marieke

Bouwsector wil huidige pensioenleeftijd handhaven

MKB-vertegenwoordigers in de bouwsector zijn nog altijd fel tegen het nieuwe pensioenakkoord. Zij vinden dat dit akkoord alsnog moet worden aangepast, zodat voor zware beroepen de mogelijkheid blijft bestaan om op het 65ste jaar met pensioen te gaan.

Dat schrijft het FD donderdag. De Aannemersfederatie, de werkgeversorganisatie voor het MKB in de bouw en infra, geeft aan dat het voor haar meeste leden onmogelijk is om na hun 65ste levensjaar nog door te werken.

Pensioenleeftijd

Vicevoorzitter Gijs Buijs is van mening dat de onderhandelaars aan werkgeverszijde 'onvoldoende' rekening hebben gehouden met kleine ondernemers in sectoren waar veel zwaar werk wordt verricht, zoals de bouw. Hij wil daarom de pensioenleeftijd koppelen aan het arbeidsverleden.

Risoco

Buijs verwacht dat het verhogen van de AOW-leeftijd in de bouwsector een averechts effect zal hebben op de beoogde bezuinigingen. Hij stelt dat door oudere werknemers lichter werk aan te bieden de taken van jongere collega's veel zwaarder worden, waardoor het risico op uitval juist toeneemt in plaats van afneemt.

Gepubliceerd op:
07-07-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.