marieke

'Ondernemers zijn positief over Belastingdienst'

De administratie bijhouden en belasting betalen zal bij veel mensen nooit echt hoog op het lijstje van meest populaire taken belanden, maar over het algemeen kunnen Nederlandse ondernemers wel relatief veel waardering opbrengen voor de Belastingdienst.

Dat bleek eind vorige week uit een onderzoek van accountants- en adviesbureau Deloitte onder 1324 respondenten uit 24 landen. De relatie van Nederlandse ondernemers met de ficus blijkt in vergelijking met heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika een van de meest solide verhoudingen te zijn. Dit houdt volgens Deloitte verband met de grote mate van fiscale zekerheid in ons land.

Wetgeving

Ondernemers in landen als Hongarije, Polen, Roemenië en Rusland geven aan op dit gebied juist weinig zekerheid te hebben, omdat de wetgeving daar veelvuldig wordt aangepast en fiscale geschillen er vaak lang duren. Toch gaat een groot deel van de respondenten ervan uit dat hun bedrijf eerlijk door de fiscus wordt behandeld. Slechts zeventien procent heeft daar geen vertrouwen in; vooral in Roemenië is dit aantal met 43 procent aan de hoge kant.

Lees het oorspronkelijke artikel in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
03-07-2012

Wat vind je van dit artikel?

x2
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Belastingaangifte

Niet leuk, wel erg belangrijk: als ondernemer kun je aanslagen verwachten voor diverse soorten belastingen. Denk maar aan de omzet- of inkomstenbelasting. Maar de ene ondernemer is de andere niet.

Welke belastingaangiftes zijn in jouw situatie van belang en hoe gaat dit precies in zijn werk? Je leest er meer over op deze pagina's:

Handig: btw berekenen met de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.