marieke

Leasevloot met drie procent gestegen

In 2012 is het aantal leaseauto's in Nederland met drie procent gestegen. Het gaat om ruim 577.000 leasewagens in totaal. Ondanks de groei over het hele jaar nam de leasevloot in de tweede helft van 2012 juist af, zo maakte de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) afgelopen maandag bekend.

Het totale aantal leaseauto's, waarbij ook het aantal bestelwagens werd meegerekend, kwam uit op 713.000 stuks. Dit was een stijging van 0,7 procent ten opzichte van 2011. Er werden vorig jaar wel minder bestelwagens geleased (-7,3 procent). Volgens de VNA is de daling in het laatste kwartaal van 2012 opvallend te noemen. Ook bij de personenauto's "zat het venijn in de staart", aldus de vereniging.

Lees het oorspronkelijke artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
28-02-2013

Wat vind je van dit artikel?

x4
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.