Peter van Rosmalen van PaperWise wint The Next Entrepreneur 2015

Peter van Rosmalen van PaperWise wint The Next Entrepreneur 2015

Peter van Rosmalen is vanmiddag met zijn bedrijf PaperWise uitgeroepen tot de winnaar van The Next Entrepreneur 2015. Deze aanmoedigingsprijs voor beginnende ondernemers werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt door de Rabobank en MKB-Nederland aan de meest vernieuwende en kansrijke start van Nederland. Van Rosmalen won een geldbedrag van 12.500 euro.

Het bedrijf van Van Rosmalen maakt van landbouwafval papier en karton van hoogwaardige kwaliteit, maar met bijna vijftig procent minder 'milieu-impact' dan FSC-papier van houtvezels. 

Van landbouwafval naar papier

Het woord ‘afval’ zegt het eigenlijk al: voorheen werd een groot deel van de resten weggegooid en daarin wilde de 58-jarige ondernemer uit Aarle-Rixtel - onder het mom van “Als ik niet verander, wie dan wel?” - met PaperWise graag verandering brengen. 

Op reis in India was Van Rosmalen opgevallen dat er nauwelijks iets werd gedaan met de enorme hoeveelheden landbouwafval in die regio. Hij ging twee jaar geleden aan de slag met het idee om papier en karton te produceren in ontwikkelingslanden en dit in Europa te verkopen. De producten van PaperWise worden inmiddels zowel aan distributeurs als directe afnemers verkocht. 

Duurzaamheid en ondernemerschap

Van Rosmalen versloeg in de finale, die aan elkaar werd gepraat door Humberto Tan, de andere finalisten, Arjen van der Zee (PickThisUp), Tessa Tippersma (Knetterzeep) en Lisanne van Zwol (Kromkommer). De vakjury verkoos PaperWise als winnaar, omdat bij Van Rosmalen duurzaamheid en ondernemerschap hand in hand gaan.

“Zijn product is duurzaam, hij maakt het zijn afnemers makkelijk duurzaam in te kopen, en hij investeert ook nog eens in werkgelegenheid, scholing en gezondheidszorg in ontwikkelingslanden”, stelt Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland. “Het bedrijf heeft daarbij alle kans om de activiteiten op korte termijn verder op te schalen, in binnen- en buitenland”, aldus Paul Dirken, directeur Bedrijven van de Rabobank.

Over The Next Entrepreneur

De ondernemersprijs The Next Entrepreneur, georganiseerd door MKB-Nederland en de Rabobank bestaat sinds 2012 en heeft als doel om startende ondernemers uit te dagen zichzelf constant te verbeteren en hun kansen te vergroten. De eerste winnaar van The Next Entrepreneur was Annefrid Imenkamp (Chocstar) in 2012. Daarna volgden Erik Recter (Watcher Enterprises) in 2013 en Laurens de Groot (Skycap) in 2014.

Klik hier voor meer informatie over PaperWise. Meer informatie over The Next Entrepreneur vind je op de officiële website.

Gepubliceerd op:
01-12-2015

Wat vind je van dit artikel?

x3
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Overige onderwerpen

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.