Mobiel bankieren

Mobiel bankieren: hoe werkt dat?

Je saldo checken, snel geld overmaken of het aanvragen van een leaseproduct. Mobiel bankieren wordt steeds populairder, ook onder zakelijke gebruikers. In dit artikel leggen we uit wat de online mogelijkheden zijn voor ondernemers en hoe je (veilig) bankiert met je smartphone of tablet.

Waar je vroeger nog voor iedere wijziging of aanpassing van jouw bankrekening naar de bank zelf moest, kun je veel van dit soort handelingen nu ook online of met je smartphone uitvoeren. 

Denk aan het aanvragen van een nieuwe pas, het tijdelijk verhogen van je paslimiet, je betaalpas instellen voor gebruik buiten Europa of het aanvragen van een kortlopende reisverzekering. 

Het aantal gebruikers van mobiel bankieren groeit dan ook ieder jaar. De Rabo Bankieren App had bijvoorbeeld in 2015 al bijna 2,5 miljoen gebruikers, zowel particulier als zakelijk. In 2016 bankierde 33 procent al mobiel en in totaal bankiert 65 procent van de klanten online.

Mobiel bankieren voor ondernemers

Ook ondernemers kunnen tegenwoordig steeds meer bankzaken online uitvoeren, op het moment dat het hen uitkomt. Altijd handig als je zakelijke betalingen ter plekke kunt afhandelen met jouw smartphone of tablet. Of nog even snel je saldo van je zakelijke rekening kunt checken voordat die ene factuur moet worden betaald. 

Denk verder aan het aanvragen van leaseproducten en financieringen, het openen van een zakelijke spaarrekening, het voormelden van een sealbagstorting of het doorsturen van jaarcijfers.

Verder krijg je via 'Uw berichten' alle meldingen van de bank binnen. Hier vind je onder meer nota’s en het financiële jaaroverzicht van jouw zakelijke (spaar)rekeningen.

Mobiel bankieren: snel je saldo checken, geld overmaken of kijken of je facturen al betaald zijn.

De Rabo Bankieren App is beschikbaar voor de besturingssystemen iOS, Android en Windows. Gebruikte je deze app al particulier voordat je een zakelijke klant werd? Dan kun je op eenvoudige wijze jouw zakelijke rekening aan jouw account toevoegen. 

Dit doe je door de app te openen, linksboven via het menu op ‘profiel toevoegen’ te klikken en de stappen in het registratieproces te volgen. Als je zakelijke profiel zichtbaar is in de app, kun je nu ook zakelijk mobiel bankieren. 

Veilig mobiel bankieren

andres

Hoe word jij betaald?

Hoe gaan jouw klanten je betalen? Door geld online over te maken of via cash, pin of mobiel? Bekijk goed welke mogelijkheden aansluiten bij de wensen van je klant.

Hoe ontvang ik geld?

Via de Rabo Bankieren App doe je de bankzaken net zo veilig als via Rabo Internetbankieren.

De app maakt gebruik van een beveiligde verbinding. Ook kun je gebruikmaken van de Rabo Scanner, de opvolger van de Random Reader. 

Met dit apparaatje krijg je toegang tot de beveiligde online omgeving van de Rabobank om online of mobiel te bankieren. 

In de Rabo Bankieren App kun je ook bankieren zonder Rabo Scanner, bijvoorbeeld wanneer je geld wilt overboeken naar je eigen rekening.

Verder kun je ook (kleinere) bedragen overboeken naar andere rekeningen zonder Rabo Scanner. Dit moet je uit veiligheidsoverwegingen nog wel zelf instellen.

Zakelijke rekening openen

Bij het starten van een bedrijf is het belangrijk om je financiën goed op orde te hebben. Zo kan het openen van een zakelijke rekening startende ondernemers de nodige voordelen bieden.

Het belangrijkste voordeel hiervan is dat jouw privé- en zakelijke uitgaven gescheiden zijn. Op deze manier kun je namelijk direct zien hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. 

Een zakelijke rekening draagt ook bij aan een professionele uitstraling. Jouw bedrijfsnaam komt op het afschrift van de betaler of ontvanger te staan. 

Als je een zakelijke rekening bij de Rabobank afsluit, kom je direct in aanmerking voor aantrekkelijk startersvoordeel.

Met Rabo Startersvoordeel maak je een jaar lang gratis gebruik van de zakelijke rekening én bijna alle producten voor betalen en ontvangen, waaronder Rabo SmartPin. Klik hierboven op de afbeelding om te zien hoe je jouw voordeel kunt samenstellen.

Lees ook

4 voordelen van een zakelijke rekening
Bedrijf starten: hoe ontvang ik mijn geld?
Goed voorbereid een bedrijf starten doe je zo
Zo maak je een ijzersterk financieel plan
Rabo SmartPin: maak van je smartphone een pinautomaat

Gepubliceerd op:
11-04-2017

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zakelijke rekening

Heb je als startende ondernemer een zakelijke rekening nodig? Hoewel het niet verplicht is, biedt een zakelijke rekening wel een aantal voordelen. Vaak zijn de kosten voor starters ook niet zo hoog.

Als jij bij de start van je bedrijf begint met zakelijk bankieren, heb je alle zakelijke inkomsten en uitgaven vanaf het allereerste begin goed op orde. Het (laten) bijwerken van de administratie wordt zo een stuk minder tijdrovend. Zo betaalt deze investering zich in veel gevallen op den duur vanzelf terug.

Voordelen

  1. houd zakelijke en privé geldstromen gescheiden
  2. een eigen zakelijke bankpas
  3. internetbankieren (o.a. inzicht in toekomstige afschrijvingen)
  4. professionele uitstraling naar je klanten
  5. (in veel gevallen) koppeling met boekhoudpakket

Zakelijke rekening openen

Wist je dat jij als starter bij de Rabobank het eerste jaar gratis bankiert? Daarnaast kun je profiteren van startersvoordeel. Lees hier alles over Startersvoordeel

Lees meer over de zakelijke rekening in deze artikelen:

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.