marieke

UvA maakt ruimte voor startende ondernemers

Startende ondernemers kunnen vanaf binnenkort tijdelijk terecht bij de UvA in Amsterdam. De universiteit gaat startende ondernemers een werkplek gegeven in twee gebouwen in de Amsterdamse binnenstad, zo maakte de UvA afgelopen vrijdag bekend.

Het is overigens niet zo dat iedere startende ondernemer zich hier zomaar kan vestigen. De ruimte is speciaal beschikbaar gesteld voor bureaugerelateerde bedrijven, zoals adviesorganisaties, accountants en webdesigners. De UvA heeft het Amsterdamse Ad Hoc Beheer gevraagd om de selectie van ondernemers en het beheer van de gebouwen te doen.

Bouwvergunning

De panden stonden voorheen tot de beschikking van studentenverenigingen de redactie van Folia Magazine, het blad van de HvA en UvA. Deze hebben een nieuw onderkomen gevonden in de recent gerestaureerde oude Diamantslijperij op het Roeterseiland. De starters mogen in de leegstaande gebouwen, die uiteindelijk de nieuwe locatie zullen worden van de faculteit Geesteswetenschappen, blijven totdat de UvA een bouwvergunning heeft gekregen.

Gepubliceerd op:
07-02-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Eindelijk, vakantie! Dat heb je wel verdiend als ondernemer. Maar als jij lekker op vakantie bent, wie let er dan op de spullen die achterblijven in jouw bedrijf of in je bestelbus?

Zo bescherm je jouw spullen tijdens de vakantie

Goed voorbereid op vakantie gaan
Goed voorbereid op vakantie gaan

Huisvesting

Of je ervoor kiest om eerst vanuit huis te werken of direct op zoek te gaan naar een bedrijfspand, hangt af van meerdere factoren. Zo speelt jouw branche hierbij zeker een rol, maar kijk je ook naar de grootte van het bedrijf en of je personeel in dienst wilt nemen. Hier vind je informatie over wat er zoal komt kijken bij het vinden van een leuk kantoor, mooie praktijk of grote werkruimte. Populaire artikelen over huisvesting zijn:


Liever voorlopig flexwerken? Hier vind je een overzicht van de bekendste flexwerkplekken.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.917 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.