marieke

Opleiding voor tienerondernemers

Zelf begon ze op haar zestiende voor zichzelf; nu start Fleur Kriegsman, samen met zakenpartner Suzan Eikelenstam, een business school voor andere piepjonge ondernemers: het Young Entrepreneur Program (YEP!).

Ondernemende tieners leren in tien dagen meer over ondernemerschap. Belangrijk, volgens Fleur, want in de hoogste klassen van de middelbare school is nauwelijks aandacht voor de kunst van het ondernemen.

Als zestienjarige begon Fleur Kriegsman met een eigen webshop. Nu wil ze ook andere tieners leren dat er meer in het werkzaam leven is dan vakkenvullen. Bij YEP! Krijgen cursisten in het weekend theorie- en praktijklessen van succesvolle ondernemers. Na tien weken lopen ze naar buiten met een compleet uitgewerkt businessplan én een heleboel nieuwe contacten.
 

Gepubliceerd op:
17-11-2009

Wat vind je van dit artikel?

x7
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Ondernemingsplan voorbeelden

Hoe schrijf je een ondernemingsplan? Dit plan is een van de belangrijkste documenten van je start. Je gebruikt het om financiering te zoeken, maar vooral ook voor jezelf om de juiste richting te vinden. Op deze pagina vind je de nodige tips en tricks voor een sterk ondernemingsplan.

Nu aan de slag met je ondernemingsplan? Download de gratis whitepaper 'Een ondernemingsplan in 10 stappen'. Benieuwd welke onderdelen in je ondernemingsplan horen? Dat vind je op de pagina Wat staat er in een ondernemingsplan?

Gratis ondernemingsplan voorbeelden

Ben jij op zoek naar een goed businessplan voorbeeld voor jouw sector? Download op Rabobank.nl gratis de volgende voorbeelden (PDF-bestand):

Hoe zien onze voorbeeldplannen eruit? Bekijk hier een preview van het zzp voorbeeldplan, horeca voorbeeldplan, schoonheidssalon voorbeeldplan en detailhandel voorbeeldplan. Of maak gebruik van het ondernemingsplan template en de voorbeeldplannen hierboven. 

Business Model Canvas

Vind je het lastig om je ondernemingsplan op papier te krijgen? Misschien is het Business Model Canvas dan iets voor jou. Het is een soort schematische weergave van je bedrijf met bijvoorbeeld je doelgroep, verdienmodel en bedrijfsmiddelen.

Lees hier alles over 'De 9 bouwstenen van het Business Model Canvas'.

Je ondernemingsplan is de basis van je start. Wil je meer hulp met het maken van een ijzersterke start? In de Startversterker vind je slimme tips, tests en checklists. Test er bijvoorbeeld wat voor soort ondernemer jij bent.

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 2.549 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.