marieke

Vliegensvlugge veranderingen

"Wauw. Oké. Oh ja? Nou. Bedankt. Dag." Een monotoon tuut-tuut-tuut komt uit de hoorn. Een beetje ontheemd staar ik naar de koelkast; hij sluit niet goed en dat irriteert me. Straks ga ik een tosti eten en - oh wacht! - Pim komt thuis. Die wil er vast ook een. Dan krijgen mijn hersens de verlossende prikkel: ik ben geslaagd! Terwijl ik iedereen op de hoogte stel, brandt de tosti aan…

Het lijkt alweer maanden geleden, het kortste telefoongesprek ooit en de schrikbarend hoge cijfers die daarop volgde: een negen voor mijn scriptie en een achtenhalf voor de verdediging van dit levenswerk. Terwijl ik deze blog schrijf, dwalen mijn ogen af naar mijn lege groene stift en het rode 'to do'-bakje (dat eindelijk gevuld is met waar het voor is gemaakt: écht werk). Scriptie paperassen zijn verbannen naar de prullenbak en het bureaublad is weer zo goed als leeg. Opnieuw maak ik een nieuwe start (en nu voor onbepaalde tijd).

Drie tegen twee

Stiekem ben ik een beetje overrompeld door al het werk dat op me wacht. Wat heb ik me vergist in de hoeveelheid freelancedagen die ik krijg. Twee tegen drie, dat was de deal. Inmiddels heb ik er al negen dagen opzitten als redacteur (wat een fijne baan!) en zeven dagen als parttime freelancer. Ergens daar tussenin studeerde ik af als communicatieadviseur. Eerst maakte ik mij nog druk met de gedachte 'hoe krijg ik die dagen gevuld?', maar dat veranderde al snel in 'hoe krijg ik alles überhaupt in die dagen af?'

Hokjesdenken bestaat niet

Een heerlijke ontwikkeling waarvan ik volop geniet. Tegelijkertijd is het ook wel wennen om hybride ondernemer te zijn. Weet u? Dat zit er eigenlijk niet in! In de avonduren, het weekend of zelfs tijdens het werk flitsen allerlei ideeën, taken en mooie woorden door mijn hoofd.

Linkerhersenhelft

Wat nu wel anders is? Ik voer deze ideeën niet direct uit, maar moffel ze weg op een oud papiertje in mijn tas. "Linkerhersenhelft", dirigeer ik dan, "houd je even stil, dinsdag en woensdag zijn weer voor jou". Maar linkerhersenhelft laat zich niets wijsmaken en zo komt het dat ik op woensdag denk aan mijn baan en op zaterdagavond prachtige ideeën krijg voor mijn opdrachtgevers. Zo komt het ook dat ik op vrijdag e… Hooooooo! Neeeeee! Ooooh, niet weer!

Gelukkig veranderen sommige dingen nu eenmaal nooit. De lucht van aangebrande tosti's bijvoorbeeld...

-Beppie Pellegrom


Beppie Pellegrom is freelance tekstschrijver. Op IkGaStarten schrijft zij over de beginfase van haar bedrijf Beptekst en haar ervaringen als startende ondernemer.

Gepubliceerd op:
06-08-2013

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x2
x5

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Juridisch

Als startende ondernemer moet je ook een aantal belangrijke juridische zaken regelen. Denk alleen al aan het opstellen van algemene voorwaarden en inkoop- of samenwerkingscontracten. Op deze pagina's vertellen we welke juridische kwesties gangbaar zijn en hoe jij je als startende ondernemer hiertegen kunt beschermen.

  1. Stel goede algemene voorwaarden op
  2. Onderzoek de mogelijkheden van merkbescherming
  3. Weet hoe jij je kunt wapenen tegen wanbetalers

Nu populair: juridisch en ondernemen gaat hand in hand met het opstellen van contracten.

Lees de tips in de checklist: hoe stel je een juridisch contract op?

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.