marieke

Geluksmomentjes

Kent u ze: kleine gebeurtenissen waarbij u door een gelukzalig gevoel wordt overspoeld? Een moment van overweldigende blijdschap, voelbaar in de buik en waarbij het hart als het ware een sprongetje maakt? Voor mij zijn dit geluksmomentjes, dierbare momenten die me diep van binnen raken en waar ik een goed gevoel van overhoud.

De afgelopen week heb ik heel even gedacht dat de geluksmomentjes op waren. De vader van een van mijn beste vriendinnen overleed plotseling. Daarmee hield mijn wereld even met draaien. Ik dacht dat ik door mijn werk wel wat gewend was, maar niets is minder waar. Het verlies dat mijn vriendin ondervond was ineens ook mijn werkelijkheid geworden. Het maakte dat ik een aantal dagen behoorlijk in de war was.

Vanzelfsprekendheid

Ik kon me slecht concentreren, had moeite om mijn hoofd erbij te houden, een geheugen als een zeef en voelde me vooral heel erg machteloos. Er was niets dat ik kon doen, behalve er zijn voor mijn vriendin. Ik realiseerde me dat geluk en gelukkig zijn helemaal niet zo vanzelfsprekend is. We kunnen het niet afdwingen en het kan zomaar afgelopen zijn.
Terwijl ik zat na te denken over wat er allemaal was gebeurd, werd ik verrast door een blij gevoel. In eerste instantie schok ik er van, tot ik me bewust werd van het moment. Ik zat in de tuin met een kop koffie, de merel in de boom zong het hoogste lied en de ochtendzon kwam over het dak van de achterburen. Een geluksmomentje. Het voelde als een klein cadeautje.

Genieten

Korte tijd later hoorde ik iemand zeggen: “Geluk zit in een klein hoekje, zorg ervoor dat je het niet over het hoofd ziet”. Juist door de vele dingen die we doen en meemaken en het gejakker van alledag, vergeten we stil te staan bij de kleine dingen waar we blij of gelukkig van worden. Ik ben gaan zitten en heb nagedacht over mijn geluksmomentjes en heb ze opgeschreven.
Zo word ik blij van:

  • de geur van vers gemaaid gras,
  • een mooi glas koude witte wijn in de middagzon,
  • ’s morgen vroeg de krant lezen met een kop koffie,
  • samen met mijn 2 mannen een hockeywedstrijd kijken,
  • heel hard lachen met mijn moeder en zus.

Mijn lijst is nog eindeloos langer en de komende tijd neem ik die met me mee. Zodat ik af en toe, als het nodig is, kan spieken en ze heel bewust opzoeken. Wat zijn jouw geluksmomentjes?

 


Hubertien van Heek is actief als zelfstandig werkend coach en adviseur. Zij begeleidt werkgevers en werknemers die op enigerlei wijze geconfronteerd worden met de emotionele gevolgen van rouw en verlies op het werk.

Gepubliceerd op:
10-06-2014

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

De bepaling van het juiste uurtarief hangt af van je vaste lasten, ondernemerskosten en het aantal declarabele uren, maar ook van de branche, concurrentie én jouw toegevoegde waarde. Met deze vijf handige stappen helpen we je bij het vaststellen van je uurtarief.

Uurtarief
Uurtarief

Uurtarief

Voor een startende zzp'er is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan: een goed uurtarief vaststellen. Dat is ook niet zo gek, want een vast uurloon voor zelfstandige professionals bestaat namelijk niet. Alvast goed om te weten: in verschillende sectoren kunnen de tarieven sterk uiteenlopen. Op deze pagina's helpen we jou vast een eindje op weg, onder meer via:

Ontvang een gratis whitepaper

Hoe weet je of jij straks de juiste prijs rekent voor jouw product of dienst? Download deze whitepaper en je ontvangt onze praktische tips direct in je mailbox.

Download gratis PDF

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.799 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.