marieke

Nederland heeft vrij lage vennootschapsbelasting

In vergelijking met andere lidstaten van de Europese Unie hanteert Nederland een van de laagste tarieven voor vennootschapsbelasting. Dat blijkt uit een recent internationaal onderzoek van UHY accountants.

Voor dit onderzoek onderzocht UHY de belastingtarieven in 21 landen en constateerde daarbij onder andere dat Nederland beter scoort dan Frankrijk, Duitsland of Spanje. Vergeleken met de andere EU-lidstaten die onder de loep zijn gelegd, hebben alleen Estland, Roemenië en Ierland een lagere vennootschapsbelasting.

Belasting

Volgens UHY bestaan er grote verschillen tussen de tarieven in de onderzochte landen. Zo moet een bedrijf bij een winst van honderdduizend dollar per jaar in het duurste land Brazilië een bedrag afdragen dat bijna drie keer hoger is dan in het fiscaal gezien goedkoopste land Ierland.

Over een winst voor belasting van honderd miljoen dollar op jaarbasis betaalt een Nederlandse onderneming 24 procent. In Japan is dat bijna het dubbele, namelijk 42 procent. In Estland en Dubai wordt winst overigens helemaal niet belast.

Gepubliceerd op:
05-10-2011

Wat vind je van dit artikel?

x3
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Belastingaangifte

Niet leuk, wel erg belangrijk: als ondernemer kun je aanslagen verwachten voor diverse soorten belastingen. Denk maar aan de omzet- of inkomstenbelasting. Maar de ene ondernemer is de andere niet.

Welke belastingaangiftes zijn in jouw situatie van belang en hoe gaat dit precies in zijn werk? Je leest er meer over op deze pagina's:

Handig: btw berekenen met de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.