Mobiel

Als het aantal transacties oploopt, is het voor onderweg ook een optie om een draadloos pinapparaat te kopen of te huren. De Rabo PinBox Mobiel is ideaal als je veel onderweg bent en geen vaste internetverbinding hebt. 

Deze draadloze pinautomaat werkt op wifi en 4G en is gekoppeld aan Rabo OmniKassa. Hier heb je altijd inzicht in al je transacties. Handig als je bijvoorbeeld zowel een draadloos pinapparaat als een zakelijk betaalverzoek gebruikt. 

Draadloos pinautomaat huren of kopen

Bij de Rabo PinBox heb je twee opties. Je kunt het apparaat kopen voor een eenmalig bedrag of je huurt het apparaat voor een vast maandbedrag.

Voor beide opties betaal je daarnaast kosten per pintransactie. Je kunt hiervoor ook pinbundels afsluiten, dan betaal je een vast maandbedrag en krijg je een bepaald aantal pintransacties. Zo kun je profiteren van een korting op de pinkosten en weet je vooraf wat je maandelijks betaalt. 

Rabo OmniKassa: altijd inzicht in je zakelijke transacties

Als je Rabo SmartPin aanvraagt, maak je automatisch gratis gebruik van Rabo OmniKassa. Dit is een dashboard waar je op ieder moment een actueel inzicht in al je zakelijke transacties hebt. Op deze manier houd je overzicht over alle betaalmethoden: van pinnen en contactloos betalen tot iDEAL.

Je kunt in Rabo OmniKassa heel eenvoudig betaalmogelijkheden en verkooppunten toevoegen, zoals een extra pinautomaat of een online kassa, mocht je bijvoorbeeld ook een webshop openen. 

  • Lees in dit artikel alles over de verschillende betaalmethoden voor ondernemers

Image
zakelijke rekening afbeelding

5 voordelen van een zakelijke rekening

Zakelijke rekening nodig of twijfel je nog?

Bekijk de voordelen

Meer over betaalmethoden

Meer over betaalmethoden

Elke week handige tips in je mailbox?

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van IkGaStarten en mis geen praktische handvatten om van jouw start een succes te maken!

Sluiten