marieke

Keuzes gemaakt... Nu doen!

Zo, mijn vakantie is voorbij. Het speelkwartier is over. De afgelopen weken heb ik vooral nagedacht. Tijdens eindeloze boswandelingen met de honden heb ik in mijn hoofd plannen gemaakt, ideeën uitgewerkt, veel getwijfeld en keuzes gemaakt.

Ik heb toch zo'n mooi beroep! Het begeleiden van mensen en organisaties met als doel: plezier terugbrengen in het werk of in het privéleven. Tijdens de Olympische Spelen is maar weer gebleken hoe belangrijk een goede coach is. En dat is dus wat ik wil en waarin ik mijn bedrijf verder ga ontwikkelen.

Opnieuw beginnen

Die keuze is eindelijk gemaakt en nu komt het ‘doen’. Ik heb het gevoel dat ik helemaal opnieuw moet beginnen. Want er is nog ruimte om nieuwe klanten te vinden en om bestaande klanten vast te houden.

Het heerlijke aan zelfstandig ondernemerschap is dat je je eigen tijd kan indelen en dat je aan niemand (behalve aan jezelf) verantwoording hoeft af te leggen. Ik merk dat ik het prettig vind om mijn werk te plannen en afspraken te maken met mezelf. Zo ben ik ook begonnen: ik ben nu veel geconcentreerder, zit meer in een flow en doe de dingen die ik wil doen.

Agenda-indeling

Ik heb een agenda-indeling gemaakt waarin ik ruimte heb gemaakt voor drie verschillende werkactiviteiten:

  1. Commerciële activiteiten: voor en met mijn klanten
  2. Toekomstactiviteiten: gericht op de toekomst en toekomstig inkomen
  3. Ontwikkelactiviteiten: gericht op mijn dienstverlening

Ik ga wat vaker nee zeggen tegen leuke activiteiten die niets opleveren, zodat er ruimte ontstaat voor wat echt belangrijk is. Ik word steeds meer bevestigd in mijn opvatting over de impact van verlies op een organisatie. Hier wordt steeds meer over geschreven en gesproken in literatuur, tijdschriften en andere media.

Motto

Aan de slag dus en 'doen!' wordt mijn motto voor de komende tijd, net zoals het vragen van hulp bij de dingen die ik moeilijk (of niet zo leuk) vind. Daarnaast ga tijd vrijmaken om een nieuwe website te maken.

Tot de volgende keer...

-Hubertien


Hubertien van Heek is actief als zelfstandig werkend coach en adviseur. Zij begeleidt werkgevers en werknemers die op enigerlei wijze geconfronteerd worden met de emotionele gevolgen van rouw en verlies op het werk.

Gepubliceerd op:
21-08-2012

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Veel (startende) ondernemers vragen zich af: is een ondernemingsplan echt nodig? Een bedrijfsplan is niet verplicht, maar blijkt in veel gevallen wel onmisbaar. IkGaStarten brengt in kaart wanneer je wat op papier moet zetten. Met handige tips, short-cuts en een voorbeeldplan.

Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?
Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?

Als ondernemer hoop je dat klanten of opdrachtgevers straks bij jou een product of dienst afnemen (en niet bij de concurrent). Met behulp van de marketingmix leer je hoe jij de doelgroep het best kunt benaderen.

Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan
Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan

Ondernemingsplan maken

Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.

In de artikelen op deze pagina lees je alles over het maken van een businessplan. Hierbij komen ook de volgende tips van pas:

Meest gelezen op IkGaStarten:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.