marieke

Het Certificaat Ondernemerschap voor studenten

Studenten kunnen bij een aantal hogescholen het Certificaat Ondernemerschap halen. Hiertoe volgen zij tijdens of naast hun studie een speciaal ontwikkeld lesprogramma.  Alleen studenten van opleidingen die het certificaat aanbieden, kunnen meedoen aan het programma.

Het programma beslaat twee delen:

  • Certificaat 1: student company/onderneminsplan, ondernemersvaardigheden, marketing
  • Certificaat 2: Financieel Management, Strategie Management en Organisatie, met externe toets voor beide vakken
     

Goed om te weten: je kunt het Certificaat Ondernemerschap alleen behalen bij onderwijsinstellingen die aangesloten zijn bij Stichting Samenwerkende Hogescholen Certificaat Ondernemerschap. De betrokken opleidingen zorgen zelf voor precieze invulling van de beide certificaten. Zij kunnen het programma overnemen of aanpassen aan hun eigen wensen. Het programma is uitstekend in te passen in een bestaand onderwijsprogramma, zoals bijvoorbeeld een minor Ondernemerschap. De stichting Certificaat Ondernemerschap stelt materiaal beschikbaar, zorgt voor ondersteuning en stelt de eindkwalificaties vast.

Erkenning certificaat

Het certificaat wordt erkend door de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, de Kamer van Koophandel, VNO/NCW, het MKB en de Rabobank.

Wat kost het?

Een opleiding volgen aan een van deze hogescholen kost tussen de vijfduizend en twintigduizend euro per jaar, afhankelijk van de hoeveelheid studenten die aan de hogeschool studeren. De studenten betalen zelf eenmalig 52,50 euro aan administratiekosten. Naast deze inschrijf- en examenkosten moet je ook rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere materialen. 

Bijgewerkt op: 31-07-2014

Wat vind je van dit artikel?

x2
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Een vereniging is een van de rechtsvormen die je kunt kiezen bij de start van je bedrijf. Heb jij een bepaald doel voor ogen dat je in samenwerking met anderen wilt bereiken? Dan kan het oprichten van een vereniging op jouw situatie van toepassing zijn. 

Een vereniging oprichten doe je zo
Een vereniging oprichten doe je zo

Rechtsvorm

Een rechtsvorm kiezen is een van de eerste dingen die je doet als je een bedrijf wilt starten. Er zijn in Nederland verschillende rechtsvormen die op jou van toepassing kunnen zijn.

Welke rechtsvorm past bij mij?

De meeste startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak, maar misschien past een andere ondernemingsvorm wel beter bij jouw bedrijf. Op deze pagina's lichten we de verschillende rechtsvormen uitgebreid toe:

Ben je nog aan het oriënteren? In dit artikel vind je een concreet overzicht van alle negen rechtsvormen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.