marieke

Het Certificaat Ondernemerschap voor studenten

Studenten kunnen bij een aantal hogescholen het Certificaat Ondernemerschap halen. Hiertoe volgen zij tijdens of naast hun studie een speciaal ontwikkeld lesprogramma.  Alleen studenten van opleidingen die het certificaat aanbieden, kunnen meedoen aan het programma.

Het programma beslaat twee delen:

  • Certificaat 1: student company/onderneminsplan, ondernemersvaardigheden, marketing
  • Certificaat 2: Financieel Management, Strategie Management en Organisatie, met externe toets voor beide vakken
     

Goed om te weten: je kunt het Certificaat Ondernemerschap alleen behalen bij onderwijsinstellingen die aangesloten zijn bij Stichting Samenwerkende Hogescholen Certificaat Ondernemerschap. De betrokken opleidingen zorgen zelf voor precieze invulling van de beide certificaten. Zij kunnen het programma overnemen of aanpassen aan hun eigen wensen. Het programma is uitstekend in te passen in een bestaand onderwijsprogramma, zoals bijvoorbeeld een minor Ondernemerschap. De stichting Certificaat Ondernemerschap stelt materiaal beschikbaar, zorgt voor ondersteuning en stelt de eindkwalificaties vast.

Erkenning certificaat

Het certificaat wordt erkend door de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, de Kamer van Koophandel, VNO/NCW, het MKB en de Rabobank.

Wat kost het?

Een opleiding volgen aan een van deze hogescholen kost tussen de vijfduizend en twintigduizend euro per jaar, afhankelijk van de hoeveelheid studenten die aan de hogeschool studeren. De studenten betalen zelf eenmalig 52,50 euro aan administratiekosten. Naast deze inschrijf- en examenkosten moet je ook rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere materialen. 

Bijgewerkt op: 31-07-2014

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Rechtsvorm

Een rechtsvorm kiezen is een van de eerste dingen die je doet als je een bedrijf wilt starten. Er zijn in Nederland verschillende rechtsvormen die op jou van toepassing kunnen zijn.

Welke rechtsvorm past bij mij?

De meeste startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak, maar misschien past een andere ondernemingsvorm wel beter bij jouw bedrijf. Op deze pagina's lichten we de verschillende rechtsvormen uitgebreid toe:

Ben je nog aan het oriënteren? In dit artikel vind je een concreet overzicht van alle negen rechtsvormen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.