marieke

Autoverkopen opnieuw fors hoger

Er zijn in het eerste kwartaal van dit jaar fors meer auto's verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van nieuwe personenauto's steeg met bijna 25 procent. Dat maakten brancheorganisaties Bovag en RAI maandag bekend.

In de eerste drie maanden van 2011 werden 180.622 personenwagens verkocht; in het eerste kwartaal van 2010 waren dat er 145.063. Dat betekent een stijging van 24,5 procent. In de maand maart werden 56.762 nieuwe auto's op naam gezet. Dat is maar liefst 26,8 procent meer dan in maart 2010, toen 44.749 nieuwe auto's op kenteken werden gezet.

Volswagen bleek opnieuw het best verkochte merk, gevolgd door Fiat, Renault, Peugeot en Ford. De Volkswagen Polo was weer het meest populair. Na het dramatische jaar 2009 zijn de autoverkopen al geruime tijd bezig aan een flinke opmars. Het jaar 2010 werd afgesloten met een verkoopstijging van bijna 25 procent.

 

Gepubliceerd op:
05-04-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.