marieke

Fors minder bedrijfswagens verkocht in 2009

Er zijn vorig jaar aanzienlijk minder bedrijfswagens verkocht dan in 2008. Dit blijkt uit cijfers van de Rai vereniging en de Bovag. De verkoop van het aantal bedrijfswagens, zwaarder dan 3,5 ton, daalde met 33,7% tot 12.922. Het aantal verkochte bestelwagens, lichter dan 3,5 ton, kwam vorig jaar uit op 51.286. Dat is een daling van 39,4%.

Van de ruim twintig merken bestelwagens die in Nederland op de markt zijn, wist alleen Dodge een stijging te noteren. Van dit Amerikaanse merk werden vorig jaar 294 bestelauto's verkocht, en dat is 18% meer dan in 2008. Ssangyong was de sterkste daler; met 23 verkochte bestelwagens in 2009 tegen 91 in 2008, noteerde Ssangyong een daling van liefst 75%.

Bij de vrachtwagens nam alleen de verkoop van GINAF toe, weliswaar met een schamele 1,6%, van 184 tot 187 vrachtwagens. VDL was in die categorie de sterkste daler. Het bedrijf zag de verkopen met maar liefst 81% teruglopen en verkocht vorig jaar 82 vrachtwagens, tegen 436 een jaar eerder.
 

Gepubliceerd op:
21-01-2010

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.