Betaalgemak: zo ontvang je sneller geld van klanten

Bijgewerkt op 26 oktober 2021
4 min  leestijd
1.489
Auteur: Roy Timmerman
Geld ontvangen

Wil je sneller geld ontvangen van klanten omdat ze laat betalen? Bied je klanten meer betaalgemak door verschillende betaalmethoden aan te bieden. Deze opties zijn handig, van retourpinnen tot contactloos betalen.

Zakelijk betaalverzoek sturen

De snelste manier om een openstaande factuur uitbetaald te krijgen, is door zakelijke betaalverzoeken te sturen via de Rabo Bankieren App. Handig als je een openstaand bedrag wil innen bij klanten of als je een herinnering wil sturen met een zakelijke betaallink.

Zo maak je het niet alleen gemakkelijk voor de klant, maar vooral voor jezelf. Een verzoek met een iDEAL betaallink wordt volgens de Rabobank namelijk drie keer zo snel betaald.

Debiteurenbeheer

Deze betaalmethode helpt iedere ondernemer bij zijn debiteurenbeheer. Je wilt je facturen zo snel mogelijk uitbetaald krijgen, liefst binnen de wettelijke betalingstermijn van 30 dagen.

Alle verzoeken staan overzichtelijk onder elkaar in de Rabo Bankieren App, dus je ziet direct welke betaalverzoeken zijn betaald. En welke niet. 

Voeg een zakelijke betaallink toe aan je factuur of herinnering.

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening nodig?

Als startende ondernemer krijg je van Rabobank een steuntje in de rug. Open nu een zakelijke rekening: de eerste 6 maanden gratis.

 

Bekijk jouw voordelen

Rabo SmartPin: smartphone verandert in pinautomaat 

Snel geld ontvangen van klanten terwijl je niet op een vaste locatie werkt? De Rabo SmartPin is vooral geschikt voor ondernemers die vaak onderweg zijn of relatief weinig transacties verwerken, maar hun klanten toch de mogelijkheid willen bieden om te pinnen. Je verandert jouw smartphone ter plekke in een pinapparaat. Klein, compact en professioneel.

De Rabo SmartPin App maakt via Bluetooth draadloos verbinding met de kaartlezer. De klant doet zijn bankpas in de kaartlezer en kan op die manier pinnen. 

Via de app kunnen ook contante betalingen worden geregistreerd. Daarnaast kunnen gegevens uit de app worden overgenomen in het boekhoudprogramma van de ondernemer en houdt de app de btw-administratie bij.

Rabo OnlineKassa: overzicht transacties in je webwinkel

Snel geld ontvangen van klanten van je webwinkel? De Rabo OnlineKassa is een uitgebreide online kassa die diverse belangrijke Nederlandse en buitenlandse betaalmethoden ondersteunt. Alle online transacties in jouw webwinkel worden gebundeld en verlopen via één dashboard.

Als je gebruikmaakt van verschillende betaalsystemen (bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard, Maestro, V PAY, Bancontact) heb je met de OnlineKassa inzicht in alle transacties.

Verzamel alle betaalsystemen van jouw webwinkel in één dashboard.

De dagomzet wordt iedere tweede werkdag na de betaling op je zakelijke rekening gestort, inclusief specificatie van alle transacties.

Retourpinnen: minder kasverschillen

De huidige trend in fysieke winkels is zo min mogelijk contant betalen: het komt de veiligheid in jouw zaak ten goede: minder contact geld en minder kasverschillen. Retourpinnen is in dat opzicht een mooie toevoeging aan deze trend. Retourpinnen is een omgekeerde pintransactie.

De klant brengt een met pin (of creditcard) betaalde aankoop terug naar de winkel en jij voldoet de retourbetaling via de pinautomaat. 

Contactloos betalen: meer service

Contactloos betalen is de relatief nieuwste vorm van pinnen. Klanten kunnen contactloos kleine bedragen snel en makkelijk afrekenen, zonder pincode. Voor bedragen boven de € 25 is wel altijd een pincode vereist.

Met contactloos betalen gaat pinnen een stuk sneller en hoeven klanten minder lang te wachten aan de kassa. Service! 

Let op: De limieten voor contactloos betalen zijn door de coronacrisis tijdelijk verhoogd. Nu is de limiet per transactie € 50 bij de meeste betaalautomaten. Normaal is dit € 25.

Per dag is het maximum € 100. Normaal is dat € 50. Hierbij gaat het dus om het cumulatieve (opgetelde) bedrag van de losse betalingen op een dag. 

Apple Pay

Contactloos betalen kan bij Rabobank nu ook met Apple Pay. Dit betekent dat je met een iPhone en Apple Watch contactloos kunt betalen en met je iPad online kunt afrekenen.

Rabobank is momenteel de enige bank die Apple Pay beschikbaar heeft voor de (zakelijke) creditcard.

Rabo Smart Pay: alles-in-één-pakket

Verschillende onderdelen die we hierboven los hebben beschreven, kunnen je aanvragen via Rabo Smart Pay.

Dit is een overkoepelend systeem voor (web)winkeliers waar alle online betaalmethoden (Rabo OnlineKassa) en alle pinoplossingen (Rabo SmartPin, contactloos betalen, retourpinnen en pinautomaten) worden gecombineerd. In het dashboard zie je een totaaloverzicht van alle betaalstromen. 

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening: 6 voordelen!

Zakelijke rekening nodig of twijfel je nog?

Bekijk de 6 voordelen

Ook interessant voor jou

Alle betaalmethoden voor ondernemers
Een overzichtelijke administratie opzetten doe je zo
Wat je moet weten over retourpinnen
Bedrijf starten: hoe ontvang ik mijn geld?
Betalingstermijnen op facturen, hoe zit dat?

Meer over betaalmethoden

Meer over betaalmethoden
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten