IKEA populair bij vergaderende ZZP'ers

2 min  leestijd
0
Image

ZZP'ers die geen eigen kantoor hebben, maar voor hun werk veel onderweg zijn, vinden het restaurant van IKEA de beste plek om te vergaderen, te werken en af te spreken. Dit blijkt uit een online enquête onder de leden van ZZP Netwerk Nederland. Volgens de zelfstandige ondernemers zijn de locaties goed bereikbaar, is de koffie goed en zijn de prijzen in het restaurant laag.

De mobiele ZZP'ers komen onderweg ook regelmatig terecht bij McDonalds, BurgerKing, La Place en AC Restaurants, zo blijkt uit het onderzoek. Toch vindt liefst 62 procent van de ondervraagden de restaurants van IKEA de beste plek om te werken. Hierbij werd gekeken naar de kwaliteit van de Wi-Fi-verbindingen, de bereikbaarheid, de hygiëne en de prijzen van het eten en drinken. IKEA heeft volgens de respondenten één nadeel: er zijn nauwelijks stopcontacten te vinden.

Hotspots

In verschillende IKEA-vestigingen zijn inmiddels al kleine ZZP-communities aan het ontstaan, waar één keer per maand speciale ontbijtsessies worden georganiseerd. "De restaurants zijn basic, niet super-de-luxe, maar toch aantrekkelijk," zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. "Voor ZZP'ers voor wie het niet loont om een vaste werkplek of kantoor ergens te huren, omdat ze veelal onderweg zijn naar allerlei afspraken, zijn de genoemde hotspots uitstekende locaties om elkaar te ontmoeten."

Lees alle uitkomsten van het onderzoek bij ZZP Netwerk Nederland
 

Meer over zzp

Meer over zzp