Mobiel bankieren

Mobiel bankieren: hoe werkt dat?

Mobiel bankieren wordt steeds populairder, ook onder zakelijke gebruikers. Je kunt je saldo checken, snel geld overmaken of een leaseproduct aanvragen. Wat zijn de online mogelijkheden voor ondernemers en hoe bankier je veilig met je smartphone of tablet?

Waar je vroeger nog voor iedere wijziging of aanpassing van jouw bankrekening naar de bank zelf moest, kun je veel van dit soort handelingen nu ook online of met je smartphone uitvoeren. 

Denk aan het aanvragen van een nieuwe pas, het tijdelijk verhogen van je paslimiet, je betaalpas instellen voor gebruik buiten Europa of het aanvragen van een kortlopende reisverzekering. 

Mobiel bankieren voor ondernemers

Ook ondernemers kunnen tegenwoordig steeds meer bankzaken online uitvoeren, op het moment dat het hen uitkomt. Altijd handig als je zakelijke betalingen ter plekke kunt afhandelen met jouw smartphone of tablet. Of nog even snel je saldo van je zakelijke rekening kunt checken voordat die ene factuur moet worden betaald. 

Denk verder aan het aanvragen van leaseproducten en financieringen, het openen van een zakelijke spaarrekening, het voormelden van een sealbagstorting of het doorsturen van jaarcijfers.

Verder krijg je via 'Uw berichten' alle meldingen van de bank binnen. Hier vind je onder meer nota’s en het financiële jaaroverzicht van jouw zakelijke (spaar)rekeningen.

Mobiel bankieren: snel je saldo checken, geld overmaken of kijken of je facturen al betaald zijn.

Zakelijke rekening toevoegen

De Rabo Bankieren App is beschikbaar voor de besturingssystemen iOS, Android en Windows. Gebruikte je deze app al particulier voordat je een zakelijke klant werd? Dan kun je op eenvoudige wijze jouw zakelijke rekening aan jouw account toevoegen.  Het is ook mogelijk om in de app zelf een zakelijke rekening te openen.

Dit doe je door:

 1. De app te openen
 2. Onderin op 'zelf regelen' te tikken
 3. Op 'product toevoegen' te drukken 
 4. Op 'betaalrekening' te drukken
 5. 'Een rekening voor mijn bedrijf' te kiezen
 6. De instructies voor registratie te volgen.
 7. Als je zakelijke profiel zichtbaar is in de app, kun je nu ook zakelijk mobiel bankieren. 

Veilig mobiel bankieren

Via de Rabo Bankieren App doe je de bankzaken net zo veilig als via Rabo Internetbankieren. De app maakt gebruik van een beveiligde verbinding. Je logt in met een zelfgekozen pincode van vijf cijfers.

Ook kun je gebruikmaken van de Rabo Scanner, de opvolger van de Random Reader. Met dit apparaatje krijg je toegang tot de beveiligde online omgeving van de Rabobank om online of mobiel te bankieren. 

Bankieren zonder Rabo Scanner

In de Rabo Bankieren App kun je ook bankieren zonder Rabo Scanner, bijvoorbeeld wanneer je geld wilt overboeken naar je eigen rekening. Verder kun je ook (kleinere) bedragen overboeken naar andere rekeningen zonder Rabo Scanner. Dit moet je uit veiligheidsoverwegingen nog wel zelf instellen.

Zakelijke rekening openen

Bij het starten van een bedrijf is het belangrijk om je financiën goed op orde te hebben. Zo kan het openen van een zakelijke rekening startende ondernemers de nodige voordelen bieden.

Het belangrijkste voordeel hiervan is dat jouw privé- en zakelijke uitgaven gescheiden zijn. Op deze manier kun je namelijk direct zien hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. 

Meer voordelen zakelijke rekening

Een zakelijke rekening draagt ook bij aan een professionele uitstraling. Jouw bedrijfsnaam komt op het afschrift van de betaler of ontvanger te staan.  Als je een zakelijke rekening bij de Rabobank afsluit, kom je direct in aanmerking voor aantrekkelijk startersvoordeel.

Lees ook

4 voordelen van een zakelijke rekening
Zo maak je een ijzersterk financieel plan
Rabo SmartPin: maak van je smartphone een pinautomaat

Bijgewerkt op: 18-03-2019

Wat vind je van dit artikel?

x6
x8

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zakelijke rekening

Heb je als startende ondernemer een zakelijke rekening nodig? Hoewel het niet verplicht is, biedt een zakelijke rekening wel een aantal voordelen. Vaak zijn de kosten voor starters ook niet zo hoog.

Als jij bij de start van je bedrijf begint met zakelijk bankieren, heb je alle zakelijke inkomsten en uitgaven vanaf het allereerste begin goed op orde. Het (laten) bijwerken van de administratie wordt zo een stuk minder tijdrovend. Zo betaalt deze investering zich in veel gevallen op den duur vanzelf terug.

Voordelen

 1. houd zakelijke en privé geldstromen gescheiden
 2. een eigen zakelijke bankpas
 3. internetbankieren (o.a. inzicht in toekomstige afschrijvingen)
 4. professionele uitstraling naar je klanten
 5. (in veel gevallen) koppeling met boekhoudpakket

Zakelijke rekening openen

Wist je dat jij als starter bij de Rabobank het eerste jaar gratis bankiert? Daarnaast kun je profiteren van startersvoordeel. Lees hier alles over Startersvoordeel

Lees meer over de zakelijke rekening in deze artikelen:

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

 • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
 • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
 • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
   

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 2.872 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.